25.08.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Celje

Prva liga Telemach, 6. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - CELJE

27. avgust 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 4 do 14 let: 5 evrov
- sezonske vstopnice

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Derbi šestega kroga Prve lige Telemach bo odigran v Stožicah. V dvoboju najboljših ekip minule sezone se bodo za nove točke pomerili nogometaši Olimpije in Celja. Tako za Ljubljančane kot Celjane velja, da so se prebili vse do zadnje stopničke pred skupinskim delom evropskih tekmovanj. Zmaji so si evropsko jesen zagotovili že s tem, ko so premagali Ludogorec, a imajo zeleno-beli priložnost, da si priigrajo nasotp v skupinskem delu UEFA Evropske lige. Po prvem dvoboju z Qarabagom jim sicer ne kaže najbolje, saj je azerbajdžanski prvak v Stožicah slavil z 0:2. V ljubljanskem taboru kljub vsemu še niso vrgli puške v koruzo in bodo v Baku odpotovali s ciljem, da preobrnejo rezultat. Še pred tem pa aktualne državne prvake čaka ligaški obračun s Celje. Si bodo samozavest povrnili z ligaško zmago?

Kdo je vroč?

Obračun s Qarabagom je po krajši odsotnosti odigral Timi Max Elšnik, Joao Henriques pa je v začetno enajsterico uvrstil tudi Pedra Lucasa. Brazilski napadalec je navdušil na zadnji ligaški tekmi v Kidričevem, saj je asistenci dodal še dva gola. Dvoboj preobratov se je končal s kar devetimi zadetki, Olimpija pa se je do zmage dokopala po tem, ko je kar trikrat zaostajala. Za zmago z izidom 4:5 je zadel Mustafa Nukić.

Ali ste vedeli?

Svit Sešlar se je po dvoboju s Qarabagom poslovil od navijačev Olimpije, pri ljubljanskem prvoligašu pa so v minulih dneh predstavili tudi dva novinca. Konkurenco na sredini igrišča sta zaostrila Reda Boultam in Diogo Pinto, ki se je na četrtkovi tekmi že predstavil občinstvu v Stožicah. Portugalec je bil v preteklosti član mladinskih selekcij Benfice, po izkušnji v Italiji pa je bil nazadnje član portugalskega prvoligaša Casa Pie. Tudi Nizozemec maroških korenin se lahko pohvali, da se je šolal v sloviti akademiji, saj je bi član Ajaxa, v Ljubljano pa se je preselil iz Salernitane. Klub z juga Italije ga je lani posodil puljski Istri.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Tudi Celjani si na prvi tekmi za skupinski del UEFA Evropske konferenčne lige niso priigrali dobrega izhodišča za povratno srečanje. Grofje so si v Tel Avivu pridelalia kar tri zadetke zaostanka, Maccabi je na krilih Erana Zahavija slavili z 1:4. Moštvo trenerja Alberta Riera na povratni preizkušnji čaka sila zahtevna naloga, še prej pa so celjski nogometaši z mislimi pri nedeljskem gostovanju v Stožicah. Maja, v 36. krogu prvenstva, ko sta se tekmeca pomerila nazadnje, so prestolnico zapuščali z zmago, kako bo v nedeljo? Ljubljančani so v minuli sezoni, tedaj še z Albertom Riero na svoji klopi, izgubili dva obračuna s Celjani, ki so jeseni v devetem krogu zaustavili ljubljanski niz osmih zmag. Zdaj bo Španec na nasprotni strani, na drugi pa ekipa, ki jo nekdanji nogometaš Liverpoola z nekaj izjemami pozna do obisti.

Kdo je vroč?

Gregor Bajde je po portugalskem Guimaraesu zadel še v Tel Avivu. Napadalec Celja je v prvem polčasu izničil prednost gostiteljev in nakazal, da bi lahko grofje v Izraelu iztržili boljši rezultat, kot so ga na koncu. Devetindvajsetletnik je po prodaji Charlesa Ikwuemesija in poškodbi Edmilsona dobro izkoristil ponujeno priložnost, kljub vsemu pa vloga prve celjske violine tega poletja pripada Luki Bobičancu. Medžimured je zaradi prepovedi igranja izpustil tekmo v Tel Avivu, nedeljsko tekmo pa bo pričakal dobro spočit in odločen, da po štirih zadetkih in treh podajah nadaljuje z dobro igro.

Ali ste vedeli?

Albert Riera bo v nedeljo nedvomno pod drobnogledom javnosti, tudi ljubljanskih navijačev. Španec je bil še maja največji junak slavja Olimpije, ki je pod njegovim vodstvom osvojila dvojno krono, poletnega prevzema Celja, po tem ko mu je v Ljubljani potekla pogodba, pa marsikateri pristaš zeleno-belih ni sprejel najbolj mirno. Majorčan je grofe do zdaj vodil na devetih tekmah, ob dveh evropskih porazih in remiju v Kidričevem pa je vknjižil še šest zmag. Povprečno število točk na tekmo je še nekoliko boljše kot pri zmajih, ki jih je zapustil z 2,07 osvojene točke na srečanje.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.08.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani dobili derbi proti Olimpiji
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 6. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 2:4 (1:2).

DELI NA