27.10.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Rogaška

Prva liga Telemach, 14. krog

MARIBOR - ROGAŠKA

28. oktober 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov
- otroci do 15 let: 8 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 5 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Maribor je v Šiški doživel boleč poraz, po katerem je znova zdrsnil na peto mesto lestvice Prve lige Telemach. Bravo je z zmago potrdil, da odličen vstop v letošnjo sezono ni naključje, Ante Šimundža pa je dobil dodatne signale, da je pred njim še precej dela. Podoba v prvem polčasu tekme v Šiški ni bila prava, je po zadnjem sodniškem žvižgu priznal strateg vijoličastih, a so Ljubljančani oba zadetka kljub vsemu dosegli v nadaljevanju srečanja. Bo poraz v prestolnici dokončno prebudil Mariborčane? Zasedba iz štajerske prestolnice bo oktober sklenila z domačo tekmo proti Rogaški. Tudi Slatinčani so skušali čimprej pozabiti na zadnjo preizkušnjo, kakšen pa bo razplet štajerskega spopada v Ljudskem vrtu?

Sven Šoštarič Karič, branilec NK Maribor: "Moramo se izvleči iz neprijetne situacije, noben športnik ne želi izgubljati. Še posebej se je težko sprijazniti z negativnimi rezultati, ko igraš v takšnem klubu, kot je Maribor. Trenutno se nam to dogaja prepogosto. Kje je problem, je težko izpostaviti. Vem pa, da od Maribora se pričakujejo boljši dosežki, zmage. In vemo, kaj moramo storiti. Delati, delati in še enkrat delati. Druge rešitve ni."

Kdo je vroč?

Ante Šimundža je v Šiški že v prvem polčasu posegel po prvi menjavi, saj je Ignacia Guerrica zamenjal z Itsukijem Urato, igro Maribora pa so v drugem polčasu dvignili tudi rezervisti Marko Božić, Josip Iličić in Xhuliano Skuka. Prav zadnja dva sta bila osrednja akterja akcije za zadetek. Iličić je s predložkom našel Skuko, ki se je veselil prvenca v Prvi ligi Telemach, Kranjčan pa je na svoj račun dodal še tretjo asistenco v letošnji sezoni. Je lahko prav on jeziček na tehtnici za boljšo igro Maribora?

Ali ste vedeli?

Za nekaj pozitivnih impulzov je z remijem v nemškem Mainzu poskrbela mladinska selekcije Maribora, teden v Ljudskem vrtu pa je zaznamovalo četrtkovo presenečenje. Navijači italijanske Atalante so se na poti v avstrijski Gradec, kjer so črno-modri odigrali tretjo tekmo skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige, ustavili še v Mariboru in presenetili svojega ljubljenca Josipa Iličića. Nekdanji član kluba iz Bergama je v Ljudskem vrtu pozdravil dva avtobusa navijačev Atalante.

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Preizkušnja 13. kroga Prve lige Telemach se ni razpletla niti po željah Rogaške, saj so črno-beli pred svojimi gledalci izgubili s Celjem. Vodilna ekipa državnega prvenstva je hitro ostala brez pordečelega Nina Koutra, a je tudi z igralcem manj dosegla še tri zadetke, Slatinčani pa številčne premoči niso uspeli nadgraditi v podjetnejše igro v napadu. Poraz z izidom 4:0 je drugi najvišji po poletnem gostovanju v Stožicah, Oskarja Drobneta pa lahko ob dejstvu, da je ekipa na zadnjih treh tekmah prejela devet zadetkov, skrbi tudi strelski post napadalcev. Slatinčani so na zadnjih treh obračunih ostali brez doseženega gola, so pa dva od skupno sedmih pred tedni zabili v mrežo Maribora. Lahko v sobotnem večeru ponovijo dosežek?

Kdo je vroč?

Slatinčani so v poletnem spopadu z Mariborčani že pokazali, da lahko načrte prekrižajo tudi favoritom. Vijoličasti so v Krškem z goloma Marka Božića vodili z dvema goloma prednosti, a so prednost izpusitli iz rok. Nogometaši Rogaške so slabše nadaljevanje Maribora znali izkoristiti v svojo prid, osrednji junak prve osvojene točke pa je bil rezervist Andrej Pavlović. Nogometaš iz Livna sicer le redko pričenja tekme, sedem od skupno desetih prvoligaških nastopov je zabeležil kot adut s klopi.

Ali ste vedeli?

Pavlović je ob Janu Majcnu največkrat uporabljeni rezervist Rogaške, v tem pogledu pa najvišje kotira Rok Maher. Bivši up Maribora je v letošnji sezoni na ligaških tekmah Brava kar 12-krat vstopil v igro, še nikoli v tem delu sezone pa se še ni znašel v začetni enajsterici Aleša Arnola. Korošcu z desetimi menjavami sledita Saar Fadida in Gabriel Groznica, člana Olimpije in Kopra.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.10.2023 | Prva liga Telemach
    Castro priboril zmago Mariboru
    Nogometaši Maribora so v 14. krogu Prve lige Telemach premagali Rogaško z 2:1 (1:1).

DELI NA