11.11.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Gorica

Prva liga Telemach, 17. krog

MURA - GORICA

13. november 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

MURA

Prepoved nastopa: Mirlind Daku, Žiga Kous

Zadnja tekma pred novembrskim reprezentančnim premorom bo odigrana v Fazaneriji. Nogometaši Mure se bodo po porazu v Ljudskem vrtu in izpadu iz pokalnega tekmovanja pomerili z Gorico, ki je zadnjo zmago vknjižila v devetem krogu prvenstva. Črno-beli so po štirih zaporednih slavjih doživeli najvišji poraz sezone, Mariborčani so dvig forme potrdili s petimi zadetki, dva so dosegli z igralcem več. Žiga Kous je tekmo sklenil v uvodu drugega polčasa, kapetan Mure pa ne bo edini član črno-belih, ki bodo v nedeljo zgolj na tribuni. Tam se mu bo zagotovo pridružil prvi strelec lige Mirlind Daku, tekmo s Celjem pa je s poškodbo sklenil tudi Matic Maruško. Damir Čontala upa vsaj na to, da bo po zvinu gležnja za nastop nared mladi Tio Cipot.

Damir Čontala, trener NŠ Mura: "S štirimi zaporednimi zmagami smo izničili zaostanek za klubi pod vrhom lestvice, tudi po porazu z Mariborom smo blizu drugemu in tretjemu mestu, ki sta naš cilj. Zdaj, ko nas v 11 dneh čaka še četrta preizkušnja, prihaja najtežja tekma, a se je potrebno fizično in mentalno dvigniti. V nedeljo ni izgovorov, potrebno se je dvigniti, dobiti moramo tekmo z Gorico."

Kdo je vroč?

Ob odsotnosti Mirlinda Dakuja bo v napadu dodatno breme predvsem na plečih Mihaela Klepača. Hrvata je po tekmi z Bravom, ki jo je odločil z zadetkom, pohvalil tudi Damir Čontala in izpostavil tudi delavnost na treningih. V letošnji sezoni avtor petih ligaških golov je znova pomemben člen adut Mure, med katere lahko štejemo tudi Amarja Beganović. Bosansko-hercegovski bočni nogometaš je eden najbolj stanovitnih igralcev Mure, ob odsotnosti Kousa pa je pričakovati, da bo, tako kot v Celju, zaigral bližje golu Gorice.

Ali ste vedeli?

V Celju je bil med najbolj aktivnimi nogometaši Mure Luka Bobičanec, ki je nekaj sekund po drugem golu grofov podal za znižanje Mirlinda Dakuja. Medžimure spada med nogometaše z najdaljšim stažem v klubu, zato ne čudi, da vse bolj pleza proti vrhu večne lestvice Nogometne šole Mura. S 127 prvoligaškimi tekmami si tretje mesto deli z Žigo Kousom, z nedeljskim nastopom pa bo izenačil dosežek Tomija Horvata. S 133 tekmami je na vrhu Matic Maruško.

GORICA

Prepoved nastopa: Matija Širok

Goričani še čakajo na prvo zmago v drugi četrtini Prve lige Telemach, nazadnje so se namreč veselili v devetem krogu prvenstva, ko so v Sežani premagali Tabor. Sledila sta poraza z Bravom in Mariborom, po točki v obračunih z Radomljami, Koprom in Olimpijo pa so Goričani naleteli na razigrane Domžale, nazadnje pa so izgubili še s Celjem. Ob skorajšni polovici sezone vse kaže na to, da se bo zasedba Mirana Srebrniča z Radomljami in Taborom borila za obstanek v prvoligaški konkurenci, Primorci so doslej nabrali 11 točk, toliko kot zadnji Sežanci. Modro-beli so eno od točk osvojili tudi v začetku septembra, ko Sobočani na severu Primorske niso uspeli doseči zadetka, dvoboj pa se je končal z začetnim izidom.

Kdo je vroč?

Etien Velikonja je s štirimi ligaškimi goli najboljši klubski strelec goriškega moštva, med najbolj aktivne Goričane pa lahko uvrstimo tudi Alena Krajnca. Krilni napadalec, ki se je Primorcem pridružil pozimi, velja za nogometaša, s katerim lahko imajo nasprotni branilci precej težav, a svojih predstav letos še ni uspel podkrepiti s številkami. Zaenkrat je namreč pri golu in asistenci, čeprav v povprečju na 90 minut igre sproži 2,6 udarca.

Ali ste vedeli?

V letošnji sezoni Prve lige Telemach je bilo odigranih 80 tekem, po 1.440 minutah nogometne igre pa se lahko le še trojica pohvali, da še ni izpustila niti sekunde. Vsi trije so vratarji, ob Janu Koprivcu in Ajdinu Mulaliću je to še goriški čuvaj mreže Uroš Likar. Med igralci v polju je Svit Sešlar zbral največ minut, 1.421, z desetimi minutami manj pa mu sledi Amar Beganović, ki bo v nedeljo tekmec Goričanov. Matija Širok, ki bo zaradi štirih rumenih kartonov, s 1.393 minutami zaseda sedmo mesto ligaške lestvice, sledi pa mu Jošt Urbančič.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.11.2022 | Prva liga Telemach
    Črno beli ugnali Gorico
    Nogometaši Mure so v 17. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico z 2:0 (1:0).

DELI NA