Pred tekmo: Gorica - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

GORICA - KOPER

13. februar 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

GORICA

Prepoved nastopa: /

Remi v Spodnji Šiški je bil glede na prikazano povsem pravičen, bodo pa s svojo točko zagotovo bolj zadovoljni v primorskem taboru. Nenazadnje je za sinje modre to sploh prvi pozitiven rezultat po res dolgi - od novembra se je vlekla vse do konca zimskega dela prvenstva - seriji porazov. Za kako spodbudno popotnico pravzaprav gre, bo jasno ta konec tedna: iz slabih 50 kilometrov oddaljenega Kopra na obisk prihajajo kanarčki, ki so v mestu vrtnic v tej sezoni že slavili. Bodo (še vedno zadnji) Goričani sosedom tokrat vendarle pokazali zobe in vpisali nove točke v boju za obstanek? Naloga bo vse prej kot lahka ...

Etien Velikonja, napadalec ND Gorica: "Koper je kvalitetna ekipa, ki ima veliko izkušenih posameznikov. Je pa vsaka tekma zgodba zase, sploh derbiji. Če bomo izpolnjevali trenerjeva navodila, bili odgovorni in maksimalno zbrani skozi celotno tekmo, mislim, da imamo recept za dober rezultat. Popraviti moramo zgolj nekatere detajle v zaključku akcij, ki bi morali biti ne glede na teren boljši. Posebno pozornost bomo morali posvetiti prekinitvam, saj so iz teh Koprčani zelo nevarni."

Kdo je vroč?

Debi med elito je sredi tedna doživel komaj 18-letni Žan Vipotnik. V 72. minuti dvoboja z Bravom je zamenjal Etiena Velikonja in vpisal prve minute po prihodu na Primorsko. Mladi napadalec sinje modri dres sicer nosi kot posojen igralec Maribora, na nogometno pot pa je stopil v konjiški Dravinji. Doslej je mladenič pod okriljem NZS na 117 tekmah zabil neverjetnih 146 zadetkov. Bo v soboto statistiko še izboljšal?

Ali ste vedeli?

Pozimi sta se Goričanom poleg Matica Črnica, Matka Zirduma in že omenjenega Žana Vipotnika pridružila tudi Edin Šehić in Til Mavretič. Oba nogometaša sta ognjeni krst doživela že v prvem spomladanskem krogu, v Šiški sta bila na igrišču od prve minute. Šehić, 22-letni napadalec s potnim listom Bosne in Hercegovine, se je slovenski nogometni javnosti pred leti predstavil v dresu Rudarja, Mavretič pa bo kot posojen nogometaš Domžal goriško obrambo krepil do konca aktualne sezone.

KOPER

Prepoved nastopa: /

Čeprav so varovanci Mirana Srebrniča v koprsko-ljubljanski spopad (glede na pestro zimsko dogajanje v prestolnici) vstopili kot rahli favoriti, so v sredo zvečer razočarali. Bili so daleč od Kopra, ki smo ga spoznali v prvi polovici prvenstva. Z apatično igro v fazi branjenja so Ljubljančanom puščali preveč prostora, na drugi strani pa so nekaj več napadalne strasti pokazali le takoj po odmoru. Po devetdesetih minutah igre so se zmage zasluženo veselili gostje in Koprčane na prvenstveni razpredelnici pustili daleč za sabo. Priključek s tako želenim vrhom bodo kanarčki lovili ta konec tedna na severu Primorske. Septembra je bilo 2:4, kaj jim bo sosedski derbi prinesel tokrat?

Kdo je vroč?

Na začetku drugega polčasa je Koprčanom krila dala branilska naveza Viler-Palčič. Nogometaša, ki sta se spoznala že v dresu Maribora, sta odigrala ključno vlogo pri edinem zadetku svoje ekipe: po lepem prodoru Vilerja je Ivica Guberac žogo podaljšal do osamljenega Palčiča, ta pa jo je z natančnim strelom poslal za hrbet Žige Freliha. Za 27-letnika je bil to prvi prvoligaški zadetek po sezoni 2015/16.

Ali ste vedeli?

V drugem polčasu je prve minute za kanarčke vpisal Mihail Caimacov. Ker je Moldavec še do nedavnega branil ravno barve zmajev, je njegov nastop dvignil nekaj prahu (čeprav na igrišču ni pustil vidnejšega vtisa). Tako kot za Olimpijo Caimacov tudi za Koper igra kot posojen nogometaš hrvaškega Osijeka, na jug pa se bo 22-letni vezist predvidoma vrnil ob izteku aktualne sezone.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica dobila primorski derbi
    Nogometaši Gorice so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Koper z 2:1 (1:0).

DELI NA