14.04.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Radomlje

Prva liga Telemach, 31. krog

MARIBOR - RADOMLJE

15. april 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 4 evri

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Pa jim je le uspelo. Mariborčani so po več kot 4 letih (od novembra 2017 so minili 1604 dnevi) v Ljudskem vrtu na kolena spravili večne tekmece iz prestolnice. Položaj na lestvici je varovancem Radovana Karanovića omogočil nekoliko bolj pragmatičen pristop: pobudo so prepustili Olimpiji, sami pa so čakali na protinapade. Nekajkrat je bilo vroče na obeh straneh igrišča, a je edini zadetek na srečanju četrt ure pred koncem končal v ljubljanski mreži. Ognjen Mudrinski je zmaje, ki zdaj zaostajajo že za (pre)zajetnih deset točk, lastnoročno izločil iz dirke za naslov prvaka. Ta kljub temu še ni končana, Štajercem za ovratnik namreč diha Koper ...

Radovan Karanović, trener NK Maribor: "Glede na to, kako med spomladanskim delom igrajo Radomlje, bo tekmecem treba nameniti dolžno pozornost. So igrivi, z željo po igri, pričakujem jih znova v takšni podobi. Ob tem pa niso pod izrazitim bremenom boja za obstanek, saj imajo določeno prednost pred zasledovalci. Moramo ostati na visokih obratih, zavedamo se, da nas čaka zahtevna naloga."

Ažbe Jug, vratar NK Maribor: "Vemo, kaj nas čaka. Šest finalnih, izjemno pomembnih tekem. Naloga še ni opravljena, Koper je blizu. Kot sem napovedoval že pred spomladanskim delom, je Koper velik tekmec v boju za vrh, kar se tudi potrjuje. Zato smo zdaj popolnoma osredotočeni le na tekmo proti Radomljam. Gre za taktično dobro postavljeno ekipo, ki je pokazala dobro igro, ustrezno željo. Izdatno so se okrepili med zimskim premorom, previdnost ne bo odveč in storili bomo vse, da pridemo do novih treh točk."

Kdo je vroč?

Do 76. minute ni bil posebej nevaren, nato pa je Ognjen Mudrinski z eno samo potezo odločil večni derbi. Kakšnih 18 metrov od gola je imel ob dokaj pasivni obrambi zmajev dovolj (pa vseeno zelo malo) prostora za strel. Prvi strelec lige je nameril, sprožil in se razveselil 15. zadetka v letošnji sezoni. Možnost, da bo Srb po koncu sezone ostal pod Kalvarijo, je z vsako dobro predstavo manjša. Si bo ceno znova dvignil v petek?

Ali ste vedeli?

Če bo Maribor čez dober mesec dni slavil naslov državnega prvaka, se bo imel v veliki meri zahvaliti prav Mudrinskemu. Srbski napadalec za svojo ekipo ne predstavlja zgolj neskončnega vira zadetkov, ampak tudi nekakšen talisman. Med strelce se je vpisal na enajstih tekmah, deset se jih je končalo z vijoličasto zmago. Na dvanajstih tekmah ni našel poti do gola, od tega je Maribor dobil zgolj štiri, kar pet pa jih je izgubil.

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Za zasedbo Nermina Bašića je kajpak najpomembnejše, da Kidričanom prejšnji konec tedna niso prepustili polnega izkupička. Dvoboj spodnjega dela lestvice se je končal brez zmagovalca (Aluminij je presenetil z obrambno držo), Radomlje pa so tako zadržale prednost devetih točk pred zadnjim Aluminijem. Medtem je priključek z zmago proti Domžalam sicer ujel deveti Tabor, a novinci med elito vsaj zaenkrat še nimajo razloga za skrb. Od tako želenega obstanka med elito jih loči še pet tekem. Prvo bodo odigrali pod Kalvarijo, kjer bo zgodovina odločno na strani domačinov. Lahko rumeno-črni popravijo statistiko gostovanj v Ljudskem vrtu?

Nermin Bašić, trener NK Radomlje: "Ostajamo na devetih točkah prednosti, kar je najpomembneje. Gledamo naprej, pripravljamo se na zadnjih šest tekem, vsaka bo finale."

Kdo je vroč?

Kidričane je v 14. minuti v vodstvo popeljal Špehar, Radomljane pa je iz stiske pred koncem prvega polčasa rešil Tomislav Mrkonjić. Hrvaški napadalec, ki je mlinarje okrepil pozimi, je realiziral najstrožjo kazen in se po desetih tekmah v rumeno-črnem dresu že lahko pohvali z nazivom prvega strelca kluba. Dosegel je šest zadetkov, z enim manj sta mu za petami Gedeon Guzina in Ivan Šarić. Kdo bo udaril v Mariboru?

Ali ste vedeli?

V soboto so svoje debitantske nastope dočakali kar trije nogometaši. Poleg Davida Nwolokorja, ki je med kidričevskima vratnicama zamenjal Luko Janžekoviča, sta na drugi strani rumeno-črni dres prvič oblekla Mario Čuić, posojeni nogometaš Hajduka, ki se najbolje znajde na sredini igrišča, in Vicko Ševelj. Hrvaški branilec je nazadnje branil barve ruskega drugoligaša Akron Toljati.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2022 | Prva liga Telemach
    Le točka Maribora proti Radomljam
    Nogometaši Maribora in Kalcerja iz Radomelj so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA