Pred tekmo: Mura - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

MURA - CELJE

16. april 2021, ob 19.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

MURA

Prepoved nastopa: Andrija Filipović

V petkovem večeru se bodo znova prižgali žarometi soboške Fazanerije. Mura v dvoboju pokalnega in državnega prvaka pričakuje Celje. Gre za spopad tekmecev, ki sta izgubila možnosti za ponovno osvojitev lovorike, saj so Sobočani iz pokalnega tekmovanja izpadli že jeseni, grofe pa v zaključku sezone čaka boj za obstanek v prvoligaški druščini. Medtem ko Celjani nimajo pravih možnosti za evropsko vozovnico, možje v črno-belem ostajajo v igri za nove mednarodne uspehe. Prekmurci v zaključno četrtino prvenstva vstopajo kot tretja ekipa prvenstva, vodilna Olimpija beži za šest točk. Se lahko Mura v zaključku sezone vmeša tudi v boj za sam vrh lestvice? Ante Šimundža pogosto poudari, da to ni klubski cilj, Mariborčan pa se ob tem zaveda, da križemrok ne sedijo niti zasledovalci Sobočanov.

Ante Šimundža, trener Mure: "Oboji smo na tekmah zelo tekmovalni. Verjamem, da bo tekma dobra, saj imata obe ekipi igralce, ki želijo igrati in premorejo individualno kakovost. Minule izkušnje nas bodo peljale do določenih zadev, vendar je vsaka tekma novo poglavje."

Žiga Kous, branilec Mure: "To bo nova in drugačna tekma. Za nami je dolg premor, spet se je potrebno navaditi na ritem. Čaka nas težka tekma, saj ima Celja dovolj kakovost, ne glede na lestvico. Nasprotnik ima dobro ekipo z odličnimi posamezniki, vendar imamo tudi mi svoj načrt. Upam, da bomo jutri uspešni."

Kdo je vroč?

Nogometaši Mure so pred marčevskim rezprezentančnim premorom vknjižili dva zaporedna remija. Tretjo četrtino prvenstva so sklenili s točko v spopadu z Mariborom, ki bi lahko Prekmurje zapustil tudi s praznimi žepi. Gostitelji srečanja so bili nekoliko podjetnejši, a v zaključku akcij vseeno premalo zbrani, da bi doma zadržali celoten izplen. Je pa Matko Obradović že 12. to sezono zaklenil svoja vrata, na 21 tekmah je klonil zgolj 12-krat. Bo tretjič to sezono nepremagan tudi v obračunu s Celjani?

Ali ste vedeli?

V prekmurski prestolnici so reprezentančni premor izkoristili za podaljšanje pogodbe z osrednjim piscem črno-bele pravljice. Ante Šimundža je segel v roke vodstva soboškega kluba in podaljšal svojo epizodo v Fazaneriji. Trenutno prvoligaški strateg z najdaljšim stažem bo črno-belim poveljeval do konca sezone 2022/23. Nekdanji napadalec se je v Mursko Soboto vrnil leta 2017, ko so pristaši črno-belih še sanjali o prvoligaškem nogometu. Mariborčan je v tretjem obdobju v Fazaneriji nabral že 148 tekem, počasi se približuje okrogli številki.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Maj Rorič

Kako so daljši tekmovalni premor izkoristili v knežjem mestu? Celjani so serijo porazov prekinili s točko na koprski Bonifiki, še pred reprezentančnimi obveznostmi pa so bili uspešni v Pokalu Pivovarna Union. Grofje so - resda z nekaj težavami - v drugem krogu tekmovanja izločili Triglav, v četrtfinalu pa se bodo konec aprila srečali z lanskoletnimi krvniki iz Radomelj. Četo češkega trenerja Jirija Jarošika še prej čaka oster spored ligaških preizkušenj, prva že v petek. Celjska zasedba se odpravlja v Mursko Soboto, kjer bo skušala prekiniti neugodno tradicijo dvobojev z Muro. Prekmurci so neporaženi ne zadnjih štirih tekmah s Celjem, moštvo iz knežjega mesta pa je na devetih tekmah s črno-belimi slavilo zgolj enkrat. Bo serija prekinjena v petkovem večeru?

Metod Jurhar, vratar Celja: "Vemo, da je Mura kakovosten nasprotnik, ki igra ofenziven in atraktiven nogomet. Tekmec je nevaren iz vsakega segmenta igre, zato moramo biti pripravljeni na vse. Dobro bi bilo, da po slabem nizu v spomldanskem delu sezone vknjižimo dober rezultat in nakažemo nov, pozitiven niz."

Kdo je vroč?

Na Gorenjskem sta mrežo domačega drugoligaša zatresla Jure Matjašič in Tom Kljun. Pristaši Celja so prav gol slednjega izbrali za najlepši zadetek v mesecu marcu. Celjski mladenič je nakazal, da lahko Jarošik nanj resneje računa tudi v državnem prvenstvu, v katerem je doslej zbral 11 nastopov, devet v letošnji sezoni. Svetlolasi napadalec se je v Prvi ligi Telekom Slovenije premierno predstavil v 26. krogu sezone 2019/20, ko je zaigral na tekmi z Rudarjem. S 16 leti, štirimi meseci in sedmimi dnevi je postal najmlajši debitant v članski ekipi Celja.

Ali ste vedeli?

Bo pokalna zmaga v Kranju predramila celjske nogometaše? Grofje so po zimskem premoru slavili zgolj eno ligaško zmago, v Ljudskem vrtu so na kolena spravili Maribor. V Murski Soboti bodo skušali prekiniti pet tekem dolgo serijo brez ligaške zmage, ki je aktualne prvake pahnila v sila neprijeten položaj. Deveti Aluminij je z dvema zaporednima zmagama ujel rumeno-modro četo, Celjanom pa grozi najslabša uvrstitev aktualnega prvaka. Ta dosežek trenutno pripada Domžalčanom, ki so sezono 2008/09, leto po drugem naslovu, zaključili na petem mestu lestvice.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani do točke na Fazaneriji
    Nogometaši Mure in Celja so se v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA