Pred tekmo: Gorica - Triglav Kranj

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

GORICA – TRIGLAV KRANJ

14. maj 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 547 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Triintrideseti krog Prve lige Telekom Slovenije bo sklenjen s ponedeljkovo tekmo na severu Primorske. Gorica bo po porazu v Kidričevem – za slavje gostiteljev je v 57. minuti zadel Francesco Tahiraj – gostila Triglav, ki je s celjskim skalpom splezal z repa ligaške razpredelnice. Orli bodo tudi v igralniški prestolnici Slovenije storili vse, da bi ostali na devetem mestu, a imajo svoje načrte tudi Goričani. Sinje-modri med tednom niso izkoristili poraza Celja in remija Rudarja, zaostanek za četrtim mesto pa ostaja nespremenjen in še vedno znaša tri točke. Grofje in knapi se bodo v nedeljo udarili v medsebojnem obračunu, četa Mirana Srebrniča pa bi se lahko ob ugodnem scenariju še približala četrtemu mestu. Čeprav se Gorenjci na lestvici nahajajo za ponedeljkovimi gostitelji, sta tekmeca vsaj glede na rezultate ligaških medsebojnih tekem povsem izenačena. Gorici je pripadel poletni obračun v Kranju, orli so se veselili v Novi Gorici, marčevski spopad pa po golu na vsaki strani ni dal zmagovalca.

Kdo je vroč?

Miran Srebrnič je po zmagi v dvoboju z Domžalami priznal, da se njegova ekipa bolje znajde v trenutku, ko ni pod pritiskom. So si sinje-modri v Kidričevem zaradi možnosti, da se lahko približajo četrtemu mestu, na svoja ramena spet naložili preveč bremena? Goriški zasedbi sicer ne primanjkuje izkušenj, saj v moštvu najdemo nekaj prekaljenih nogometašev, med katere spada tudi Miran Burgić. Napadalec se je pred tedni vrnil na zelenice, potem ko je povsem okreval po zahtevni poškodbi kolena, v devetih nastopih pa se je podpisal pod dva zadetka, v Kranju pa podal za gol Žigona.

Ali ste vedeli?

Goričani v letošnji sezoni ne bodo ponovili lanskoletnega uspeha, ko so tekmovanje sklenili na drugem mestu, za Mariborom. Čeprav prvenstva še ni konec, je jasno, da osrednji razlog za skromnejšo uvrstitev glede na zadnji dve sezoni tiči predvsem v skromnejšem napadu. Štiri tekme pred koncem sezone so goriški nogometaši dosegli 13 zadetkov manj kot v lanski in predlanski sezoni, ko so bili natančni 48-krat. Zanimiv je tudi podatek, da se je goriška mreža v sezoni 2014/15, ko so se Goričani za obstanek med prvoligaši morali boriti v dodatnih kvalifikacijah, zatresla 46-krat, sezono kasneje pa so Primorci dobili zgolj tri zadetke manj, a prvenstvo sklenili na četrtem mestu lestvice. Le-to je dosegljivo tudi letos.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Na Gorenjskem spet dihajo malce lažje. Orli so po zmagi v spopadu s Krškim dobili še drugo domačo preizkušnjo v nizu, v četrtkovem popoldnevu so se v Kranju opekli Celjani. Triglav je s peto zmago sezone izničil zaostanek za Ankarančani ter se na podlagi boljše razlike v doseženih in prejetih zadetkih prvič po nekaj tednih zavihtel na deveto mesto ligaške razpredelnice. Naloga bordo-belih s tem seveda še ni zaključena, Kranjčani bodo morali v zadnjih štirih krogih vknjižiti še kakšno točko, saj imajo Primorci zaradi boljših rezultatov v medsebojnih spopadih nekaj prednosti. Prva od zadnjih štirih priložnosti za nove točke se Gorenjcem ponuja že v Novi Gorici, kjer so se orli jeseni že veselili pomembne zmage. Novembra sta v Novi Gorici blestela Matej Poplatnik in David Tijanić, ki je poleg gola podal še za prvega od dveh zadetkov Poplatnika. Slednji je pred dnevi izgubil vodstvo na ligaški lestvici strelcev, saj se je pred prvega strelca Triglava zavihtel Marcos Tavares, a so prioritete orlov trenutno vezane predvsem na osvojitev devetega mesta.

Egzon Kryeziu, vezist Triglava: »Vzdušje v slačilnici je že ves čas zelo vzorno, zelo dobro pravzaprav. Stremimo k enakim ciljem, na srečo se je fantastičen odnos prelil tudi v pozitivne rezultate na zelenicah.«

Kdo je vroč?

Goriška obramba bo morala znova paziti na Mateja Poplatnika, ki je kljub dejstvu, da se proti Krškemu in Celju ni vpisal med strelce, odigral vidno vlogo pri obeh zmagah. Pred dnevi je v obračunu s Krčani podal za vodilni gol Luke Majcna, v četrtek pa je pred golom Celja našel Nejca Pušnika, ki se je veselil tretjega prvoligaškega zadetka. Prav nekdanji mladinec Interblocka je eno od prijetnejših presenečenj gorenjske pomladi, saj se je v debitantski članski sezoni med strelce vpisal že trikrat. Mladi vezist se je sicer že v lanski sezoni dokazal kot dober strelec, s 14 goli je bil četrti strelec mladinskega prvenstva.

Ali ste vedeli?

Siniša Brkić je na zadnjih tekmah veliko priložnosti namenil tudi mlajšim nogometašem. Poteza se je obrestovala, kranjska igra je dobila več hitrosti in predrznosti, orli pa so bili po dolgem čakanju nagrajeni tudi z boljšimi rezultati. Na vrata članskega moštva že trkajo novi nogometaši, med katerimi sta tudi člana kadetske selekcije, ki sta se v minulih dneh dokazovala v Italiji. Luka Brkić se je mudil pri Veroni, Jan Jure Stojanović pa se je odzval povabilo Sampdorie. Tuji snubci so tudi v članskem moštvu Triglava našli nekaj zanimivih igralcev, s tujino pa se že nekaj mesecev povezuje mladega branilca Davida Zeca.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav do velike zmage pri Gorici
    Nogometaši Gorice so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 0:2 (0:0).

DELI NA