15.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Bravo

Prva liga Telemach, 8. krog

MURA - BRAVO

16. september 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Murina toplo-hladna (ali, če hočete, črno-bela) serija se nadaljuje. Poraz, zmaga, poraz, zmaga in spet poraz – to je zgodba, ki so jo na zadnjih petih tekmah spisali Prekmurci. Najnovejše poglavje je dobila pred reprezentančnim premorom, ko je v Fazaneriji zasluženo slavila Olimpija. Čeprav so gostovanja onkraj Mure za zmaje pregovorno neugodna, je bilo tokratno vse prej kot to. Darjan Slavic je pred tekmo opozarjal, da nikakor ne računa na evropsko utrujenost Olimpije, ta pa je bila nato videti precej bolj sveža od domačinov. V Mursko Soboto zdaj prihaja še drugi ljubljanski prvoligaš. V kakšni luči se bo predstavil novi strateg Vladimir Vermezović?

Vladimir Vermezović, trener NŠ Mura: "S pomočnikom Slavenom o Bravu nisva vedela ničesar, so pa o Ljubljančanih vse vedeli najini sodelavci. Tukaj ni veliko presenečenj, mislim, da se nasprotniki zelo dobro poznajo, zato lahko odloči trenutek navdiha ali pa napaka. Pričakujem ugoden razplet, potrebujemo pozitiven rezultat in nadejam se, da ne bomo razočarali."

Kdo je vroč?

V 20. minuti je imel Rui Pedro ob premalo agresivnih Muraših dovolj prostora, da je svojo ekipo popeljal v vodstvo, ki pa ni trajalo dolgo. Iskrico upanja, da bodo domačini vendarle prekinili niz izmenjujočih se zmag in porazov, je nekaj trenutkov zatem zanetil Dardan Shabanhaxhaj. Zaposlil ga je Amadej Maroša, ki je prestregel slabo podajo Sualeheja, naravni naslednik Mirlinda Dakuja pa je brez težav premagal Vidovška.

Ali ste vedeli?

Vladimir Vermezović, 60-letni strokovnjak, bo prekmurski ponos skušal rešiti iz krize, ima bogat življenjepis. Prvič je taktirko v roke vzel pri zemunskem Teleoptiku, nato pa se je vrnil v Beograd, kjer je tri leta vodil Partizan. V tujini se je preizkusil pri slovaškem Spartaku iz Trnave, južnoafriških Kaizer Chiefs in Orlando Pirates ter pri Budućnosti iz Podgorice. Nazadnje se je mudil v Združenih arabskih emiratih, sedel je na klopi Hatte.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Med lepšimi presenečenji iztekajoče se prve četrtine nove sezone Prve lige Telemach je zagotovo šišenski klub. Bravo z desetimi točkami zaseda peto mesto na razpredelnici, Maribor, Koper in Olimpija pa mu bežijo le za eno oziroma za dve točki. Pred tokratnimi tekmeci, ki so obenem v vlogi prvega zasledovalca, imajo Ljubljančani lepo prednost – tudi v primeru poraza bodo ostali tam, kjer so. Takšno izhodišče so si zagotovili v pred premorom: prvič po maju 2022 jim je uspelo nanizati dve zaporedni zmagi. Trojček bodo skušali popolniti v prekmurski prestolnici, kjer jih domačini pričakujejo z novim trenerjem in zvrhano mero motivacije. Kdo bo boljši?

 

Kdo je vroč?

Aleša Arnola te dni veseli dejstvo, da v svojih vrstah nima ne enega ne dveh, temveč kar tri strelsko razpoložene nogometaše, na levem boku pa prvega asistenta lige Matijo Kavčiča. Ta je svojo statistiko proti Aluminiju še izboljšal, na drugem koncu predložka pa se je namesto Poplatnika tokrat znašel kapetan Trdin. Pred tem se je debitantskega zadetka med elito razveselil 19-letni Gal Puconja, ki dobiva vse več priložnosti.

Ali ste vedeli?

Šestnajstletni Dominik Drobnič odhaja k našim zahodnim sosedom. Redni član mlajših selekcij slovenske izbrane vrste, ki se je doslej kalil v mladinskem pogonu Šiškarjev, bo v zameno za odškodnino okrepil vrste italijanskega drugoligaša Parme. »V vseh letih v našem klubu je pridno delal, bil skromen in vselej upošteval navodila trenerjev,« je Drobniča ob odhodu pohvalil športni direktor Dejan Močnik.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo do točke v Fazaneriji
    Nogometaši Mure in Brava so se v 8. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA