Pred tekmo: Mura - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog

MURA - CELJE

25. maj 2019, ob 17.55

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.941 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- južna in severna tribuna 8 evrov
- stojišča: 5 evrov
- otroci starejši od 6 let: 4 evrov
- organizirani navijači: 3 evrov

 

MURA:

Prepoved nastopa: Klemen Šturm

V zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije bo najbolj vroče v soboški Fazaneriji. Obračun v Murski Soboti je zadnji s tekmovalnim predznakom, Mura in Celje bosta pred polnimi tribunami obračunala za zadnjo evropsko vozovnico. Grofje za preboj v kvalifikacije UEFA Evropske lige potrebujejo zmago, Prekmurcem zadostuje že točka. Črno-beli imajo pred tokratnim tekmecem tri točke prednosti, goste pa nad vodo drži boljši izkupiček na medsebojnih tekmah z Muro. Sobočani so izgubili oba jesenska spopada, pred tedni pa so bili uspešnejši v knežjem mestu. Tekmo sta z goloma v uvodu tekme odločila Alen Kozar in Nino Kouter, sicer otroka soboške Fazanerije, ki bosta tudi v soboto med najbolj pomembnimi členi Mure. Bodo v Murski Soboti že v krstni prvoligaški sezoni slavili uvrstitev v Evropo?

Kdo je vroč?

Ante Šimundža bo moral v soboto nekoliko prilagoditi podobo začetne enajsterice. Ob poškodovanem Matku Obradoviću bo zadnjo tekmo sezone izpustil še en pomemben akter, Klemen Šturm. Črno-beli bodo morali strniti svoje vrste, predvsem pa biti bolj zbrani ob zaključku akcij. Prekmurci so predvsem na zadnjih dveh tekmah z Gorico in Olimpijo zapravili nekaj zrelih priložnosti, v tej prvini pa je prednjačil Luka Šušnjara. Hitri in močni nogometaš s svojo prodornostjo ni enostaven zalogaj za nasprotne branilec, zato ne čudi, da je vodstvo Mure z njim že podaljšalo pogodbo.

Ali ste vedeli?

NŠ Mura lahko ponovi dosežek svoje predhodnice Mure 05 in se že v krstni prvoligaški sezoni prebije do nastopa na mednarodni sceni. Tudi Muri 05 je uspelo že v prvi sezoni, a je nato po vsega dveh letih sledil klavrn konec prvoligaške zgodbe. Na pogorišču kluba je zrasla nova sredina, v prekmurski prestolnici pa vztrajno poudarjajo, da ima sedanja garnitura precej trdnejše temelje.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Celjani so v sredo, po drugem zadetku Velenjčanov, s strahom pogledovali proti Ljubljani. Mura je v Stožicah lovila zadetek zaostanka, Prekmurci pa bi z remijem dokončno odločili bitko za četrto mesto in zadnjo evropsko vozovnico. Na srečo Celjanov so tudi Sobočani ostali brez točk, odločitev za Evropo pa bo dal zadnji krog. Grofe v prekmurski prestolnici čaka zahtevna preizkušnja, nenazadnje so se v Fazaneriji opekli tudi Mariborčani, Ljubljančani in Domžalčani, za nameček pa mlado moštvo Dušana Kosiča čakajo še polne tribune. Celjani so s 17 gostovanj letošnje sezone prinesli pet zmag, z golom bivšega muraša Mitje Lotriča so slavili tudi v Prekmurju. Rumeno-modri so s 23 točkami četrta najuspešnejša ekipa gostovanj, ob tem pa velja izpostaviti podatek, da je Mura na domači zelenici klonila zgolj trikrat.

Kdo je vroč?

Prvo vprašanje privržencev celjskega kluba je povezano z usodo Rudija Požega Vancaša? Bo najboljši strelec kluba po poškodbi izpred nekaj dni nared za nastop? Belokranjec pred dnevi ni bil povsem prepričan, če bo lahko zaigral, zato bo v konici napada dodatno breme na plečih Daria Vizingerja. Medžimurec je v končnici prvenstva pokazal dobro formo, na zadnjih štirih tekmah se je trikrat vpisal med strelce. Je lahko prav mladi napadalec prvo orožje Celja?

Ali ste vedeli?

Se bo Celjanom tudi letos ponovil scenarij zadnjih treh sezon? Grofje so sezono 2015/16, 2016/17 in 2017/18 sklenili na petem mestu ter tako za las zgrešili uvrstitev v Evropo. V knežjem mestu so evropski nogomet nazadnje spremljali leta 2015, ko so se Celjani merili s poljskim Slaskom in izgubili obe tekmi. Tedaj so rumeni dres nosili Matic Kotnik, Tilen Klemenčič, Danijel Miškić, Ivan Firer, Valon Ahmedi, Gregor Bajde, Blaž Vrhovec in drugi danes uveljavljeni nogometaši.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura do točke in Evrope
    Nogometaši Mure in Celja so se v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA