15.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Maribor

Prva liga Telemach, 21. krog

MURA - MARIBOR

18. februar 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

MURA

Prepoved nastopa: Sandi Nuhanović, Filipo Trippi

Najboljše smo prihranili za konec. Vrhunec 21. kroga Prve lige Telemach nas čaka v nedeljo popoldne, ko se bosta udarila Mura in Maribor. Rivala se v prekmursko-štajerski derbi spuščata z različnima popotnicama. Sobočani so prejšnji konec tedna na lastni koži izkusili moč vodilne ekipe lige: v knežjem mestu z izjemo zgodnjega vodstva, ki so ga domačini hitro izničili, niso prišli do besede. Neustavljivo Celje bi jim lahko zabilo še kakšen gol več, a se je zadovoljilo z rezultatom 4:1.  Vse pa ni tako črno, saj bodo imeli varovanci Vladimirja Vermezovića tokrat na svoji strani prednost domačega terena, kjer se v zadnjem času odlično znajdejo.

Kdo je vroč?

Iskrico upanja, da lahko Mura vendarle preseneti Celje in domov odide tudi z zmago, sta v 10. minuti zanetila Filippo Tripi in Julien Lamy. Nekdanji up Rome je s čudovito odmerjeno globinsko podajo našel francoskega debitanta, ki je potrdil zakon bivšega: prvenec je dosegel proti nekdanji ekipi. V nadaljevanju je mesto na igrišču prepustil Luki Turudiji, a bo za srečanje z Mariborom gotovo spet med prvimi enajstimi.

Ali ste vedeli?

Maribor bo nedvomno upal na reprizo tekme s konca sezone 2021/22, ko so si vijoličasti naslov prvaka zagotovili prav v prekmurskem hramu nogometa. Takrat je črno-belo mrežo načel Rok Kronaveter, tik po odmoru pa sta srečanje odločila Martin Milec in Ognjen Mudrinski. Za tolažilni zadetek so Mariborčani na drugi strani poskrbeli sami: avtogol je zabil Nemanja Mitrović. Mura je tisto sezono končala na četrtem mestu.

MARIBOR

Prepoved nastopa: Andraž Žinič

Kot zapisano, tekmeca sta pretekli konec tedna pisala različni zgodbi. Če se je Mura znašla na napačnem koncu poplave zadetkov, je Maribor prevzel vlogo rablja. Mero je vzel Aluminiju, in to v pravem pomenu besede. Zasedba iz Kidričevega si je jamo izkopala že po nekaj minutah, ko si je Gašper Jovan prislužil rdeči karton. Zadetek z bele točke, pod katerega se je podpisal Josip Iličić, je bil le prvi od sedmih, ki so se v nedeljo znašli v rdeče-beli mreži. Varovanci Anteja Šimundže se sosedov iz Kidričevega niso usmilili, štajerski strateg pa bo na podoben pristop upal tudi tokrat. Njegovo četo čaka pot na drugo stran Mure, kjer ni lahkih tekem.

Arnel Jakupović, napadalec NK Maribor: "Ne glede na Murino zasedbo pričakujem agresivno ekipo, nas pa čaka nova priložnost za dokazovanje. Zavedamo se, da smo še vedno dolžniki iz jesenskega dela. Veselimo se nove preizkušnje in imamo velik motiv. Trudili se bomo po najboljših močeh, da bomo mi tisti, ki bomo razveselili naše navijače, saj vemo, da ti medsebojni dvoboji vedno izzovejo dodatno zanimanje.”

Kdo je vroč?

Arnelu Jakupoviću in Hillelu Soudaniju bi naredili veliko krivico, če ju ne bi omenili v tej rubriki, vendar si morda še več pozornosti kot trikratni oziroma dvakratni strelec zasluži Tine Čuk. Takrat še 18-letni (v četrtek je imel rojstni dan) mariborski up je v soboto s prvencem med elito postavil končni rezultat. »Uresničitev sanj, dolgo in z velikim pričakovanjem sem čakal na ta trenutek. Težko je opisati občutke veselja, ko zabiješ gol za največji klub v državi.«

Ali ste vedeli?

Pod Kalvarijo še kadrujejo. Max Watson, prvi Šved, ki je oblekel vijoličasti dres, se po dveh letih, 58 tekmah, treh zadetkih in osvojenem naslovu državnih prvakov vrača v domovino. V svoje vrste ga je v zameno za odškodnino zvabil tamkajšnji prvoligaš Norrköping: »Bila je nepozabna izkušnja, s seboj bom odnesel veliko spominov. Igranje za Maribor mi je pomenilo veliko zadovoljstvo in čast. Zdaj ima Maribor novega velikega navijača z razdalje.«

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.02.2024 | Prva liga Telemach
    Tekma v Murski Soboti odpovedana
    Nogometaši Mure in Maribora so se v okviru 21. kroga Prve lige Telemach merili v Fazaneriji v Murski Soboti.

DELI NA