08.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Gorica - Mura

Pred tekmo: Gorica - Mura

Prva liga Telemach, 26. krog

GORICA - MURA

10. marec 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 8 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Čeprav Edy Reja v soboto še ni sedel na goriški klopi, so sinje modri vedeli, da jih je bodoči trener bržkone vzel pod drobnogled. Vsekakor so bili dovolj motivirani, da so odpravili Celjane – in to precej bolj suvereno, kot kaže rezultat. Gostje iz mesta vrtnic so bili na Štajerskem bližje drugemu zadetku, kot so bili domačini prvemu. Ob tem se je Primorcem nasmehnila tudi sreča: neposredna tekmeca za obstanek sta bila proti ljubljanskima zasedbama manj uspešna. Kljub vsemu Gorica z 18 točkami ostaja na dnu razpredelnice. Privrženci goriškega kluba upanje polagajo predvsem v že omenjenega Edyja Rejo – jih bo legendarni strateg rešil pred izpadom?

Darko Hrka, vezist ND Gorica: "Zagotovo nas čaka težka tekma, tako kot vsaka druga v prvi ligi. Mura se vsako leto bori za vrh. Nanjo smo se pripravili kot na ostale, štartali bomo na zmago."

Kdo je vroč?

Florjan Debenjak je imel med odmorom srečno roko: v ogenj je namesto Mateja Jukića poslal Luko Stankovskega. Dvajsetletni Makedonec je po le nekaj minutah igre odločil srečanje: v 49. minuti ga je pred celjskimi vrati našel Petrović, Stankovski pa se je podpisal pod prvi zadetek med slovensko elito. V Gorico je sicer prišel pozimi, v sinje modrem dresu pa bo nastope do konca sezone zbiral kot posojen nogometaš Gaziantepa.

Ali ste vedeli?

Čeprav je zadnja, Gorica nima najslabše obrambe v ligi. V tej kategoriji sta vodilni zasedbi Tabora in Radomelj, ki sta iz svojih mrež pobrali 45 oz. 51 žog. So pa sinje modri v 25. krogu petič letos vpisali »clean sheet«. Prvič je to uspelo Matevžu Dajčarju, ki je ponovno dobil prednost pred Likarjem: »Bila je težka tekma, ampak dobili smo jo kot ekipa. Imeli smo nekaj sreče, kar nam je na prejšnjih obračunih manjkalo.«

 

MURA

Prepoved nastopa: Mirlind Daku

Vajeni smo nepredvidljivih razpletov prekmursko-štajerskih derbijev, tokrat pa se je zdelo, da ima Maribor vendarle (občutno) več možnosti za uspeh. Štajerci so se na drugo stran Mure odpravili na krilih niza neporaženosti, ki je trajal kar deset tekem; na drugi strani so bili Sobočani brez zmage že sedem tekem. Razmerje moči na igrišču, ki so mu bile v nedeljo popoldne priča lepo zapolnjene tribune Fazanerije, je bilo zato nekoliko presenetljivo. Muraši so se predstavili v podobi, ki je od njih v zadnjem času nismo vajeni – prav gotovo je nanje blagodejno vplival prihod novega trenerja –, in zasluženo ugnali vijoličaste. Bo Grabić zmago potrdil v Novi Gorici?

Dejan Grabić, trener NŠ Mura: "S psihološkega vidika bo zagotovo težje. Gorica je neugodna ekipa, drugačna je, kot je bila jeseni. Z novim trenerjem je dobila tudi tisto, kar smo dobili mi."

Kdo je vroč?

Mirlind Daku je bil v prejšnjem krogu tako razpoložen kot že dolgo ne. Kosovski napadalec je prvi žebelj v vijoličasto krsto zabil v 20. minuti po odlični podaji Tripija, drugega pa tik pred koncem prvega dela – pod asistenco se je podpisal Zličić. Dejan Grabić se bo moral na svoji drugi tekmi na črno-beli klopi znajti brez prvega strelca kluba, ki ga zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov ne bo na igrišču. Kdo bo prevzel odgovornost?

Ali ste vedeli?

Mura se je poslovila od Čontale in ustoličila Grabića, v Novi Gorici je Reja zamenjal Srebrniča. Medtem se je v Bolgariji končala epizoda Anteja Šimundže, trenerja, ki je Sobočane popeljal do zgodovinskega naslova prvakov. Za Mariborčana je bil usoden izpad iz Evrope in pokalnega tekmovanja, kaplja čez rob pa je bil prvenstveni poraz proti Pirinu, predzadnji zasedbi lige. Bo kariero morda nadaljeval v Sloveniji?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2023 | Prva liga Telemach
    Prekmurci do točke pri Gorici
    Nogometaši Gorice in Mure so se v 26. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA