29.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Domžale

Prva liga Telemach, 24. krog

MARIBOR - DOMŽALE

2. marec 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 11.671 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov
- otroci do 15 let: 8 evrov
- otroci do 7 let: brezplačen vstop
- družinski sektor: 9 in 5 evrov
- VPS: 75 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Dejstvo je, da v zdraviliškem mestu nismo spremljali nogometne poslastice. K temu, da se je tekma Rogaške in Maribora končala brez zadetkov, je prispeval obrambno naravnani pristop domačinov, ki jim ga v boju za obstanek pač ne moremo zameriti, nezavidljivo stanje slatinške zelenice in – v prvi vrsti – podoba gostov izpod Kalvarije. Čeprav Ante Šimundža v ekipo, ki zmaguje, navadno ne posega, je tokrat storil prav to. Na klopi je pustil vroča Jakupovića in Iličića, kar se je izkazalo za usodno napako. Maribor ni deloval kot dobro namazan stroj, česar smo od vijoličastih letošnjo pomlad sicer vajeni. Popravni izpit Štajerce čaka v nedeljo, ko gostijo Domžale.

Kdo je vroč?

Kot zapisano, Ante Šimundža je Arnela Jakupovića in Josipa Iličića tokrat pustil na klopi, priložnost pa je ponudil dvema Markoma: Božiću in Kolarju. Težko bi rekli, da sta jo Avstrijec in Hrvat izkoristila. Oba sta igrišče zapustila v 77. minuti, ko je namesto prvega vstopil Iličić, drugi pa se je umaknil Redwanu Bourlesu. Šimundža z menjavami ni uspel spremeniti poteka srečanja, kakšno ekipo bo sestavil tokrat?

Ali ste vedeli?

Poleg Iličića in Bourlesa je Šimundža po odmoru v igro poslal še Milca, Jakupovića in Žigo Repasa. V luči bližajočega se spopada z Domžalami nas zanima predvsem slednji, ki je v zdraviliškem mestu za dokazovanje na voljo dobil pol ure, mesto na igrišču pa mu je prepustil brat Jan. Zanimivo je, da skupaj na igrišču doslej preživela vsega eno minuto, na koncu tekme proti Bravu. Bosta proti nekdanjemu klubu zaigrala v tandemu?

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Mario Krstovski

Za največje presenečenje preteklega kroga so zagotovo poskrbeli Domžalčani. Ob Kamniški Bistrici so orožje nepričakovano položili Celjani, čemur je botrovala najboljša predstava čete Dušana Kosiča v tem koledarskem letu. Strateg, ki je, spomnimo, Celje pred leti popeljal do prvega naslova prvakov, po zmagi nad nekdanjo ekipo ni skrival zadovoljstva. Govoril je o obnovljeni samozavesti, ki je bila po treh zaporednih porazih zagotovo dodobra načeta in ki bo njegovim varovancem še kako prav prišla v nedeljo. Čaka jih gostovanje v mestu ob Dravi, kjer so letos že vpisali točko; avgusta je bilo 1:1. Lahko rumena družina Mariborčanom tokrat odtrga vse tri?

Kdo je vroč?

Čeprav mu je celjsko barko pomagal potopiti Mario Krstovski, si več pozornosti kot makedonski napadalec tokrat verjetno zasluži Lukas Hempt. Prvič zato, ker je v 53. minuti srečanja po podaji iz kota prišel do prvenca med slovensko elito, drugič pa zato, ker mu je to uspelo pri rosnih 18 letih. V mesto ob Kamniški Bistrici je Hempt lani sicer prišel iz Kidričevega in takoj postal standarden član začetne enajsterice.

Ali ste vedeli?

Proti Celju je na desnem krilu tekmo začel Luka Dovžan Karahodžić. Za komaj 17-letnega nogometaša to sicer ni bil debi med elito (tega je na začetku spomladanskega dela doživel proti Bravu), ga je pa Dušan Kosič prvič uvrstil v udarno enajsterico. Sin hokejista Edvina Karahodžića in smučarke Alenke Dovžan je na igrišču ostal do 77. minute, ko ga je zamenjal skoraj enkrat starejši Zeni Husmani. Bo priložnost dobil tudi pod Kalvarijo?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.03.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv proti Domžalam
    Nogometaši Maribora so v 24. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:0 (2:0).

DELI NA