27.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Koper

Prva liga Telemach, 10. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - KOPER

28. september 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 4 do 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Za konec še poslastica desetega kroga Prve lige Telemach, v vselej zanimivem spopadu se bodo za točke v derbiju kroga udarili še nogometaši Olimpije in Kopra. S precej boljšo popotnico v prestolnico prihajajo Primorci, saj so po remiju v Celju slavili še v Ljudskem vrtu, zmaji pa so se še enkrat opekli v Šiški. Gostovanje na severu prestolnice postaja prava nočna mora zeleno-belih, saj je Olimpija na zelenici Brava že sedmič zapored ostala brez zmage. Državni prvaki so v Šiški nazadnje slavili decembra 2019, na zadnjih sedmih gostovanjih pa so osvojili vsega dve točki, še tretjič pa so sever Ljubljane zapuščali sklonjenih glav. Ljubljančani so se praznih rok vrnili tudi s poletnega gostovanja v Kopru, kakšen bo četrtkov odgovor zasedbe Joaa Henriquesa?

Joao Henriques, trener NK Olimpija: "Moramo se zamisliti. V prvi četrtini smo izgubili že tri tekme, kar je dovolj za celotno sezono. Čas je, da prenehamo z napakami. Če želimo biti prvaki, si tega ne smemo dovoliti. Vsako tekmo podarjamo gole. Nasprotnik ne rabi narediti ničesar, samo čaka na našo napako in doseže gol. To moramo popraviti."

Kdo je vroč?

Joao Henriques je po četrtkovem gostovanju v francoskem Lillu posegel po zgolj štirih menjavah v začetni enajsterici, za razliko od evropske preizkušnje so srečanje pričeli Mateo Karamatić, Mustafa Nukić, Aljaž Krefl in Peter Agba. Nukić je v 35. minuti poskrbel tudi za preobrat Olimpije, saj so zmaji po izenačenju Nemanje Motike z zadetkom bivšega člana Brava prišli do vodstva z izidom 1:2, ki pa so ga iz rok izpustili v nadaljevanju srečanja. Izkušeni napadalec je v letošnjem prvenstvu v polno meril že trikrat.

Ali ste vedeli?

Olimpija ima z 22 doseženimi zadetki najučinkovitejši napad lige, a v oči bolj kot to bode dejstvo, da je moral Matevž Vidovšek na osmih tekmah iz svoje žoge pobrati že 17 žog. Ljubljančani v povprečju prejmejo več kot dva zadetka na srečanje, nedotaknjeno mrežo pa so ohranili zgolj v dvoboju z Rogaško, štiri žoge pa so v gol Olimpije pospravili tudi Kidričani in Celjani. Bodo zmaji v ostrem ritmu preizkušenj našli recept za trdnejšo obrambo?

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani so po razočaranju ob koncu prejšnjega prvenstva, ko so v izdihljajih zadnjega kroga ostali brez evropske vozovnice, močno prenovili svojo ekipo in zadeli v polno. Tako kaže vsaj po uvodnem delu letošnjega prvenstva, saj so kanarčki tudi s tekmo manj prvi zasledovalci vodilnega Celja. Četa Zorana Zeljkovića je serijo treh gostovanj potrdila z zmago v Ljudskem vrtu, niz dvobojev s konkurenti za vrh lestvice pa se bo nadaljeval z gostovanjem v prestolnici. Rumeno-modra zasedba je v uvodnem krogu že znala izkoristiti rošade v moštvu Olimpije, bo tako tudi v četrtkovem večeru? Ljubljančani so v minuli sezoni dobili vse štiri obračune, zato Koprčanom zagotovo ne bo primanjkovalo motiva.

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Vedno ponavaljam, da je prvenstvo maraton. Letos imamo dovolj širine, tudi fantom sem dejal, da bodo vsi dobili priložnost. Garajo na treningih in to se nam zaenkrat obrestuje. Upam, da bo to trajalo čim dlje."

Kdo je vroč?

Nik Omladič v koprskem dresu doživlja novo nogometno pomlad. Ni skrivnost, da je 34-letni vezist poleti, ko je bil brez kluba, čakal na klic Olimpije, a nato prejel vabilo z Bonifike in postal član Kopra. Izkušeni nogometaš je zaupanje že potrdil z dobrimi predstavami, pred dnevi je precej težav povzročal tudi Mariborčanom. Ob odlični fizični pripravljenosti je kljub širokemu naboru nogometašev praktično nezamenljiv član začetne enajsterice Zorana Zeljkovića. Kaj bo pokazal v Stožicah?

Ali ste vedeli?

Pred novim gostovanjem Koprčanov velja izpostaviti podatek, da Primorci v letošnji sezoni na gostovanjih še niso izgubili točke. Kanarčki so se s polnim plenom vrnili iz Šiške, Domžal in Maribora. Koper je ob Muri najuspešnejša gostujoča ekipa lige, za nameček pa so Koprčani nasprotnikom na treh tekmah dovolili vsega en zadetek. Olimpija je doslej v Stožicah odigrala štiri tekme, dobila tri, s tremi točkami pa so prestolnico zapuščali Celjani. Prav grofje so s popolnim plenom 12 točk najuspenejša domača ekipa lige. Ekipa Alberta Riera na svoji zelenici še ni prejela gola.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 28.09.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpija rešila točko proti Kopru
    Nogometaši Olimpije in Kopra so se v 10. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1)

DELI NA