08.12.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Domžale

Prva liga Telemach, 19. krog

MURA - DOMŽALE

10. december 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Mure so se med tednom razveselili druge domače zmage v letošnji sezoni. Črno-beli so po preobratu premagali Rogaško, ki je z golom Nejca Gradišarja povedla v sedmi minuti tekme. Dardan Shabanhaxhaj, Nikola Jovićević in Amadej Maroša so v nadaljevanju srečanja preprečili, da bi Slatinčani z zmago povsem zapletli boj za obstanek. Prekmurci so s tremi točkami ostali za petami šestih Domžalčanov, ki bodo naslednji nasprotnik Mure. Rumeni so v Kidričevem slavili četrto zmago v nizu, v uvodnem krogu letošnjega prvenstva pa so se veselili tudi v Murski Soboti. Tudi tedaj smo bili v Fazaneriji priča preobratu, ki pa je razveselil goste. Kdo bo uspešnejši v nedeljskem popoldnevu?

Vladimir Vermezović, trener NŠ Mura: "Pričakujem težko tekmo. Ogledal sem si dvoboj z Aluminijem, vidno je, da so Domžale ekipe z dobrim prehodom iz obrambe v napad. So v dobrem trenutku, dobili so zadnje štiri tekme, nadejam se, da bomo prekinili to serijo, saj tudi sami igramo dobro. Ne glede na to, kaj govorijo drugi, vem, česa so zmožni moji fantje in kakšen je njihov odnos na treningih. Pričakujem, da bodo v nedeljo odigrali še eno dobro tekmo."

Kdo je vroč?

Vladimir Vermezović je pred tekmo z Rogaško nekoliko premešal začetno enajsterico, priložnost za igro pa je namenil tudi Nikoli Jovićeviću. Nekdanji član Domžal je ponujene minute dobro izkoristil, saj je najprej podal za izenačujoči gol Dardana Shabanhaxhaja, nato pa po asistenci najboljšega strelca Mure zadel še sam. Dvajsetletni nogometaš se razveselil drugega ligaškega zadetka v letošnji sezoni, bo nevaren tudi za gol bivšega kluba?

Ali ste vedeli?

Članska ekipa Mure nedeljski dvoboj pričakuje na sedem mestu lestvice Prve lige Telemach, na prvem mestu pa bodo pomlad pričakali mladinci črno-belih. Ekipa Matjaža Keka mlajšega je v zadnjem jesenskem krogu remizirala v Domžalah, čeprav je že vodila z dvema goloma prednosti. Mrežo rumenih sta zatresla Luka Turudija in Jaka Domjan, ki je z 18 goli najboljši strelec lige, dvojec pa je v tej sezoni že nekajkrat zaigral tudi v članski ekipi.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so pred zaključkom jesenskega dela prvenstva najbolj vroča ekipa Prve lige Telemach. Moštvo trenerja Dušana Kosića je slavilo na zadnjih štirih tekmah, po Kopru, Rogaški in Radomljah je pred rumeno družino pokleknil še Aluminij. Kidričani so na domačem igrišču prejeli kar pet zadetkov, v domžalskem taboru pa so se veselili najvišje zmage v letošnji sezoni. Kriza izpred nekaj tednov je dokončno pozabljena, v zasedbi, ki domuje ob Kamniški Bistrici, pa lahko vsaj malo obžalujejo, da uspešne serije niso pričeli že prej v sezoni. Po uvodni polovici sezone za četrtim mestom, ki so ga zasedali na koncu minule sezone, zaostajajo za pet točk. Se lahko na zadnjih dveh tekmah pred zimskim premorom še bolj približajo četrtemu Mariboru?

Belmin Bobarić, branilec NK Domžale: "Forma vseh igralcev se zelo dobro dviguje. Igralci, ki še nimamo veliko izkušenj, s temi zmagami dobivamo na samozavesti, hkrati pa se s tekme v tekmo dviguje tudi celotna ekipa. Želimo nadaljevati zmagovalni niz do konca tega dela sezone in dali bomo vse od sebe, da to tudi uresničimo."

Kdo je vroč?

Danijel Šturm je v letošnjem prvenstvu dosegel šest zadetkov, kar trikrat se je med tednom veselil v Kidričevem. Hitri Primorec je po poletnem prestopu v Domžale hitro prevzel vlogo nosilca igre, s šestimi goli in štirimi podajami pa je trenutno eden najnevarnejših igralcev lige. Nekdanji član Maribora je zablestel že ob ligaškem debiju v rumenem dresu, saj so imeli Sobočani v uvodnem krogu z njim obilico preglavic. Ga bodo uspeli zaustaviti v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Domžalčani so se v Kidričevem veselili najvišje zmage v letošnji sezoni, klubski rekord pa je ostal nedotaknjen. Ravbarji so najvišjo zmago na tekmah Prve lige Telemach zabeležili 31. julija 2005, ko so v Velenju z izidom 0:8 premagali domači Rudar. Knapi so sicer že v 27. minuti ostali brez vratarja Dejana Veršovnika, dve minuti pred odmorom pa so izgubili še Damjana Jeseničnika. Dejan Djuranović je po drugi izključitvi izkoristil najstrožjo kazen za vodstvo z 0:2, pred polčasom pa sta nato v razmaku ene minute zadela še Zoran Zeljković in Zlata Ljubijankić. V nadaljevanju dvoboja je dvakrat zadel Ermin Raković, zadetka pa sta se veselila še Dalibor Stevanović in Miha Kline. V 16. minuti je velenjsko mrežo načel Nikola Nikezić.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.12.2023 | Prva liga Telemach
    Mura po Rogaški premagala še Domžale
    Nogometaši Mure so v 19. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale z 1:0 (1:0).

DELI NA