12.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Bravo

Prva liga Telemach, 26. krog

MURA - BRAVO

13. marec 2024, ob 14.45

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Olimpija je v Mursko Soboto pripotovala s ciljem, da izkoristi remi, ki sta ga dan poprej na štajerskem derbiju vpisala tekmeca iz Celja oziroma Maribora. O podobni motiviranosti Mure na drugi strani bi težko govorili, razen tega, da pod Tončijem Žlogarjem črno-beli še niso slavili. Po prvih sekundah prekmursko-ljubljanskega derbija je kazalo, da bi se to lahko spremenilo: zmaje je šokiral Robert Čakš. Prekmurci so vodstvo mukoma zadržali do začetka drugega dela, in čeprav je bila Olimpija vseskozi podjetnejša, sta se rivala razšla brez zmagovalca. Nad remijem na Ravnici ne bodo vihali nosu, pozitiven rezultat pa bodo napadali tudi v sredo, ko gostijo Bravo.

Kdo je vroč?

Kot zapisano, za hladen tuš je že v 2. minuti poskrbel Robert Čakš. Visokoraslega napadalca je z odlično odmerjeno globinsko podajo v ogenj poslal novinec Lamy, 23-letnik pa je (ne brez težav) premagal gostujočega vratarja. Za Čakša, ki je v prekmursko prestolnico pozimi prišel iz Beltincev, je bil to prvi zadetek v črno-belem dresu, ne pa tudi med elito. Prvenca se je veselil v sezoni 2021/22, ko je igral za Tabor.

Ali ste vedeli?

Žreb pokalnega četrtfinala je odločil, da bomo edini prvoligaški dvoboj videli na Bonifiki, kjer bo Koper pričakal Muro. Spomnimo, da gre za obračun nekdanjih prvakov: kanarčki so pokal nazadnje dvignili leta 2022, Mura pa (prvič) leta 2020. Jasno je tudi, da se bo v polfinale prebil vsaj en drugoligaš: Ilirija gosti Beltince, Gorica in Triglav pa bosta skušala presenetiti Radomlje oziroma Rogaško.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Potem ko sta se prejšnji teden od pokalnega tekmovanja poslovila tako Olimpija kot Maribor, je vedno bolj jasno, da četrto mesto letos vendarle ne bo zadostovalo za evropsko poletje. Toliko bolj nezadovoljni so bili zato varovanci Aleša Arnola, ko so v soboto proti Aluminiju vpisali le točko. V Spodnji Šiški se je končalo z najbolj nepriljubljenim nogometnim izidom, čeprav so imeli domačini dovolj priložnosti, da bi tekmo, ki bi jo morali dobiti, odločili v svojo korist in na lestvici ujeli Maribor. Popravni izpit jih čaka v sredo, ko gostujejo v Fazaneriji. Muri so letos že vzeli mero, po septembrskem remiju je bilo decembra v Ljubljani 2:0. Pa tokrat?

Kdo je vroč?

Bravo spomladi težko prihaja do zadetkov. Nekoliko se je ohladil prvi strelec Matej Poplatnik, ki je v soboto zapravil najstrožjo kazen, prave forme pa po vrnitvi v prestolnico nikakor ne najde Milan Tučić. Napadalec je v igro vstopil s klopi in se v 71. minuti znašel v odlični priložnosti, a je zatresel le prečko. Na prvi prvenstveni zadetek po več kot dveh letih bo moral tako še malo počakati. Morda pa ga dočaka v Murski Soboti?

Ali ste vedeli?

Zakon bivšega lahko onkraj Mure potrdita dva nogometaša. Tonči Žlogar bo zagotovo računal na Žana Trontlja in Almina Kurtovića. Oba sta se Sobočanom pridružila lani poleti in redno dobivata priložnosti za dokazovanje. Tako je bilo tudi pretekli konec tedna: Kurtović je proti Olimpiji odigral vseh 90 minut, Trontlju pa je novi trener namenil zadnje pol ure. Kakšna bo njuna vloga tokrat?

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2024 | Prva liga Telemach
    Bravo slavil v prekmurju
    Nogometaši Brava Kostela so v 26. krogu Prve lige Telemach v Murski Soboti premagali Muro z 2:1 (1:0).

DELI NA