12.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Koper

Prva liga Telemach, 31. krog

MURA - KOPER

14. april 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov

 

MURA

Prepoved nastopa: Žan Trontelj

Mura bo po visokem porazu z Mariborom v domači Fazaneriji gostila Koper, ki ga je pred dnevi izločila iz pokalnega tekmovanja. Kdo bo dobil ligaško "revanšo"? Primorci v Prekmurje prihajajo po zmagi in preobratu v dvoboju z Aluminijem, črno-beli pa so v Ljudskem vrtu prejeli pravcato klofuto. Po bledi predstavi se je navijačem opravičil tudi trener Tonči Žlogar. Izolan po porazu ni imel veliko časa za odpravljanje napak v igri, črno-beli pa bodo skušali v nedeljo dokazati, da so imeli v minulem krogu le zelo slab večer. Sobočani za povrnitev samozavesti pred bližajočim se polfinalom Pokala Pivovarna Union potrebujejo tudi ligaške zmage, s katerimi bi se oddaljili od bitke za obstanek. Se bodo v nedeljo znova veselili?

Tonči Žlogar, trener NŠ Mura: "Bili smo na dobri poti, tekma v Mariboru je pomenila korak nazaj na tej poti. V nedeljo je nova priložnost, da popravimo vtis. Tekmo z Mariborom smo analizirali, pomembno je, da se zavedamo, da smo izgubili eno bitko, nismo pa izgubili vojne. Do konca je še nekaj tekem, osredotočiti se moramo na Koper. Najprej je v mislih prvenstvo, ko bo čas za to, pa bomo razmišljali tudi o pokalu. Želim videti ekipo kot pred tekmo z Mariborom, to je podoba, na kateri lahko gradimo. Samo maksimalna agresivnost, odgovornost in osredotočenost nas lahko pripelje do rezultat. Vse ostalo ne bo pomagalo, vse ostalo so samo izgovori."

Kdo je vroč?

Čeprav je v štajerski prestolnici moral petkrat pobrati žogo iz svoje mreže, je bil Klemen Mihelak predvsem v prvem polčasu tisti, ki je Muro držal nad vodo. Vsega vseeno ni uspel odbiti, za kaj takšnega pa bi potreboval tudi več pomoči soigralcev. Soboška mreža se je doslej zatresla že 49-krat, več zadetkov so doslej prejeli zgolj Slatinčani in Kidričani. Bodo črno-beli v obrambi uspeli strniti svoje vrste?

Ali ste vedeli?

Mura ima na šest tekem pred koncem prvenstva na svojem računu 34 točk, osem več kot zadnjeuvrščena Radomlje in Aluminij. Obstanek torej še ni zagotovoljen, tudi zato, ker se bodo črno-beli po tekmi s Koprom pomerili tako z Radomljami kot Aluminijem, za nameček pa bodo vmes odigrali še pokalno tekmo z Rogaško. Bodo do pokalne preizkušnje prekinili zmagovalni post v Fazaneriji? Če ne upoštevamo domače tekme z Mariborom, ki je bila odločena za zeleno mizo, so Prekmurci na svojem igrišču nazadnje rajali po zadnjem jesenskem krogu.

 

KOPER

Prepoved nastopa: Maj Mittendorfer

Mura in Koper se bosta v manj kot mesecu dni pomerila kar trikrat. Zaostali ligaški obračun, ki je bil na Bonifiki odigran 23. marca, so z goloma Eneja Jeleniča in Bedeja Osujija dobili Primorci, kanarčki pa so bili na pragu zmage tudi v pokalnem spopadu, ko pa niso izkoristili številnih priložnosti. Dvoboj za polfinale Pokala Pivovarna Union je bil odločen po strelih z bele točke, po šestih serijah pa so se veselili v taboru črno-belih. Kdo bo dobil zadnji del trilogije? Koprčani se v Mursko Soboto podajajo po četrtkovi zmagi proti Aluminiju, ki so ga premagali po preobratu v drugem polčasu. Prednost gostov je izničil Wisdom Sule, devet minut pred koncem tekme pa je dodatni dve točki potrdil že omenjeni Enej Jelenič.

Kdo je vroč?

Wisdom Sule vse bolj opozarja nase, Nigerijec pa je eno od odkritij letošnje pomladi. S fizično močjo in hitrim korakom je neugoden za nasprotnikovo obrambo, ki jo s hitrimi prodori ob stranski črti pogosto prebija tudi Timothe Nkada. Francoz je na tekmi s Kidričani podal za oba zadetka Kopra, ne gre pa spregledati podatka, da je prav on z osmimi goli najboljši strelec moštva.

Ali ste vedeli?

Oliver Bogatinov je na četrtkovi tekmi z Aluminijem dočakal prvo zmago po vrnitvi na Bonifiko. Rojeni Jeseničan, ki pa že dolga leta živi v slovenski Istri, je po Zoranu Zeljkoviću, Safetu Hadžiću in Aleksandru Radosavljeviću že četrti trener Kopra v letošnji sezoni. Zanimivo je, da je Koper na vsaki od treh ligaških tekem z Muro vodil eden od omenjene trojice. V četrtem krogu, ko je kanarčke vodil še Zeljković, so se na primorskih tleh veselili Sobočani, Hadžić je v Murski Soboti iztrži točko, Radosavljević pa pred tedni zmago. Kako uspešen bo Bogatinov? Kot strateg Radomelj v tej sezoni z Muro še ni izgubil, ob zmagi je iztržil še dva remija.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Muro in Koprom
    Nogometaši Mure in Kopra so se v 31. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA