09.11.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Mura

Prva liga Telemach, 16. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - MURA

12. november 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 4 do 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Ne le v Mariboru, v nedeljo bo zanimivo tudi v Ljubljani. Olimpija po zgodovinski evropski zmagi na tekmi s ferskim Klakvsikom pred novembrskim reprezentančnim premorom gosti še soboško Muro. Sobočani želijo po domačem skalpu Aluminija še drugič v sezoni povezati dve zmagi, zmaji pa so v prvenstvu nazadnje premagali vodilne Celjane, v četrtkovem večeru pa so dočakali tudi zmago v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne. Odpor Fercev, ki so zadnjo tretjino tekme odigrali z deseterico, sta v končnici obračuna strla aduta s klopi, David Sualehe in Mustafa Nukić. Bo evropsko slavje zmajem dalo dodatna krila?

Zoran Zeljković, trener NK Olimpija: "Srčno upam, da se nam bo odprlo tudi v domačem prvenstvu. V preteklih tekmah smo imeli že kar nekaj situacij, kjer bi lahko iztržili več. Pred nami je veliko dela in moramo vztrajati. Prihodnost je zagotovo svetla! Prva evropska zmaga je seveda posebna, a se zavedamo, da moramo vsi skupaj napredovati. Samo delo prinaša rezultate, zato se bomo temu tudi posvetili."

Kdo je vroč?

Mreža Klaksvika se je v četrtkovem večeru zatresla trikrat, a gol Ruija Pedra v prvem polčasu ni bil priznan. Zeleno-beli so si že v prvem delu srečanja priigrali nekaj obetavnih priložnosti, le-te pa so se vrstile predvsem v uvodu nadaljevanja dvoboja. Tisto, kar ni uspelo Ruiju Pedru, Nemanji Motiki, Diogu Pintu in ostalim, je pet minut pred koncem Davidu Sualeheju. Rezervist je po kotu zadel z volej udarcem, z drugim golom v dresu Olimpije - s prvencem na tekmi z Mariborom je tlakoval pot do potrditve naslova prvakov - pa je poskrbel za nov zgodovinski uspeh zmajev.

Ali ste vedeli?

Ne le prve točke, Ljubljančani so na domači tekmi s Klaksvikom dosegli tudi prvi zadetek v skupinskem delu evropskih tekmovanj. Kot že zapisano, se je pod ta mejnik podpisal David Sualehe. Zoran Zeljković je po tekmi hitro poudaril, da se je potrebno čimprej osredotočiti na nedeljsko tekmo z Muro. Dvoboj s Sobočani bo nekaj posebnega tudi zaradi 35. obletnice ustanovitve navijaške skupine Green Dragons, ki bo jubilej obeležila tudi na nedeljski tekmi.

 

MURA

Prepoved nastopa: Žan Trontelj

Sobočani so se po skoraj polletnem čakanju razveselili ligaške zmage v domači Fazaneriji. Črno-beli so po šestih neuspelih poskusih - v Prekmurju so se veselili nogometaši Domžal, Radomelj, Olimpije in Celja, s točko pa sta Mursko Soboto zapuščala Bravo in Koper - le našli recept za zmago. Filippo Tripi je s prvoligaškim prvencem priigral zmago v dvoboju z Aluminijem in Muro približal zgornji polovici lestvice. Peti Bravo po porazu z Radomljami beži za tri točke, ki jih bo zasedba Vladimirja Vermezovića napadala prav v prestolnici. Mura po preboju med prvoligaše še ni slavila zmage v Stožicah, ob petih porazih pa je v Ljubljani petkrat iztržila neodločen rezultat. Kakšen bo nedeljski izplen?

Vladimir Vermezović, trener NŠ Mura: "Olimpija je v dobrem trenutku, povezali so dve zmagi, občutila se je menjava trenerja. Tudi brez te zmage sem vedel, da nam ne bo lahko. Vseeno bomo iskali svoje priložnosti in jih skušali izkoristiti. Za nas je to derbi, saj je za nas vsaka tekma najpomembnejša. Zadovoljen sem, kako se naša ekipa obnaša na treningih in tekmah, z vzdušjem v moštvu. Gledamo nase, rešujemo svoje težave, spoštujemo pa vsakogar, ki nam stoji nasproti."

Kdo je vroč?

Na tekmi z Aluminijem je nase opozoril Filippo Tripi, ki je prvič po zimski selitvi v Fazanerijo merili v polno. Vezist, ki ga odlikuje predvsem dober pregled igre, je zadel po kotu Roka Jurišića in potem ko je žogo preusmeril Amadej Maroša. Enaindvajsetletni Rimljan je otrok Rome, del katere je bil vse do trenutku, ko se je v začetku leta pridružil Muri. Dres članske ekipe kluba iz Rima je oblekel dvakrat, Jose Mourinho ga je v igro poslal na dveh tekmah UEFA Evropske lige.

Ali ste vedeli?

Že omenjeni Amadej Maroša v letošnji sezoni v Prvi ligi Telemach pogreša ekipo, ki ji je zabil kar sedem zadetkov, v preteklosti pa je dvakrat zatresel tudi mrežo Olimpije. Na tekmah z aktualnimi državnimi prvaki je dodal še tri asistence, če bo v nedeljo zaigral tudi v Stožicah, pa bo vknjižil 128. prvoligaški nastop v dresu Mure. S tem bo izkušeni napadalec ujel Tomija Horvata, ki na večni prvoligaški lestvici Nogometne šole Mura zaseda četrto mesto. Le tekmo več je v črno-beli opravi odigral Luka Bobičanec, na vrhu pa sta Žiga Kous in Matic Maruško, ki je doslej odigral 161 prvoligaških tekem.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.11.2023 | Prva liga Telemach
    Elšnik za točke Olimpije v sodnikovem dodatku
    Nogometaši Olimpije so v 16. krogu Prve lige Telemach doma premagali Muro z 1:0 (0:0).

DELI NA