09.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Radomlje

Prva liga Telemach, 30. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - KALCER RADOMLJE

10. april 2024, ob 18.45

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: Justas Lasickas

»Takšnega nogometa ne želi gledati nihče,« je bil po tekmi z Rogaško oster Zoran Zeljković. S to izjavo je v prvi vrsti ciljal na podobo svojih varovancev, pa tudi na zelenico slatinškega športnega objekta, ki je bila po njegovih besedah presuha. Ali je imel prav, presodite sami, dejstvo pa je, da je Olimpija prvi polčas preživela v podrejenem položaju. Da je na odmor odšla s poravnanim izidom, se ima zahvaliti predvsem športni sreči, nakar je v nadaljevanju vendarle izpolnila osnovni cilj: osvojila je tri točke in se vsaj teoretično še naprej poteguje za naslov prvaka. Bo med kandidati za končno slavje tudi po sredini tekmi? Zgodovina bo vsekakor na njeni strani.

Kdo je vroč?

Oskar Drobne se je po tekmi jezil, da njegovi varovanci Raula Florucza niso znali usmeriti na desno, slabšo nogo. Avstrijec je v izdihljajih prvega polčasa premagal Mulalića, prste pa je imel vmes tudi pri drugih dveh Olimpijinih zadetkih. Najprej je iz prostega strela našel nogo Jorgeja Silve, v 80. minuti pa je – spet z levico – žogo zavrnil do Admirja Bristrića, ki je bil natančen prvič v sezoni. Kakšna bo njegova vloga tokrat?

Ali ste vedeli?

Tekma v Rogaški Slatini je bila prelomna za več ljubljanskih nogometašev. Timi Max Elšnik je postal 12. zmaj po letu 1991, ki je za klub izza Bežigrada nastopil 150-krat. Matevž Vidovšek se je po dolgotrajnem okrevanju vrnil med zeleno-beli vratnici, a bi svoje delo, roko na srce, lahko opravil tudi bolje. Prvi nastop med elito je vpisal Marko Ristić, mladi branilec je odigral celoten drugi polčas.v

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Nino Kukovec

Po razočaranju, ki so ga tako Radomljani kot Koprčani sredi preteklega tedna doživeli v pokalnem tekmovanju, je bilo pričakovati, da bodo na medsebojnem obračunu pokazali večjo željo po zmagi, po tem, da se odkupijo navijačem. Vendar pa prave pobude nato ni bilo ne z ene ne z druge strani. Z remijem, ki se glede na potek dogajanja zdi še najbolj pošten, bodo sicer bolj zadovoljni Radomljani. Mlinarji v boju za obstanek namreč krvavo potrebujejo točke: šest krogov pred koncem zasedajo zadnje mesto, ki prinaša neposredno vozovnico v drugo ligo. Kakšno (točko, seveda) bodo skušali odgrizniti tudi za Bežigradom, kamor potujejo v sredo.

Kdo je vroč?

Kazalo je že, da bodo Primorci ob Kamniški Bistrici osvojili vse tri točke, nato pa je prišla 91. minuta, ko je glavni delivec pravice Radomljam dosodil prekršek na desni strani kazenskega prostora. Pred koprska vrata je nato odličen predložek poslal Dejan Vokić, najvišje pa je skočil Gaber Dobrovoljc. Izkušeni branilec je svoji ekipi pristreljal točko, ki bo naslednji mesec za Radomlje morda odločilna.

Ali ste vedeli?

Do točke proti Kopru je mlinarje še popeljal Luka Žinko, v Stožicah pa jih bo s klopi vodil Darjan Slavic, ki je pred tem kot mladinski trener in pomočnik trenerja deloval pri Muri. »Darjana in njegovo delo spremljamo že dalj časa. Tudi on je prepoznal naš projekt, zato je to dolgoročna rešitev. Verjamemo, da bo prinesel novo energijo in nam pomagal do obstanka v ligi. Ekipa je talentirana in kakovostna, s pomočjo novega trenerja pa gremo samozavestno v najbolj pomemben del sezone,« je ob tem dejal športni direktor Grega Marinšek.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani odščipnili točko Olimpiji
    Nogometaši Olimpije in Kalcer Radomelj so se v 30. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

DELI NA