06.10.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Radomlje

Prva liga Telemach, 12. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - KALCER RADOMLJE

8. oktober 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 4 do 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Olimpija bo po evropskem porazu s Slovanom - obračun v Stožicah je bil odločen po strelu z bele točke - gostila bližnje Radomlje. Zmaji so v prejšnjem krogu Prve lige Telemach z goloma v izdihljajih tekme slavili v Rogaški Slatini, mlinarji pa so z remijem ustavili nalet Kopra in osvojili osmo točko. Ljubljančani so trenutno pri 19 točkah, štiri točke za vodilnimi Celjani. Kakšna bo razlika med oktobrskim reprezentančnim premorom? To bo odvisno tudi od nedeljskega obračuna v Stožicah, v katerih so zeleno-beli dobili šest od skupno osmih ligaških obračunov z Radomljami. Želje zmajev so jasne, na svoj račun želijo dodati sedmo zmago.

Joao Henriques, trener NK Olimpija: "Če želimo biti ponovno v Evropi, moramo biti prvaki. To je naš glavni cilj in nič drugega."

Kdo je vroč?

V nedeljo bo med bolj svežimi zmaji Raul Florucz. Avstrijec romunskih korenin namreč ni bil prijavljen za nastope v evropskih tekmovanjih, medtem pa je že uspešno okreval po poletni poškodbi. V minuli sezoni drugi strelec druge hrvaške lige je moral zaradi zdravstvenih težavah izpustiti nekaj tekem, v Rogaški Slatini pa se je ob koncu tekme veselil prvega zadetka v dresu Olimpije. Lani je v drugi hrvaški ligi 12-krat meril v polno, kako uspešen bo v Prvi ligi Telemach?

Ali ste vedeli?

Nogometaši Olimpije so se med tednom merili tudi z bivšim zmajem, ki zdaj predstavlja pomemben člen v zadnji vrsti Slovana iz Bratislave. Kenan Bajrić je za Olimpijo odigral 114 prvoligaških tekem, s tem pa se še vedno uvršča na šesto mesto večne klubske lestvice. Povsem na vrhu le-te najdemo Nika Kapuna, ki je za zeleno-bele zaigral na 164 tekmah Prve lige Telemach, pred dnevi pa se je po epizodi v Latviji vrnil v Slovenijo in se v 2. SNL pridružil Grosupeljčanom.

 

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomljani so se po dveh ligaških porazih pobrali z osvojeno točko. Ekipa trenerja Oliverja Bogatinova je po porazih s Celjem in Mariborom prekrižala načrte Koprčanov, ki so se v zaostanku znašli v 87. minuti, po ligaškem prvencu Ivana Krola, a so rumeno-črni prednost zadržali zgolj dve minuti. Zmago Radomelj je minuto pred koncem tekme preprečil Enej Jelenič, mlinarji pa so tako osvojili zgolj osmo točko sezone. Radomljani s tem izkupičkom na dnu lestvice tvorijo skupinico treh ekip, v njej so tudi Domžalčani in Slatinčani. Kdo bo v boljšem položaju zakorakal v oktobrski reprezentančni premor?

Kdo je vroč?

Ekipa Oliverja Bogatinova z devetimi dosežnimi zadetki ne spada med najučinkovitejša moštva Prve lige Telemach, saj so manj golov zabili zgolj Slatinčani. Doslej so se med strelce vpisali Uroš Korun, Nino Kukovec, Ivan Krolo, Dejan Vokić in Caio Da Cruz, vsi po enkrat, po treh zadetkih pa velja izpostaviti Madžida Šošića. Lahko mladi reprezentant Bosne in Hercegovine ponagaja tudi Olimpiji?

Ali ste vedeli?

Rumeno-črni so imeli po ligaškem dvoboju s Koprom še pokalne obveznosti, v sredo so se v Šiški merili z Bravom. Prvoligaška tekmeca sta si lani nasproti stala v drugem krogu tekmovanja, letos že v prvem. Če so se lani v Radomljah veselili Ljubljančani, so bili tokrat v Šiški uspešnejši mlinarji. O napredovanju so odločali streli z bele točke, potnik v drugi krog pa je bil znan že po štirih serijah. V drugi je Luka Štor meril mimo vrat, tretji udarec, ki ga je izvedel Nikola Janjić, pa je zaustavil Emil Velić. Izkušeni vratar je po težavah s poškodbo vknjižil prvi nastop v letošnji sezoni.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.10.2023 | Prva liga Telemach
    Točka Radomelj pri Olimpiji
    Nogometaši ljubljanske Olimpije in Kalcerja Radomelj so se v 12. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA