06.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Koper

Prva liga Telemach, 12. krog

MARIBOR - KOPER

8. oktober 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 11.671 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- družinski sektor: 9 in 4 evri
- VPS: 75 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Vijoličasti so se na gostovanje v Novo Gorico bržkone odpravili dobro razpoloženi. Kako drugače niti ni moglo biti – vrtnice so nenazadnje že celih šest let zelo hvaležna stranka serijskih prvakov izpod Kalvarije. V tem času se je Maribor s sinje modrimi udaril 16-krat, kar 14-krat pa se jim je zahvalil za poln izkupiček. Tudi tokrat so se Štajerci glede na trenutno formo obeh ekip lahko nadejali zmage. In res, tekma na Severnem Primorskem je bila odločena že v prvem polčasu. Po odmoru so se Goričani pokazali v boljši luči, a je ostalo pri visoki zmagi gostov. Krznarja in druščino v soboto čaka še en primorski izziv, kako se bodo odrezali proti Kopru?

Sven Šoštarič Karič, branilec NK Maribor: "Ne samo Koper, vsaka ekipa je motivirana v dvobojih z nami. Predvsem v Ljudskem vrtu, zato moramo s pravo miselnostjo na igrišče in verjamem, da bomo uspešni. Tekmeci imajo individualno kvaliteto v napadu, moramo biti zbrani skozi celotno tekmo, saj ne potrebujejo veliko, da si ustvarijo priložnosti. Moramo pokazati, da smo trdna, stabilna ekipa in poskrbeti, da točke ostanejo doma."

Kdo je vroč?

Ob še ne povsem zdravem Ažbetu Jugu ter sveže poškodovanem Mennu Bergsnu, se je Krznar pred gostovanjem v mestu vrtnic odločal med dvema kandidatoma za mesto med vratnicama. Prednost pred izkušenim Markom Zalokarjem je dobil 19-letni Samo Pridgar, ki je tako debitiral v članski konkurenci. »Samo je dobil priložnost in jo izkoristil. Pred nami je zdaj nov delovni teden, morda si še kdo pribori mesto v začetni enajsterici,« pravi Krznar.

Ali ste vedeli?

Slovensko nogometno javnost je včeraj navdušil prestop, o katerem se je šušljalo že nekaj časa. Govorice so se uresničile, v mesto ob Dravi se po 12 letih vrača Josip Iličić. »Jojo« je pod Kalvarijo preživel poletje 2010 – Maribor se je na koncu izkazal za vmesno postajo med Interblockom in Palermom. Na italijanskem škornju si je Kranjčan v dresu Fiorentine in Atalante nato ustvaril kariero, konec avgusta pa je ostal brez kluba.

KOPER

Prepoved nastopa: Omar Correia

Sobotno popoldne, če ne kar celoten konec tedna, bo zaznamoval štajersko-primorski derbi. Koprčani se v mesto ob Dravi odpravljajo z malenkost boljšim izhodiščem v točkovnem smislu (vijoličastim na lestvici bežijo za štiri točke), a bo na zelenici stanje bržkone izenačeno. V prejšnjem krogu so tako gostitelji kot gostje vpisali zmago, pri čemer je bila mariborska občutno bolj suverena. Kanarčki so imeli z Bravom več dela, kot so pričakovali, a na njihovo srečo v nogometu štejejo zadetki. Teh se Šiškarji znova niso veselili, na drugi strani pa so Primorci dosegli dva in se veselili sedme zmage v sezoni. Bodo uspeh nadgradili v štajerski prestolnici?

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Ko smo se z Mariborom pomerili prvič, je še igral v Evropi, tisti trenutek smo dobro izkoristili, toda to je že preteklost. Zavedamo se, da bo tokrat veliko težje. Pričakujemo povsem drugačno tekmo in se na to tudi pripravljamo. Verjamemo, da nam bo uspelo."

Kdo je vroč?

Po skoraj mesecu dni hlajenja cevi je v prejšnjem krogu spet udaril Andrej Kotnik. V 68. minuti je prvega strelca lige na robu kazenskega prostora našel Danilo Šipovac, Kotnik pa je z natančnim strelom »iz prve« ugnal gostujočega vratarja. »AK47« bo tokrat še posebej motiviran, saj bo napadal vrata nekdanjega kluba. V vijoličastem je 27-letni nogometaš vpisal 45 nastopov in zbral tri zadetke. Bo potrdil zakon bivšega?

Ali ste vedeli?

Kotnik pa ne bo edini nekdanji nogometaš Maribora, ki bo v soboto popoldne pod drobnogledom. Za Koprčane je proti Bravu debitiral Rudi Požeg Vancaš, ki je na zelenici preživel vseh 90 minut. V izdihljajih srečanja se mu je ponudila priložnost za prvenec v rumeno-modrem, a je zaključil preslabo. Vezist je v tem koledarskem letu zamenjal kar štiri klube: od Maribora prek ukrajinskega Čornomoreca in kazahstanskega Tobola do Kopra.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA