08.12.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Olimpija

Prva liga Telemach, 19. krog

KOPER - OLIMPIJA LJUBLJANA

10. december 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci 8–15 let: 6 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Celjani so bili največji zmagovalci 18. kroga Prve lige Telemach, saj je vodilna ekipa prvenstva še povečala naskok pred zasledovalci v zgornji polovici lestvici. Tretji Koper in četrti Maribor sta se na Bonifiki razšla z izidom 3:3, s točko v mestnem obračunu z Bravom pa so se morali zadovoljiti tudi pri Olimpiji. Prav zmaji, ki jih vodi nekdanji koprski strateg Zoran Zeljković, bodo nedeljski gostje Bonifike. Ljubljančani so se poleti, ko je na koprski klopi sedel še Zeljković, že opekli v Istri, tedaj sta za domače slavje zadela Nardin Mulahusejnović in Timothe Nkada. Septembrski dvoboj v Stožicah se je končal brez zmagovalca, komu bo pripadel tretji obračun letošnjega prvenstva?

Kdo je vroč?

Koper je v dvoboju z Mariborom po zaslugi Nika Omladiča, Ahmeda Ankraha in Luke Vešnerja Tičića kar trikrat povedel, a niti enkrat ni uspel zadržati vodstva. Med bolj razigranimi kanarčki je bil Nik Omladič, ki je že v četrti minuti načel mariborsko mrežo in zadel še na drugi zaporedni tekmi. Nekdanjemu članu Olimpije v nedeljo prav tako ne bi smelo primanjkovati motiva, saj se je na prvoligaških zelenicah uveljavil v dresu zmajev.

Ali ste vedeli?

Matej Palčič je v sredo odigral 190. prvoligaško tekmo v dresu Kopra. Tridesetletni Primorec je 24 nastopov vknjižil tudi v dresu Maribora, na večni lestvici koprskega prvoligaša pa je zdaj le še tekmo oddaljen od tega, da na šestem mestu izenači dosežek Damirja Hadžića. Večno peterico tvorijo Saša Jakomin (214), Ivica Guberac (224), Edmond Gunjač (235), Andrej Poljšak (248) in Ermin Hasić, ki je za Koper odigral 321 prvoligaških tekem.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Olimpija ostaja na drugem mestu lestvice Prve lige Telemach, vendar po remiju na mestnem derbiju za vodilnim Celjem zaostaja sedem točk. Zmaji so v drugem polčasu dvoboja z Bravom povedli z golom rezervista Redija Kase, Šiškarji pa so izenačili pet minut pred koncem tekme, ko je bil v kazenskem prostoru zeleno-belih najvišji Matej Poplatnik. Olimpija je po porazu v Ljudskem vrtu še drugič zapored ostala brez zmage, za nameček pa aktualne državne prvake v četrtek čaka še evropsko gostovanje v Bratislavi. Bo Zoran Zeljković ob vrnitvi na Bonifiki vse moči stavil na prvenstvo ali bo prihranil nekaj adutov tudi za zadnjo preizkušnjo UEFA Evropske konferenčne lige in dvoboj s Slovanom?

Zoran Zeljković, trener NK Olimpija: "Koper bom vedno doživljal drugače. Dobro poznam ekipo in upam, da nam uspe. Ne bomo obupali vse do konca. Naš cilj je prvo mesto. Verjamem, da se bomo v zimskem premoru okrepili in z novo energijo napadali naslov. Najprej seveda želim odigrati preostale tekme tako, kot je treba. Mislim pa, da Olimpija potrebuje okrepitve. Tudi sam imam nekatere želje pri kadrovanju. Kmalu se bomo pogovorili z vsemi fanti in videli, kako naprej."

Kdo je vroč?

Zoran Zeljković po mestnem obračunu ni skrival razočaranja, ker njegovi varovanci po zeleno-belem prvencu Redija Kase niso uspeli ohraniti rezultatske prednosti. Ljubljančani so imeli na zadnjih dveh tekmah precej težav z bočnimi branilci. V Ljudskem vrtu svojega dne ni imel Aljaž Krefl, pri četrtkovem golu Mateja Poplatnika pa je s pokrivanjem nekoliko zamudil Justas Lasickas. Zeljkovića tako lahko veseli podatek, da bo lahko po dveh tekmah prepovedi igranja znova računal na Davida Sualeheja. Bo Portugalec dobil mesto v začetni enajsterici?

Ali ste vedeli?

Nedeljsko gostovanje v Kopru bo prav gotovo nekaj posebnega za Zorana Zeljkovića. Ljubljančan se bo prvič po jesenski selitvi na klop Olimpije vrnil na Bonifiko, kjer je kot prvoligaški trener prvič opozoril nase. Triinštiridesetletni strateg je Koprčane vodil od junija 2021, Primorce pa je v krstni sezoni popeljal do naslova pokalnih prvakov, vse do zadnjega pa je bil v igri za dvojno krono.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.12.2023 | Prva liga Telemach
    Štirje goli Olimpije v Kopru
    Nogometaši Olimpije so v 19. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Koper s 4:2 (3:0).

DELI NA