20.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Aluminij

Prva liga Telemach, 9. krog

DOMŽALE - ALUMINIJ

22. september 2023, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Prva tekma kroga bo odigrana ob Kamniški Bistrici, kjer bodo ravbarji tokrat v vlogi gostiteljev. Prejšnji konec tedna so na zelenici domžalskega športnega parka premoč priznali »domačim« Radomljam, ki so tako prišle še do tretje zaporedne zmage proti občinskemu rivalu. Mlinarji so s pridom izkoriščali luknje v domžalski obrambi, ki so bile bržkone posledica neuigranosti osrednjih branilcev: Nwankwo in Makadji sta prvič zaigrala skupaj, poznala se je tudi odsotnost Klemenčiča, ki je tekmo zaradi bolečin v kolenu izpustil. Dušan Kosič na rumeni klopi še čaka na prvo zmago, ki bo v soboto praktično nujna. Na obisk prihaja povratnik iz Kidričevega.

Žiga Repas, vezist NK Domžale: "Čaka nas težka tekma. Oboji smo v rezultatski krizi. Stvari nam ne gredo na roko, štejejo pa le tri točke. Zato mislim, da bo prihajajoča tekma zelo zanimiva. Že po tekmi z Radomljami smo ostali na igrišču in se pogovorili. Tudi v garderobi beseda teče o aktualnih zadevah. Kako priti iz tega. Da moramo držati skupaj, si pomagati. Znotraj moštva moramo najti rešitve, ki nam bodo prinesle zmago. Nadejamo se, da bomo že v petek uspešno popravili formo. Aluminij je dokazal, da lahko preseneti. Ima premalo točk glede na prikazano na uvodnih tekmah. Imajo seveda določene pomanjkljivosti v igri, tam pa bomo tudi iskali priložnost. Zavedamo se, da smo sposobni narediti več, a to je treba pokazati na igrišču."

Kdo je vroč?

Za izenačenje in žarek upanja je v 23. minuti poskrbel Luka Topalović. In to v velikem slogu. Eden najperspektivnejših članov rumene družine si je na robu kazenskega prostora s sijajno potezo priigral dovolj prostora za strel, ta pa je bil nato neubranljiv – v mrežo se je odbil od prečke. Komaj 17-letni napadalec se je tako razveselil drugega zadetka v sezoni (prvič je bil natančen v Stožicah) in skupno tretjega med elito.

Ali ste vedeli?

Kot zapisano, Morre Makadji v nedeljo ni imel svojega dne, a je bil sosedski obračun zanj vseeno prelomen. Prvič, odkar je pred mesecem dni podpisal pogodbo, je namreč priložnost dobil od prve minute, na drugi strani igrišča pa enako velja za Daria Kolobarića. Slednji je tekmo odigral do konca, čeprav ni navdušil, za francoskega branilca pa je imel Kosič manj potrpljenja: v drugem polčasu ga je nadomestil s Fazlićem.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Aluminij je v prejšnjem krogu vpisal debelo ničlo. Debelo zato, ker so Kidričani klonili še četrtič zapored, mero pa jim je za povrh vzel stari znanec iz Rogaške Slatine. Rdeče- in črno-beli so se še nedolgo tega borili za končno slavje v drugoligaškem tekmovanju, ob koncu letošnje sezone pa se bodo najverjetneje grizli za obstanek med elito. Kakorkoli, šumarji morajo na poraz čim prej pozabiti, nove točke in rešitev iz krize pa bodo lovili v mestu ob Kamniški Bistrici. Tudi domžalska krivulja trenutno kaže navzdol, na lestvici pa rumeno družino od Štajercev loči le ena točka. Bo četa Roberta Pevnika v soboto prekinila negativno serijo?

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "Nič kaj preveč ne bomo spreminjali, moramo pa dodati več komunikacije, več agresivnosti, povečat osredotočenost tako v obrambi kot v napadu. Vse kaže, da ne igramo slabo, a smo imeli proti Rogaški slab začetek tekme, to moramo popraviti. Smo igriva ekipa in tako mora ostati, a ob tem moramo zares biti na višjem nivoju pri medsebojni komunikaciji in agresivnosti. Verjamem, da bodo igralci z železno voljo naredili korak v pravo smer in da bomo v Domžalah prekinili ta črni niz."

Kdo je vroč?

Robert Pevnik je med polčasom enostavno moral poseči v začetno enajsterico. V slačilnici je pustil Jakova Katušo, priložnost pa je ponudil Danielu Skibi. Poljak se je trenerju za zaupanje zahvalil z zadetkom, ki pa je prišel prepozno, da bi predstavljal prvi korak na poti k izenačenju: 22-letnik se je v gneči pred nasprotnikovimi vrati na pravem mestu znašel četrt ure pred koncem. Kakšna bo njegova vloga tokrat?

Ali ste vedeli?

Zadetek Krola – ali, če hočete, avtogol Nwankwa – je pomenil, da je domžalska obramba klonila še na šestnajsti zaporedni uradni tekmi. Svojo mrežo so ravbarji nedotaknjeno nazadnje ohranili na začetku aprila, ko se je srečanje z Muro končalo z najbolj osovraženim nogometnim izidom. Aluminij je v tem pogledu uspešnejši, vrata je prav v Domžalah zaklenil avgusta. To je tudi edini kidričevski »clean sheet« letos.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2023 | Prva liga Telemach
    Tri točke Domžal proti Aluminiju
    Nogometaši Domžal so v 9. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij z 2:1 (0:1).

DELI NA