08.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Olimpija

Prva liga Telemach, 25. krog

MURA - OLIMPIJA LJUBLJANA

10. marec 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov

 

MURA

Prepoved nastopa: /

V nedeljskem popoldnevu bo zanimivo tudi v soboški Fazaneriji. Mura bo po pokalnem napredovanju - črno-beli so v bližnjih Martjancih pred 1.200 gledalci premagali Čardo - pričakala Olimpijo, ki je s porazom v Šiški končala branjenje pokalne lovorike. Kdo se bo veselil na prekmurski ravnici? Zmaji se bodo želeli vrniti v zmagovalne tirnice, česar se zaveda tudi Tonči Žlogar, ki je na pokalnem srečanju dočakal prvo zmago v vlogi trenerja Mure. Sobočani so s tem popravili vtis po porazu v Kidričevem, kjer so ostali brez točk. Novi strateg Prekmurcev si želi predvsem izboljšanja realizacije, saj si ekipa ustvari dovolj priložnosti, ki pa ostajajo neizkoriščene. Bo napad Mure po (skoraj) treh zaporednih ligaških tekmah brez doseženega gola uspešnejši že v nedeljo?

Tonči Žlogar, trener NŠ Mura: "Čeprav vsi gledamo lestvico, se moramo obremenjevati s podobo, ki jo kažemo na igrišču. Mislim, da podoba ni tako slaba, so pa bili slabši rezultati. Ekipa ustvarja precej priložnosti, nasprotnikom pa na treh tekmah nismo pustili veliko možnosti za zadetek. Mislim, da bo Mura lahko samo boljša, ko se bodo vračali poškodovani igralci. To nam bo omogočilo večjo možnost izbire, igralci bodo lahko igrali na svojih položajih in povečalo konkurenčnost v ekipi. Konkurenca omogoča napredek."

Kdo je vroč?

Tonči Žlogar je na novinarski konferenci pred tekmo z Olimpijo razkril, da bo Ben Cottrell prvič po poškodbi, zaradi katere to pomlad še ni odigral uradne tekme, ekipi pridružil na treningu. Že pred tekmo je podoben korak storil tudi Nikola Jovićević, ki je na pokalni tekmi s Čardo dosegel prvi zadetek na tekmi. Nekdanji up Olimpije in Domžal je sosedski obračun pričel na klopi, v 37. minuti pa je zamenjal obolelega Tilna Ščernjaviča, nato pa s prvim dotikom žoge zatresel mrežo gostiteljev. Dvajsetletnik je v letošnjem pokalnem tekmovanju dosegel že tri zadetke, v prvenstvu je bil uspešen enkrat.

Ali ste vedeli?

Na tekmi v Martjancih je mesto v začetni enajsterici Mure dobil tudi zadnji zimski novinec Alexandros Kyziridis. Grk, ki si ga je Mura izposodila od Debrecena, je potrdil odlično tehnično znanje, zdaj pa pristaši črno-belih čakajo še na to, če je lahko dodana vrednost moštvu tudi v prvoligaški konkurence. Triindvajsetletnik sicer premore že nekaj izkušenj iz prvega razreda slovaškega in madžarskega nogometa. Za ZLate Moravce je na 70 tekmah dosegel 15 zadetkov, še devetkrat pa podal soigralcem, pri Debrecenu pa je v 34 nastopih dvema goloma dodal še pet asistenc.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: David Sualehe

Olimpija je v sezono 2023/24 vstopila z dvojno krono, po četrtkovi tekmi s Koprom pa je jasno, da zmaji tega dosežka letos ne bodo uspeli ponoviti. Obračun s Primorci se v Šiški ni razpletel po željah Ljubljančanov, ki so po zaslugi Marka Bresta in Ivana Posavca v prvem polčasu dvakrat vodili, po preobratu gostov pa so ostali brez napredovanja v četrtfinale Pokala Pivovarna Union. Zeleno-belim tako ostane le še boj za vrh Prve lige Telemach, do katerega jih po nedavnem remiju z vodilnimi Celjani loči sedem točk. Veliko ali malo? Do zaključka letošnjega prvenstva je še tretjina celotnega sporeda tekem, zato v zmajevem gnezdu verjamejo v to, da lahko ujamejo grofe. Lahko korak bližje storijo že na tekmi z Muro?

Zoran Zeljković, trener NK Olimpija: "Z ničemer nisem zadovoljen. Koper je zasluženo zmagal. Niso mi všeč nekatere stvari, ki se dogajajo v ekipi. Sami sebi ustvarjamo težave. Upam, da bomo to rešili in bomo že na naslednji tekmi pokazali, da je bil to le slab trenutek. Zdaj moramo dati glave skupaj in že v Murski Soboti popraviti vtis."

Kdo je vroč?

Timi Max Elšnik je pokalno tekmo s Koprom pričel na rezervni klopi, Zoran Zeljković pa ga je v igro poslal pred začetkom drugega polčasa. Tedaj sta na zelenico Športnega parka Šiška stopila tudi Raul Florucz in Ivan Durdov, a tudi trojici ni uspelo tehtnice nagniti v korist Olimpije. Elšnik je v zadnjih tednih kazal odlično formo, nenazadnje je po blesteči predstavi v Kidričevem podal tudi za zadetek Marcela Ratnika na tekmi s Celjem.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Olimpije so v Šiški doživeli prvi pokalni poraz po kar 862 tekmovalnih dneh, so po dvoboju s Koprom razkrili pri Olimpiji. Zanimivo pa je, da so bili zadnji pokalni krvniki zeleno-belih ravno tako nogometaši Kopra, ki so oktobra 2021 slavili v Stožicah. Junak kanarčkov, ki jih je tedaj vodil prav zdajšnji strateg Olimpije Zoran Zeljković, je bil Kaheem Parris, Jamajčan je dvoboj odločil z zadetkom v peti minuti obračuna.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija le do točke pri Muri
    Nogometaši Mure in Olimpije so se v 25. krogu lige Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA