20.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Mura

Prva liga Telemach, 22. krog

KOPER - MURA

23. marec 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci 8–15 let: 6 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Prva liga Telemach se bo prihodnji konec tedna umaknila reprezentančnemu premoru, a ne popolnoma. Sobotni večer bo minil v znamenju zaostale tekme 22. kroga, pomerila se bosta Koper in Mura. Razmerje moči je zdaj nekoliko drugačno, kot je bilo pred mesecem dni, ko je bilo srečanje prvotno na sporedu. Sprememba se je zgodila predvsem na koprski strani tehtnice – Primorci spomladi nikakor ne morejo ujeti jesenskega ritma. Po le eni zmagi, remiju in štirih porazih so močno zaostali za vodilnimi in so trenutno pravzaprav bližje ekipam, ki se borijo za obstanek. Novo zaušnico so  dobili pod Kalvarijo, kjer so le nemočno spremljali čarovnije Josipa Iličića. 

Kdo je vroč?

Povsem nemočni Koprčani vendarle niso bili. Na določeni točki je kazalo, da bi domov lahko odnesli pozitiven rezultat. Ob polčasu je primorski strateg opravil kar tri menjave. To se mu je obrestovalo v 53. minuti, ko je Jan Repas pod pritiskom slabo podal in hkrati idealno zaposlil Wisdoma Suleja. Nigerijec je pretekel vijoličasto obrambo ter premagal Bergsena za prvenec v rumeno-modrem. Bo pri strelu tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Kot zapisano, v mestu ob Dravi je večino dela opravil Josip Iličić, zadnji žebelj v koprsko krsto pa je zabil Maks Barišič. V 72. minuti je bil na pravem mestu po poskusu Soudanija, ki ga je Koprivec še uspel ubraniti. Napadalec se prvenca v vijoličastem ni razveselil: nenazadnje je Koper njegov matični klub, za katerega je med elito zbral 72 nastopov in 19 zadetkov. Med letoma 2012 in 2019 se je Barišič preizkušal v Italiji, nato pa je naslednjih pet let preživel na Obali.

 

MURA

Prepoved nastopa: Almin Kurtović

Mura je prvo spomladansko zmago lovila v Rogaški Slatini, kjer smo spremljali tekmo, ki bi ob koncu sezone lahko odločala o potniku v drugo ligo – izpad, spomnimo, grozi vsem ekipam iz spodnje polovice lestvice. Vložku primerno nismo mogli uživati v lepem nogometu, so pa tako eni kot drugi pokazali borbenost in željo po zmagi. Tej so bili morda bližje gostje iz Prekmurja, ki so bili v ključnih trenutkih premalo suvereni. Delitev točk je bila še najbolj pravična, čeprav ni zadovoljila akterjev. Mura je sicer nekoliko povečala razdaljo do cone izpada, a še zdaleč ni varna. V tem oziru bi bil zlata vreden dober rezultat na Obali. Bo Tončiju Žlogarju in druščini uspelo?

Tonči Žlogar, trener NŠ Mura: "Čas smo izkoristili za pripravo na tekmo, za dvig telesne pripravljenosti, agresivnosti, živosti. Poudarek je bil na kompaktnosti, agresivnosti, hitrih prehodih v napad. Na stvareh, za katere smo imeli v zadnjem mesecu premalo časa. Pričakujem čvrst Koper. Imajo relativno širok kader. Po porazu v Mariboru bodo zagotovo želeli zmagati, a imamo tudi mi svojo računico. V primeru zmage bi Koper dohiteli na lestvici. Vidim, da fantje dobro trenirajo. Ekipi morda manjka ena zmaga. Izhajati moramo iz dobrih stvari proti Rogaški, iz borbenosti na tekmi z Olimpiji, kar je vodilo za naprej. Popraviti moramo realizacijo – nogomet se igra za gole. Vsako tekmo si ustvarimo tri, štiri lepe priložnosti, ki jih je treba realizirati, na čemer veliko delamo."

Kdo je vroč?

Če smo zgoraj omenjali prvenec koprskega napadalca, je prav, da se tu spomnimo na Sandija Nuhanovića. Vezist se je prejšnji teden prav tako razveselil prvega zadetka – ne med slovensko elito (za Radomlje je bil skozi leta natančen desetkrat), pač pa v črno-belem dresu. V 63. minuti tekme z Bravom je Nuhanović na robu kazenskega prostora prvi prišel do odbitka in žogo s čudovitim polvolejem poslal v ljubljansko mrežo. 

Ali ste vedeli?

Prekmurci so v izjavi za javnost odgovorili na vprašanja, ki se v zadnjem času porajajo v zvezi z odnosi med soboškim prvo- in beltinškim drugoligašem. Posebej so naslovili prestop Roberta Čakša, ki se je zgodil na zadnji dan prestopnega roka: "Nikakor ne želimo, da ta prestop skazi dobro sodelovanje med kluboma, ki dejansko prinaša koristi obema stranema. Pri prestopu Roberta Čakša sta obe vpleteni strani našli dogovor, ki je bil sprejemljiv. /.../ Beltincem je ob prestopu pripadla določena odškodnina, pa čeprav bi lahko zaradi svojega statusa Čakš k NŠ Mura prestopil brez kakršnega koli nadomestila. /.../ Beltinčanom bo ob morebitni prodaji Čakša iz Mure v drugi klub pripadel del odškodnine."

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.03.2024 | Prva liga Telemach
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v zaostali tekmi 22. kroga Prve lige Telemach premagali Muro z 2:1 (1:0).

DELI NA