29.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Celje

Prva liga Telemach, 11. krog

MURA - CELJE

30. september 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Mura je še četrtič zapored slavila na gostovanju, črno-beli so tri točke prinesli še iz Domžal. Prekmurci so na zmago ob Kamniški Bistrici slavili prvič po februarju 2020, v soboto pa se bodo znova predstavili domači publiki. V Fazaneriji se v letošnji sezoni še niso veselili zmage, saj so izgubili tekmi z Domžalami in Radomljami, ob debiju trenerja Vladimirja Vermezovića pa so remizirali z Bravom. Je zdaj napočil čas za zmago? Naloga ne bo lahka, saj bodo Sobočani gostili ranjene Celjane, ki so med tednom klonili prvič v aktualnem prvenstvu. Medtem ko bodo grofje motiv iskali v svežem porazu, pa lahko črno-beli motivacijo črpajo v poletnem porazu v knežjem mestu, ko so klonili kar petkrat.

Vladimir Vermezović, trener NŠ Mura: "Mislim, da je bila zmaga v Domžalah zaslužena, saj so fantje odigrali dobro tekmo. Nismo veliko menjali, ne bomo veliko menjavali, se pa zdaj že oziramo proti težjemu delu, saj igramo doma. Red bi bil, da tudi na domačem igrišču dobimo kakšno tekmo."

Kdo je vroč?

Dardan Shabanhaxhaj je v letošnji sezoni prvi adut soboškega napada. V Avstriji rojeni napadalec se je v Domžalah veselil četrtega zadetka v letošnji sezoni, dobro igro pa je kronal še z asistenco za gol Matica Maruška, ki je zadel še na drugi zaporedni tekmi. Vse bolj čvrsta je tudi soboška obramba, Klemen Mihelak je še drugič zaklenil svoja vrata, a je imel ob Kamniški Bistrici precej manj dela kot nekaj dni poprej v Rogaški Slatini.

Ali ste vedeli?

Koprčani so s štirimi zmagami najuspešnejša gostujoča ekipa Prve lige Telemach, medtem ko na lestvici domačih tekem s točko zasedajo zadnje mesto. Precejšnja je tudi razlika v osvojenih točkah, če bi upoštevali delitev na prvi in drugi polčas. Muraši bi osvojili kar 19 točk, če bi tekma trajala zgolj 45 minut, zaostajali pa bi zgolj za Celjem, medtem ko bi bil izkupiček v drugem polčasu osem točk skromnejši, 11 točk pa bi zadostoval za sedmo mesto.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Po desetem krogu v Prvi ligi Telemach ni več neporaženih moštev. Kot zadnji so pokleknili še Celjani, ki so v spopadu vodilne in zadnjeuvrščene ekipe prvenstva izgubili s Kidričani. Albert Riera je pred tekmo z Aluminijem pošteno prevetril začetno enajsterico, kar so gostje znali izkoristiti, pa čeprav so grofje povedli z enajstmetrovko Maria Kvesića. Celjani so se sicer že v prvem krogu prvenstva opekli z letošnjim povratnikom med prvoligaše, saj se je srečanje v "šumi" končalo z delitvijo točk. Prvaki iz leta 2020 so bili bolj prepričljivi v domačem spopadu z Muro, v mreži katere je tedaj končalo kar pet žog. Lahko Celjani ponovijo podobno predstavo izpred tednov?

Kdo je vroč?

V Fazaneriji bodo znova pod drobnogledom celjski nogometaši s črno-belo zgodovino. Takšnih v knežjem mestu ne manjka, saj so barve Mure v preteklosti branili Nino Kouter, Luka Bobičanec, Matko Obradović in Žan Karničnik. Brez slednjega si je v letošnji sezoni težko predstavljati celjsko ekipo, saj je zaigral na vseh devetih ligaških preizkušnjah. Bivši član soboškega prvoligaša je ob  zadetku na tekmi z Mariborom prispeval še dve asistenci. Bo v napadu dejaven tudi v Murski Soboti?

Ali ste vedeli?

Valerij Kolotilo, prvi mož celjskega kluba, je pred začetkom sredine tekme z Aluminijem predal simbolični ček s sredstvi, ki jo jih Celjani zbrali na domači evropski preizkušnji proti beloruskemu Nemanu. Za žrtve poplav v celjski regiji je bilo namenjeno 14.513 evrov, sredstva pa so bila zaupana humanitarnemu društvu Enostavno pomagam.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.09.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani v drugem polčasu do zmage pri Muri
    Nogometaši Mure so v 11. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:2 (0:0).

DELI NA