15.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Koper

Prva liga Telemach, 27. krog

MARIBOR - KOPER

17. marec 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov
- otroci do 15 let: 8 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 5 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Alen Dizdarević

Zadnja tekma 27. kroga Prve lige Telemach bo odigrana v Ljudskem vrtu, Maribor se bo na svoji zelenici pomeril s Koprom. Štajersko-primorska tekmeca bosta v Prvi ligi Telemach odigrala že 95. medsebojno tekmo, skoraj polovico vseh obračunov pa so dobili Mariborčani. Vijoličasti bodo pred domačimi gledalci napadali 45. zmago, Koprčani so se doslej veselili 22-krat, zgolj šestkrat v Ljudskem vrtu. Tako Mariborčani kot Koprčani so v minulih dneh odigrali zgolj eno od dveh načrtovanih tekem, Štajerci so namreč zaradi prenove ljubljanske zelenice ostali brez derbija z Olimpijo, kanarčki pa v nedeljo zaradi razmočenega igrišča niso odigrali tekme v Domžalah. Kdo bo znal to bolje izkoristiti?

Ante Šimundža, trener NK Maribor: "Spoštujemo vsakega nasprotnika v ligi. Vemo, kaj želijo in kaj počnejo Koprčani. Imajo hitre prehode, a posegajo tudi po kontinuiranem napadu s precej udarci z razdalje. Toda njihovo glavno orožje so protinapadi in polprotinapadi. V nedeljski dvoboj gremo s spoštovanjem, a tudi z ustrezno mero samozavesti. Skušali bomo storiti vse, da bomo mi tisti, ki bomo prišli do zmage."

Sven Šoštarič Karič, branilec NK Maribor: "Vsako tekmo moramo igrati, kot smo v Celju in nabirati točke, kar je najbolj pomembno. Zdaj moramo odločno naprej, ne smemo spustiti noge s plina, v takšnem slogu moramo nadaljevati in z dodatno energijo oddelati preostanek spomladanskega dela sezone."

Kdo je vroč?

Sven Šoštarič Karič je Mariboru z izenačujočim zadetkom priigral točko v štajerskem derbiju, celjski branilci pa so imeli velika dela s Hilalom Soudanijem. Alžirec je dvakrat nevarno sprožil že v prvem polčasu obračuna, a mu je veselje obakrat preprečil Matjaž Rozman. Izkušeni krilni napadalec tako ostaja pri osmih doseženih zadetkih, enega je v 18. krogu pospravil tudi v mrežo Koprčanov. Lahko vajo ponovi tudi v nedeljskem večeru?

Ali ste vedeli?

Ante Šimundža lahko po poškodbi znova računa tudi na Marcela Lorberja, ki je zaradi poškodbe izpustil osrednji del priprav v Turčiji, pred dnevi pa je igralne minute nabiral v dresu mladinske selekcije. Mlade vijolice so do zmage prišle s tremi zadetki v zadnjih desetih minutah tekme, Lorber pa je bil zamenjan tik pred vodstvom Maribora. Vezist se bo po tekmi s Koprom pridružil mladi izbrani vrsti, ki bo v Fazaneriji odigrala kvalifikacijsko tekmo z Bosno in Hercegovino.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Obilno deževje, ki je namočilo domžalsko zelenico, je preprečilo izvedbo nedeljske tekme, v četrtek pa so imeli kanarčki več sreče z vremenov. Ne pa tudi z rezultatom. Na Bonifiki so se v zmagovalne tirnice vrnili Celjani, Koprčani pa so doživeli še osmi poraz v letošnji izdaji Prve lige Telemach. Grofje so bili še drugič v letošnji sezoni boljši od Kopra, Primorci pa imajo v jesenskem delu prvenstva boljše izkušnje z Mariborom. Decembrski dvoboj na Bonifiki se je po šestih zadetkih končal brez zmagovalca, v Ljudskem vrtu pa so se zmage veselili gostje iz Istre. Štajersko-primorski obračun je z zadetkom v 40. minuti odločil Timothe Nkada.

Aleksandar Radosavljević, trener FC Koper: "Za nas je vsaka tekma pomembna, tudi naslednja v Mariboru. Po dvoboju s Celjem smo imeli dva dneva, da se pripravimo na tekmo. Ni druge, kot da gremo v naslednjo tekmo boljše, kot smo v to s Celjem."

Kdo je vroč?

Ekipa trenerja Aleksandra Radosavljevića v dvoboju s Celjem ni uspela zaustaviti Aljoše Matka, medtem ko v domačem napadu do izraza ni prišla hitrost Timotheja Nkada. Francoz, ki je septembra odločil tekmo v Ljudskem vrtu, je sicer eden od nevarnejših članov Kopra, s šestimi goli pa je tudi najboljši strelec ekipe.

Ali ste vedeli?

Gabriela Groznice na tekmi s Celjem ni bilo v kadru Aleksandra Radosavljevića, Hrvat pa je tako ostal brez možnosti, da se na vrhu lestvice največkrat uporabljenega rezervista znebi družbe Roka Maherja. Vezista Kopra in Brava sta v letošnji sezoni v igro vstopila na kar 17 tekmah, tekmo manj je v vlogi aduta s klopi odigral Žan Baskera. Pri Mariboru je bil na zelenico po začetku tekme največkrat poslan Josip Iličić, ki je na takšen način vknjižil 11 ligaških nastopov. V zgodovini Prve lige Telemach ta naziv pripada Marcosu Tavaresu, ki je v igro vstopil na 161 od skupno 436 tekmah tekmah.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.03.2024 | Prva liga Telemach
    Tri točke Maribora proti Kopru
    Nogometaši Maribora so v 27. krogu Prve lige Telemach premagali Koper s 3:1 (1:0).

DELI NA