Pred tekmo: Krško - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

KRŠKO - MARIBOR

15. september 2018, ob 20.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev (Povprečen obisk: 733 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 evrov
- ženske, dijaki, študentje in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Tomić

Najtežja in obenem najlažja tekma za Krčane. Najtežja, ker gostijo ekipo z vrha lestvice, najlažja, ker je to tekma, kot pravijo, na kateri nimaš kaj izgubiti, lahko pa veliko pridobiš. Prav sproščenost bi lahko bila ponovno eden od adutov ekipe Alena Ščulca, ki se je podpisal pod marčevsko presenečenje v Ljudskem vrtu, ko je bilo 0:2. Na podoben uspeh na domačem stadionu Krčani še čakajo, nenazadnje so se proti vijoličastim le enkrat veselili točke, petkrat pa morali oddati vse tri. Jih bodo ponovno, ali se lahko nadaljuje uspešen štart v letošnjo sezoni, v kateri še niso zabeležili domačega poraza, oba so prinesli z gostovanj, zadnjega iz Kidričevega v predreprezentančnem krogu. Tokrat tudi s kar dvema novincema v napadu: Splitčanom Antejem Vukušićem in povratnikom na slovenske zelenice, Ankarančanom Daliborjem Volašem. Glede na učinkovitost ekipe v uvodnih sedmih krogih, ko je dosegla le štiri zadetke, je poteza klubskega vodstva pričakovana.  

Kdo je vroč?

Luka Volarič, 27 – letni zvezni igralec iz Posočja, v letošnji sezoni še ni zadel v polno v pri ligi je doslej dosegel 7 zadetkov.  Njegove naloge so v večji meri priprava napadalnih akcij in podaje, vseeno pa ima na svojem strelskem računu tudi odmeven evrogol, ki ga je dosegel na marčevskem gostovanju v Ljudskem vrtu. Za edino zmago Krškega proti serijskim prvakom. Pomemben adut Krčanov bo tudi tokrat.  

Ali ste vedeli?

31 – letni napadalec Dalibor Volaš se že četrtič iz tujine vrača na slovenske zelenie. Dvakrat se je vrnil v Maribor, enkrat v Celje, nov izziv je našel v Krškem. Poseben izziv zanj pa je tudi strelski: na dosedanjih 213 – ih prvoligaških tekmah, ki jih je odigral v dresih Kopra, Maribora, Nafte in Celja, je dosegel 86 zadetkov. S prvim naslednjim se bo izenačeil z Antejem Šimundžo in se prebil med deseterico najuspešnejših prvoligaških napadlacev v zgodovini samostojne Slovenije. Njegov zadnji slovenski klub pred zadnjim odhodom v tujino je bilo Celje, za katerega je v sezoni 2016-17 na 28 – ih tekmah dosegel 15 zadetkov.    

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Tudi sredina pokalna tekma pri vodilnem drugoligašu je pokazala, da je Maribor najmočnejši takrat, ko je treba. Tokrat je bila to končnica tekme, ko je sicer priigral vse prej kot rutinsko zmago. Zagotovo bo predmet podrobne analize, ponovno tudi iz vidika, ki so ga v vijoličatem taboru dobro vajeni: kako se soočiti z nižjerangiranim a zato toliko bolj motiviranim tekmecem. Tokrat za nameček z igralcem v konici domačega napada  Daliborjem Volašem, ki je pustil opazen pečat v vijoličastem dresu. Vseeno pa ekipa, ki je v uvodnih sedmih krogih prejela le štiri zadetke, dosegla pa kar 24 in je še edina brez poraza, z le dvema oddanima točkama, mora imeti tudi odgovor na novosti v taboru gostiteljev. V Krškem so sicer ob zadnjem obisku maja letos zmago potrdili šele v zadnjih desetih minutah, ampak tudi tista tekma je bila v slogu zapisanega v uvodu: Maribor se zna zaplesti, toda tudi rešiti.      

Kdo je vroč?

Polovico vseh doseženih mariborskih prvoligaških zadetkov v tej sezoni, je dosegla vijolična prihodnost: Luka Zahović, Jan Mlakar in Dino Hotić. Luka je že v tem trernutku tam, kjer je končal lansko sezono – na prvem mestu lestvice strelcev. Za njim sta njegova soigralca, vmes je Muraš Rok Sirk. Na lestvici najučinkovitejših podajalcev je pri številki sedem Amir Dervišević in oba z vrha lestvic sta tudi ena glavnih adutov Darka Milaniča na vendarle vročem gostovanju v Krškem.  

Ali ste vedeli?

Mariborčani imajo v tem trenutku deseterico igralcev, ki so dosegali zadetke v uvodnih sedmih krogih. Največ izmed vseh prvoligašev. Devet imajo asistentov. So pa mariborski strelci veliko bolj učinkoviti v gosteh, kjer so dosegli 18 zadetkov, doma pa 6. Prav tako so bolj učinkoviti v drugih polčasih tekem, v katerih so podvojili strelski učinek iz 8 na 18 zadetkov. Pomemben je tudi podatek, da v prvem polčasu še niso bili premagani. Prvo mesto lestvice so zapustili le v drugem krogu, na vrhu ostajao ne glede na razplet tudi po osmem.   

 

Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor uspešen v Krškem
    Nogometaši Krškega so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:0).

DELI NA