26.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Mura

Prva liga Telemach, 10. krog

DOMŽALE - MURA

27. september 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev
Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Dušan Kosić je po rezultatskem preobratu v dvoboju s Kidričani dočakal prvo zmago na klopi Domžal. Osrednja junaka rumene družine sta bila strelca Danijel Šturm in Mario Krstovski, ki se je v četrtem nastopu v domžalskem dresu veselil prvega gola. Domžalčani so s preobratom prekinili zmagovalni post, ki je trajal šest tekem, na svoj račun pa so dodali še drugo zmago. Prvo so slavili še pod taktirko Simona Rožmana, dosegli pa so prav proti naslednjemu nasprotniku, tudi v Fazaneriji pa so se veselili po tem, ko so najprej lovili zaostanek. Mura je tedaj na domači zelenici vodila že z 2:0. Lahko tudi v sredinem večeru doživimo nov rezultatski zasuk?

Danijel Šturm, napadalec NK Domžale: "Pridobili smo na samozavesti. Motivacija za naslednji obračun je torej tukaj. Vsekakor bo lepše iti v sredino domačo tekmo z Muro, bi si pa želel večje podpore. Rezultat je pomemben, zato bomo naredili vse, da naše privržence znova razveselimo."

Kdo je vroč?

Danijel Šturm je še spomladi nosil dres Aluminija, pred dnevi pa je z golom v mreži Kidričanov pričel preobrat rumenih. Primorec, ki se je v Domžale preselil ob prestopu Marka Strajnarja preselil iz Maribora, v letošnji sezoni spada med bolj izpostavljene adute dvakratnih državnih prvakov. To potrjuje tudi s številkami, saj je dvema zadetkoma dodal še tri asitence. V uvodnem krogu je veliko težav povzročal tudi Sobočanom.

Ali ste vedeli?

Na tekmi z Aluminijem se je v dresu Domžal prvič predstavil Filip Stuparević, ki se je ob Kamniško Bistrico preselil pred tekmo s Kidričani. Triindvajsetletni napadalec je v najmočnejši srbski ligi odigral že več kot sto tekem, po uspešnih predstavah v dresu Voždovca pa je leta 2019 v milijonskem prestopu postal član Watforda. V treh letih v Angliji ni dočakal prave priložnosti, nazadnje pa je igral v Združenih arabskih emiratih, kjer je na 15 tekmah dosegel kar 20 zadetkov. Nekdanji član mlajših reprezentančnih selekcij je z Domžalčani podpisal pogodbo do konca sezone.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Mure so se še s tretjega gostovanja vrnili s tremi točkami, po Kopru in Aluminiju so bili boljši še od Rogaške. Za prvo ligaško zmago pod taktirko trenerja Vladimirja Vermezovića sta zadela Amadej Maroša in Matic Maruško ter tako pokvarila otvoritev obnovljene tribune v Športnem centru Rogaška Slatina. Sobočani so zdaj z mislimi že ob Kamniški Bistrici, kjer bodo napadali četrto zaporedno zmago na letošnjih gostovanjih.  Mura je ob Kopru najuspešnejša gostujoča ekipa prvenstva, Prekmurci pa bi morali imeti nekaj dodatnega motiva zaradi razpleta uvodne tekme letošnje sezone. Črno-beli so tedaj z goloma Dardana Shabanhaxhaja in Emirja Saitoskega vodili že z 2:0, nato pa prednost izpustili iz rok in v sodniškem dodatku ostali tudi brez točke.

Gaber Dobrovoljc, branilec NŠ Mura: "Nogometaši imamo najraje, ko igramo, večini je lepo, da lahko igrajo tekme vsake tri, štiri dni. Komaj čakamo nov izziv in se veselimo gostovanja v Domžalah. Od zadnje medsebojne tekme se je zgodilo že veliko, bilo je tudi nekaj sprememb. Zdi se mi, da se počasi stabiliziramo in prihajamo na svoje mesto. Kot ekipa se sestavljamo in pričakujem, da se bomo s tekme v tekmo samo še dvigovali."

Kdo je vroč?

Muraši so se po preboju v Prvo ligo Telemach prvič razveselili treh zaporednih gostujočih zmag, svoj trenutek pa je dočakal tudi Amadej Maroša. Poletni povratnik v Fazanerijo je dosegel drugi zadetek v letošnji sezoni, ob koncu srečanja je zmago potrdil Matic Maruško. Dolgoletni član Mure je krog pred tem, v dvoboju z Bravom, po izključitvi Learda Sadriuja zaigral v zadnji vrsti, v kateri se je pod taktirko Vladimirja Vermezovića učvrstil Gaber Dobrovoljc. Otrok domžalskega kluba se je z dobro predstavo izkazal tudi v Rogaški Slatini, Sobočani pa so še drugič v letošnji sezoni zaklenili svoja vrata.

Ali ste vedeli?

Dobrovoljc se bo v sredo znova vrnil na zelenico, na kateri je preživel največji del svoje kariere. Produkt domžalskega kluba je za člansko ekipo rumene družine odigral kar 249 uradnih tekem, leta 2019 pa je zapustil domače gnezdo in postal član turškega Karagümrüka. Po vrnitvi ob Kamniško Bistrico je srečo v tujini znova preizkusil v prvem delu sezone 2022/23, ko se je pridružil islanskemu Akureyriju, pred prihodom v Fazanerijo pa je pol leta branil barve Radomelj. Dobrovoljc ni edini bivši Domžalčan v zasedbi Mure, rumeni dres so v preteklosti nosili še Klemen Mihelak, Kobie Morris, Žiga Kous, Luka Turudija, Nikola Jovićević in Emir Saitoski.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.09.2023 | Prva liga Telemach
    Mura v Domžalah podaljšala niz zmag na gostovanjih
    Nogometaši Domžal so v 10. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Muri z 0:2 (0:1).

DELI NA