17.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Celje

Prva liga Telemach, 9. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - CELJE

18. september 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov
- sezonske vstopnice
- pogoj PCT
- personalizacija

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Timi Max Elšnik

Zmaji so zamudili na tekmo z Muro. Figurativno, seveda. Prve pol ure so vse niti v svojih rokah držali gostitelji, prevlado na igrišču pa jim je uspelo unovčiti z zadetkom, ki se je na koncu izkazal za odločilnega. Na drugi strani je bila Olimpija neprepoznavna, nato pa so v 30. minuti Gringosi, sobotni slavljenci, svojim ljubljencem storili medvedjo uslugo. Po bakladi in daljši prekinitvi so zmaji prišli do sape, a jim do konca srečanja ni uspelo prebiti prekmurske obrambe. Prav učinkovitost bo tista, ki bo odločila tekmo s Celjem (ta ima vse od tistega prelomnega srečanja s konca sezone 2019/20 poseben pomen). Bodo ljubljanski napadalci bolj razpoloženi?

Mustafa Nukić, napadalec NK Olimpija: "Zagotovo si po porazu proti Muri želimo čim prej ponovno začeti zmagovati. Veselimo se domače tekme in upamo, da bomo igrali dobro ter osvojili tri točke."

Kdo je vroč?

Potem ko je pred tedni v Domžalah prvič dobil priložnost od samega začetka, je Svit Sešlar do minut prišel tudi v Murski Soboti. Savo Milošević ga je v ogenj poslal po uri igre, na klop pa »potegnil« Nika Kapuna. Devetnajstletni Sešlar se je predstavil v dobri luči, a jezička ni uspel prevesiti na ljubljansko stran. Gre sicer za napadalno usmerjenega vezista, ki je prve nogometne korake naredil pri slovenskokonjiški Dravinji.

Ali ste vedeli?

Kljub vsemu Ljubljančane na Celje vežejo tudi lepi spomini. Ne pozabimo, da so se ravno proti grofom veselili svoje zadnje lovorike. Na Stadionu Bonifika so maja Štajerce ugnali z 1:2: prvi je bil natančen Djordje Ivanović, izid je poravnal Ivan Božić, tekmo pa je na začetku drugega dela odločil Nik Kapun. Zanimivo je bilo tudi v sodnikovem dodatku, ko je glavni delivec pravice Dragoslav Perić pokazal kar pet rumenih kartonov.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Ivan Majevski

Celjska rezultatska krivulja se je naposled obrnila navzgor. Konec avgusta je prenovljena knežja zasedba (ne ravno suvereno, pa vseeno) ugnala novince med elito. Uspeh je prejšnji konec tedna uspela nadgraditi še proti Domžalam, vse skupaj pa so varovanci Agrona Šalje zaokrožili v sredo, ko je v pokalni osmini finala  padel Tabor. Pravi pokazatelj knežje forme pa bo kljub vsemu šele tekma z Olimpijo, ki je na sporedu v sobotnih večernih urah. Slovenskim nogometnim navdušencem bo ljubljansko-celjski obračun priklical spomine na dogodke izpred leta dni, ko je prav ta spopad odločil bitko za prvaka. Tokrat bo imel nekoliko manjšo težo. Kdo bo boljši?

Tjaš Begić, napadalec NK Celje: "Z vidika svežine gre vsekakor Olimpiji na roko to, da niso imeli pokalnih obveznosti, a to ne more biti izgovor. Uspešno smo opravili potrebno regeneracijo, hkrati pa vemo, česa smo sposobni. Na zadnjih treh tekmah smo bili vselej z glavo pri stvari, zato ne dvomim, da bomo v soboto znova odlično pripravljeni."

Kdo je vroč?

Ivan Božić je v soboto dosegel zadetek, ki se bo maja zagotovo znašel v ožjem izboru za najlepšega sezone. Hrvat je za popoln preobrat poskrbel tik pred odhodom na odmor, ko je s kakšnih 25 metrov sprožil proti domžalskim vratom, stresel prečko, žoga pa se je nato odbila za golovo črto. Sredi tedna je zabijanje prepustil Esterju Soklerju in Tjašu Begiću. Kdo bo razpoložen tokrat?

Ali ste vedeli?

Celja bodo na ogrevanje pred sobotnim obračunom z Olimpijo pritekli z zlatimi pentljami, ki simbolizirajo boj proti raku pri otrocih. September je namreč mesec ozaveščanja o otroškem raku: v Sloveniji se vsako leto zahrbtno boleznijo spopade približno 80 otrok in mladostnikov, petina pa jih boj izgubi. S sporočilom JUNAKI5 na številko 1919 lahko Društvu Junaki 3. nadstropja, ki združuje starše bolnih otrok, pomagamo tudi sami.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.09.2021 | Prva liga Telemach
    Olimpija z zmago na drugo mesto
    Nogometaši Olimpije so v tekmi 9. kroga Prve lige Telemach premagali Celje z 1:0 (1:0).

DELI NA