30.07.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Tabor

Prva liga Telemach, 3. krog

DOMŽALE - CB24 TABOR SEŽANA

1. avgust 2021, ob 17:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- sezonske vstopnice
- pogoj PCT

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Senijad Ibričić

Domžalčani so se v četrtek razveselili evropskega napredovanja, po luksemburškem Swiftu so izločili še finsko Honko. Tudi naslednji tekmec čete Dejana Djuranovića prihaja iz Skandinavije, a gre za bistveno slavnejši Rosenborg. Prvi obračun bo odigran v norveškem Rosenborgu, rumeno družino pa še prej čaka nova domača preizkušnja. V Domžalah bo gostoval sežanski Tabor, ki s šestih gostovanj ob Kamniški Bistrici še ni odnesel točk. Se bo niz nadaljeval tudi v nedeljo? To bo v veliki meri odvisno tudi od gostiteljev, ki bodo na domači zelenici popravljali vtis po porazu v Mariboru. Štajerci so bili v dvoboju dveh premešanih zasedb boljši nasprotnik, Ajdin Mulalić je klonil trikrat, za nameček pa so rumeni za naslednji dve ligaški preizkušnjih izgubili Senijada Ibričića.

Dejan Djuranović, trener NK Domžale: "Tekme si hitro sledijo in že v nedeljo nas čaka ligaški obračun s Taborom. Priprava na nedeljski dvoboj bo zaradi evropskega napredovanja potekala veliko lažje, nato pa se bomo posvetili srečanju z Rosenborgom."

Kdo je vroč?

Dejan Djuranović se je že sprijaznil s tem, da v nadaljevanju sezone ne bo računal na Daria Kolobarića, ki se seli na tuje. Strateg Domžalčanov priznava, da trenutno v klubu nima napadalca, ki bi bil po lastnostih podoben Idrijčanu, zato bo moral Ljubljančan poiskati nove rešitve. Ena od možnosti so streli z razdalje, ki so močno orožje Arnela Jakupovića. Napadalec z avstrijskim državljanstvom je močan udarec pokazal tudi na Finskem, v Helsinkih je z evrogolom potrdil napredovanje Domžal.

Ali ste vedeli?

Poraz v Ljudskem vrtu je v drugem polčasu omilil Zeni Husmani. Makedonec albanskega porekla bo, če bo zaigral tudi v nedeljo, na večni klubski lestvici ujel Nejca Vidmarja. Zdajšnji vratar Olimpije je v golu rumenih zbral 181 prvoligaških nastopov. Pred omenjeno dvojico najdemo zgolj tri nogometaše Domžal, Luko Elsnerja, Juninha in Slobodana Vuka, ki ga še osem tekem loči od vstopa v domžalski klub 200.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Tabor je v uvodnem krogu Prve lige Telemach presenetil aktualne prvake Sobočane, na prvi domači preizkušnji pa je klonil pred Celjani. Sežanci so brez točk ostali po uspešno izvedeni enajstmetrovki Žana Medveda, rane pa bodo skušali zaceliti v nedeljo, ko bodo gostovali v Domžalah. Kot že zapisano, Kraševci ob Kamniški Bistrici še niso našli recepta za točke, doslej so izgubili vseh šest tekem. Sežanci so februarja, ko so bili zadnjič gostje rumenih, z golom Dina Stančiča dobili prvi polčas, a so padli v nadaljevanju srečanja in domačinom dovolili do preobrata. Za slavje gostiteljev sta zadela že omenjeni Arnel Jakupović in Damjan Vuklišević. Kraški prvoligaš je v Murski Sobiti že presenetil tekmeca, ki nastopa na mednarodnem prizorišču, lahko v nedeljo ponovi dosežek?

Kdo je vroč?

Dino Stančič in soigralci so v obračunu s Celjem streljali s praznimi naboji, v zahtevnih pogojih za igro pa so se bolje znašli Štajerci. Kraševci bodo vrnitev v zmagovalne tirnice iskali na domžalskem igrišču, pred gostovanjem ob Kamniški Bistrici pa so dobili pripravljalno tekmo z Izolo. Mrežo tretjeligaša je zatresel Žiga Ovsenek, ki ima v uvodu letošnje sezone vidno vlogo v zadnji vrsti Tabora. Bivši up Triglava je pričel obe ligaški preizkušnji, bo tako tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Sežanska zasedba je v obračunu s Celjem ostala brez točk, ob tem pa je za nekaj časa izgubila tudi pomembnega aduta začetne enajsterice. Denis Kouao je srečanje z grofi sklenil že v prvem polčasu, ko je poškodovan predčasno zapustil zelenico. Podrobnejši pregled je pokazal, da poškodba stegenske mišice ni hujše narave, bo nogometaš iz Slonokoščene obale pa bo odsoten zgolj deset dni. Se bo robustni Afričan na zelenice vrnil že v četrtem krogu, ko v Sežano prihaja Olimpija?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA