05.10.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Mura

Prva liga Telemach, 12. krog

MARIBOR - MURA

7. oktober 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov
- otroci do 15 let: 8 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 5 evrov

MARIBOR

Prepoved nastopa: Marko Božić

Tekma 11. kroga Prve lige Telemach bo odigrana v soboto zvečer. V mestu ob Dravi bomo priča štajersko-prekmurskemu derbiju, spopadu dveh ekip, za kateri se je zdelo, da sta se končno rešili iz rezultatske krize, a je ena od njih nato le še globlje zabredla. Na sosedskem obračunu z Aluminijem je Damir Krznar skladno z nepisanim trenerskim pravilom v ogenj poslal enako enajsterico kot nekaj dni poprej, ko je Maribor proti Radomljam prekinil zmagovalni post. Vendar ga je tokrat ta ista zasedba (še zadnjič) pustila na cedilu. Ni znala odkleniti obrambe Aluminija, ki si je za pas pripel še en velik skalp. Bo novi trener stvari postavil na svoje mesto?

Kdo je vroč?

Pred potjo v šumo smo opozorili na Erica Castra. Na Portugalskem rojeni nogometaš z angolskim potnim listom je bil eden glavnih akterjev v zmagi nad Radomljami, razveselil pa se je tudi prvenca v vijoličastem. Na mariborsko žalost je pretekli konec tedna izboljšal le statistiko rumenih kartonov, v tem pogledu pa ga je prekosal dvakrat porumeneli in nato pordečeli Marko Božić, ki ga v soboto ne bo med kandidati za nastop.

Ali ste vedeli?

Damirja Krznarja je po porazu v Kidričevem na vijoličasti klopi zamenjal Ante Šimundža. Strokovnjak, ki ima na sončni strani Alp zavidljiv pedigre, bo tam ostal vsaj do poletja 2026. Prvi trening je odvodil v sredo, v vlogi trenerja Maribora pa se bo v soboto znašel stoti. »Obljubiti zmage je zelo tvegano, lahko pa obljubim trdo delo in popolno osredotočenost. Lovorike in zgodovine so preteklost,« je uvodoma povedal 52-letnik.

MURA

Prepoved nastopa: /

Kot zapisano, Mura je svoj črni niz že prekinila. Z ustoličenjem Vladimirja Vermezovića so, vse kaže, v prekmurski prestolnici zadeli v polno: Srb je v prvih treh dvobojih na soboški klopi vpisal remi in dve zmagi, prvič pa je grenkobo poraza okusil šele prejšnji konec tedna. Premoč je priznal španskemu kolegu, ki je do treh točk prišel s šampionsko igro: črno-beli proti vodilni ekipi lige niso imeli pravih možnosti, da bi prišli do točk. Iskali jih bodo v soboto, tekma pod Kalvarijo pa je s prihodom Anteja Šimundže dobila novo razsežnost, saj gre med drugim za nekdanjega trenerja Mure, strokovnjaka, ki je zaslužen za največje uspehe kluba v zadnjih letih.

Kdo je vroč?

Drugo od dveh omenjenih zmag prekmurskega ponosa je pred dobrim tednom dni zrežiral Dardan Shabanhaxhaj. Avstrijski nogometaš albanskih korenin je imel ob Kamniški Bistrici prste vmes pri obeh zadetkih svoje ekipe: prvega je dosegel po samostojnem predoru, pri drugem pa se je v gneči med domžalskimi branilci odločil za podajo Marušku, ki je zaključil. Napadalec je s štirimi zadetki prvi strelec svoje ekipe v letošnji sezoni.

Ali ste vedeli?

Prekmurce na novega-starega stratega vijoličastih rivalov vežejo lepi spomini. Pred več kot dvema letoma je Šimundža Muro popeljal do prvega, zgodovinskega naslova državnih prvakov, podvig pa mu je za povrh uspel prav v Ljudskem vrtu. Črno-beli so takrat v štajerskem hramu nogometa morali slaviti, kar jim je uspelo po zadetkih Šturma, Klepača in Bobičanca. V evropskih kvalifikacijah, ki so sledile, si je Mura priborila jesen v UEFA Evropski konferenčni ligi.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 07.10.2023 | Prva liga Telemach
    Maribor do pomembne zmage proti Muri
    Nogometaši Maribora so v 12. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:1 (2:1).

DELI NA