29.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Koper

Prva liga Telemach, 28. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - KOPER

30. marec 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: Jorge Silva

Nogometaši Olimpije po treh zaporednih remijih gostijo Koprčane, ki so z zmago na zaostali tekmi proti Muri prekinili negativno serijo rezultatov. Se bodo treh točk po več kot mesecu čakanja razveselili tudi Ljubljančani? Zeleno-beli so zadnjo zmago slavili 24. februarja, ko so v Kidričevem premagali Aluminij, nato pa so v dvobojih s Celjem, Muro in Bravom osvojili točko. Ljubljanski zaostanek za vodilnim Celjem se je tako znova povečal na 12 točk. Z delitvijo plena se je sicer končal tudi jesenski medsebojni obračun sobotnih tekmecev v Stožicah, medtem ko so se na Bonifiki obakrat veselili zmaji. Kdo se bo bolje znašel na prenovljeni zelenici največjega stadiona pri nas?

Kdo je vroč?

Timi Max Elšnik je imel pred dnevi priložnost, da kot prvi od nogometašev Olimpije preizkusi novo zelenico v Stožicah. Kapetan zmajev je namreč zaigral na pripravljalni tekmi s Portugalsko, ki so jo Slovenci premagali tudi z zadetkom nogometaša iz Zlatoličja. Štajerec je v končnici dvoboja podvojil slovensko prednost, gol v portugalski mreži pa je bil zanj prvi v dresu članske izbrane vrste. Doslej je za reprezentanco zbral 13 nastopov.

Ali ste vedeli?

Pri Olimpiji so reprezentančni premor izkoristili tudi za pripravljalno tekmo. Četa Zorana Zeljkovića se je v Svetem Martinu na Muri, streljal od slovensko-hrvaške meje, pomerila s Slaven Belupom. Obračun slovenskega in hrvaškega prvoligaša je dobila ekipa iz Koprivnice, v deveti minuti je Žana Mauricia premagal Ante Šuto. Zeljković je sicer premešal enajsterico, priložnost pa sta dobila tudi mladinca Marko Ristić in Matej Dvoršak.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani se v prestolnico odpravljajo s pozitivno popotnico, saj so se med reprezentančnim premorom prekinili kar dve negativni seriji. Po porazih z Rogaško, Celjem in Mariborom so se razveselili zmage na zaostali tekmi z Muro, z zadetkoma Eneja Jeleniča in Bedeja Osujija pa so po petih zaporednih domačih porazih in več kot petih mesecih čakanja slavili prvo zmago na Bonifiki. Zadnja domača zmaga je namreč segala v 8. oktober, ko so kanarčki - tedaj še pod vodstvom Zorana Zeljkovića - premagali Aluminij. Zeljković je zdaj že nekaj mesecev na nasprotni strani, Primorce pa zdaj vodi bivši nogometaš Olimpije Aleksandar Radosavljević. Je Kranjčan našel recept za presenečenje v Stožicah?

Kdo je vroč?

Koprčani so v dvoboju z Muro potrdili, da imajo precej širok kader. Aleksandar Radosavljević je v drugem polčasu v igro poslal Nika Omladiča, Timotheja Nkado, Ahmeda Ankraha in Bedeja Osujija, ki je kot adut s klopi dosegel zadetek za vodstvo z 2:0. Nigerijec je vse bližje 200. nastopu v Prvi ligi Telemach, v kateri je doslej zaigral na 197 tekmah. V slovenski prvoligaški konkurenci je prvič nastopil že pred dobrim desetletjem, v sezoni 2014/15, po obdobju v Novi Gorici pa je zdaj že tretjo sezono član Kopra.

Ali ste vedeli?

Na tekmi z Muro je brez minut ostal Gabriel Groznica, ki je v letošnji sezoni kar 17-krat zaigral po tem, ko je tekmo pričel na klopi. Hrvat je tako največkrat uporabljeni rezervist, vrh te lestvice pa si deli še z dvema nogometašema. Sedemnajstkrat sta v igro vstopila tudi Rok Maher in Žan Baskera.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija zabila tri gole za nove tri točke
    Nogometaši Olimpije so v 28. krogu Prve lige Telemach premagali Koper s 3:2 (2:0).

DELI NA