05.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Celje

Prva liga Telemach, 29. krog

MURA - CELJE

6. april 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Mure so z ligaško zmago v Domžalah in pokalnim napredovanjem v Kopru okrepili svojo samozavest, ki jo je načelo nekaj skromnejših rezultatov v nadaljevanju sezone. Črno-beli so v prejšnjem krogu kar petkrat zatresli domžalsko mrežo, na Bonifiki pa so o polfinalistu Pokala Pivovarna Union odločali streli z bele točke. Koprčani so zapravili dva udarca, Sobočani enega, kar je pomenilo, da ostajajo v igri za pokalno lovoriko. Tekmeca v polfinalu bodo dobili s ponedeljkovim žrebom, ki pa je za zdaj v ozadju. Misli črno-belih so pri sobotnem večernem spopadu z vodilnimi Celjani, s katerimi imajo nekaj neporavnanih obračunov. Vodilna ekipa prvenstva je dobila zadnjih pet medsebojnih tekem, lahko Sobočani pred svojimi pristaši prekinejo to negativno tradicijo?

Tonči Žlogar, trener NŠ Mura: "Težka tekma, kot so vse. Celje ima širok in kakovosten kader, nam pa je najbolj pomembno, da se čim bolje regeneriramo do tekme. Pot iz Kopra je bila dolga, domov smo prišli v zgodnjih jutranjih urah. Zdaj je potrebno stisniti zobe, saj nas potem že v torek čaka tekma v Ljudskem vrtu. V šestih dneh bomo odigrali tri zelo težke tekme. Praznimo se tako fizično kot tudi psihološko, zato poudarjam, da bomo potrebovali vse igralce in razmišljamo tudi v tej smeri."

Kdo je vroč?

Na pokalni tekmi v Kopru je v vratih Mure blestel Klemen Mihelak, ki je Sobočane s svojimi posredovanji dolgo držal v igri in paral živce Koprčanov. Morda kar odločilna je bila obramba sredi drugega polčasa, le dve minuti pred golom Amadeja Maroše, ko je Mihelak s panterskim posredovanjem preprečil veselje Eneju Jeleniču. Lahko vratar, ki je bil januarja del reprezentančne selekcije na tekmi z ZDA, v soboto mrežo ohrani nedotaknjeno?

Ali ste vedeli?

Obračun v Kopru bo zagotovo pomnil tudi Amadej Maroša. Poletni povratnik v Fazanerijo je po vmesni krizi obudil dobro formo, saj je v polno meril na zadnjih treh preizkušnjah. Zadetek na pokalni tekmi s Koprom je bil jubilejni, že stoti v črno-belem dresu. Prekmurec je doslej v Prvi ligi Telemach dosegel 36 zadetkov, privržence soboškega kluba pa je razveseljeval tudi v času, ko je Mura igrala še v tretjem in drugem razredu slovenskega nogometa.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Aluminij ostaja trn v celjski peti. Grofje imajo v letošnjem prvenstvu največ težav prav s Kidričani, ki so jim v soboto še tretjič to sezono odvzeli dragocene točke. Celjani so se z rdečimi opekli že v uvodnem krogu Prve lige Telemach, ko so v končnici tekme rešili točko, po domačem porazu pa so pred dnevi znova zgolj remizirali. Od možnih 12 točk so na tekmah z Aluminijem osvojili pet točk. Prednost pred zasledovalci je sicer še vedno zajetna, saj Olimpija zaostaja kar deset točk, kakšna bo razlika po prvem aprilskem dejanju? Mura v letošnji sezoni na tekmah s Celjem še ni osvojila niti točke, lahko zasedba Damirja Krznarja dobi še šesto medsebojno tekmo v nizu?

Aljoša Matko, napadalec NK Celje: "Proti Aluminiju se nam je zgodila rezultatsko ne najboljša tekma. Že v soboto nas čaka nova preizkušnja in upam, da se bomo po tekmi znova veselili. Mura je zdaj ulovila rezultatsko pozitiven niz, vendar je za nas vseeno, če tekmec zmaguje ali izgublja. Gremo tekmo po tekmo, skušali bomo dati svoj maksimum in mislim, da bomo tako tri točke prinesli v Celje."

Kdo je vroč?

Damir Krznar po dvoboju z Aluminijem ni skrival nezadovoljstva zaradi napak v obrambi, ki so jih Kidričani kaznovali z dvema zadetkoma. Hrvaški strokovnjak pa je lahko zadovoljen s formo Aljoše Matka, ki s 13 goli vztraja na vrhu ligaške lestvice strelcev. Belokranjec na tekmi z Radomljami ni bil uspešen, pred tem pa je kar trikrat zatresel mrežo Kopra, zadel ob remiju z Mariborom, še prej pa je v 22. krogu Prve lige Telemach dva gola zabil še Slatinčanom. Bo na seznam klubov, ki jim je v letošnji sezoni zatresel mrežo, dodal še Muro?

Ali ste vedeli?

Po težavah s poškodbo, zaradi katere je izpustil uvodni del nogometne pomladi, se je na nogometne zelenice uspešno vrnil tudi Luka Bobičanec. Medžimurec je še drugič v tej sezoni preprečil zmago Kidričanov, saj je v uvodnem krogu zadel že v izdihljajih tekme v Kidričevem, "vajo" pa je ponovil tudi na velikonočno soboto. Bobičanec je globok pečat pustil tudi v Fazaneriji, kakšen bo tokratni sprejem soboških gledalcev?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani suvereni pri Muri
    Nogometaši Mure so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:3 (1:2).

DELI NA