09.05.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Radomlje

Prva liga Telemach, 35. krog

DOMŽALE – KALCER RADOMLJE

11. maj 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev
Cena vstopnic:
- 5 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Dva kroga pred koncem letošnje izvedbe Prve lige Telemach so Domžale edina ekipa, ki tako v praksi kot tudi v teoriji nima več pravega motiva. Najvišja mesta so po porazu na Obali izven dosega rumene družine, hkrati pa imajo ravbarji dovolj točk, da se jim ni treba ozirati čez hrbet, proti coni izpada. Matej Podlogar sicer poudarja, da se bo s svojimi varovanci do zadnjega boril za zmago. Prvič že v soboto, ko Domžale čaka zadnja domača tekma, v vlogi gosta, ki to ni, pa se bodo znašle Radomlje. Na dveh od treh letošnjih občinskih derbijev so Domžalčani položili orožje, bodo tokrat spisali drugačno zgodbo? Decembra so že dokazali, da zmorejo.

Jošt Pišek, vezist NK Domžale: "Vsekakor je sedaj vse veliko lažje in bolj sproščeno. Kljub temu, da smo si že zagotovili obstanek v ligi, bomo na zadnjih dveh tekmah v prvenstvu dali vse od sebe, saj si želimo sezono končati s pozitivnimi občutki. Radomlje so zelo nepredvidljiva ekipa in tega se zelo dobro zavedamo. Zadnji domači medsebojni obračun v letošnji sezoni želimo končati z zmago. Tekmo bomo odigrali tudi za našega kapetana Zenija Husmanija, ki se po koncu sezone poslavlja od nas. Ogromno je dal klubu in zasluži si, da se od rumene družine poslovi z zmago."

Kdo je vroč?

Iskrica upanja je na koprski Bonifiki preskočila v 78. minuti. Z glavo je po predložku Belmina Bobarića zadel Filip Stuparević in Domžale so z vso silo napadle izenačenje. Ko jim je Alen Bubek kakšnih 25 metrov od vrat dosodil prosti strel, je bilo Mateju Podlogarju bržkone žal, da je nekaj trenutkov poprej iz igre povlekel Jošta Piška. Odgovornost je prevzel Stuparević, a mu je prečka preprečila, da bi postal veliki domžalski junak.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so prek družabnih omrežij sporočili, da bo Zeni Husmani v soboto odigral svojo zadnjo domačo tekmo za rumeno družino. Ali to pomeni, da bo izkušeni defenzivni vezist nogometne čevlje obesil na klin, še ni jasno, ima pa 33-letnik pogodbo s klubom, ki domuje ob Kamniški Bistrici, sklenjeno do konca aktualne sezone. Makedonec, ki nosi tudi kapetanski trak, je za Domžale vpisal spoštovanja vrednih 249 nastopov.

 

RADOMLJE

Prepoved nastopa: Madžid Šošić

Radomljani so pretekli konec tedna morali zmagati. Nasproti jim je stala Rogaška, ki bi si že lahko zagotovila obstanek, glede na vložek pa ni bilo presenetljivo, da ob Kamniški Bistrici nismo spremljali nogometne lepotice. Iz krča so se prvi rešili mlinarji, četrt ure pred koncem zadeli in v vodstvu ostali do zadnjega žvižga. Za zmago, za ne le tri, temveč šest točk. Na en mah so Rogaško potisnili nazaj v boj za obstanek, sebe pa vrnili med žive. Nadgradnjo pomembnega uspeha bodo Darjan Slavic in druščina iskali v soboto zvečer, ko "gostujejo" pri – kot zapisano – znatno manj motiviranih Domžalah. Bodo Radomlje tik pred zdajci vendarle splezale na varno?

Kdo je vroč?

Darjan Slavic je skušal tehtnico v svojo korist prevesiti z menjavami. Po dobri uri igre je na zelenico poslal tri rezerviste: namesto Šošića je vstopil Da Cruz, Davidović je zamenjal N'landuja, Ivan Krolo pa Gnjatića. Slednja kombinacija se je manj kot 10 minut zatem izkazala za dobitno: Krolo se je refleksno odzval na silovit, a nenatančen strel Uroša Koruna, in žogo z enajstih metrov preusmeril v črno-belo mrežo.

Ali ste vedeli?

Radomlje spadajo med prvoligaške, ki se v gosteh znajdejo boje kot doma. Na tujih tleh so mlinarji doslej zbrali 18 točk in bi, če bi štele le gostujoče tekme, trenutno zasedali osmo mesto. Pred svojimi gledalci so radomeljske številke nekoliko slabše: 13 točk in deveto mesto na virtualni lestvici, kar zrcali dejansko stanje. Tokrat ta podatek sicer ne bo posebej relevanten, saj bodo Radomljani gostje le na papirju.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Domžalami in Radomljami
    Nogometaši Domžal in Kalcerja Radomelj so se v 35. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA