10.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Rogaška

Prva liga Telemach, 20. krog

OLIMPIJA - ROGAŠKA

10. februar 2024, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Zimskega premora je konec, Prva liga Telemach se po zimskem premoru vrača s tekmami 20. kroga. Gre za tekme, ki bi morale biti glede na prvoten načrt odigrane že decembra, ko pa je vmes poseglo slabo vreme. Kot prvi bosta v ligaško pomlad zakorakali ekipi Olimpije in Rogaške. Slatinčane čaka boj za obstanek, zmaji pa se z drugega mesta podajajo v lov na vodilno Celje. Aktualne državne prvake do vrha lestvice loči deset točk, zeleno-beli pa bodo zaostanek lovili brez najboljšega strelca prvenstva. Ker ni prišlo do podaljšanja pogodbe, Rui Pedro z ekipo ni odpotoval na priprave v Turčijo, kjer ni bilo niti Mustafe Nukića. Bo strelca desetih ligaških zadetkov zamenjal Antonio Marin? Bivši up Dinama je najbolj zveneče ime med trojico zimskih novincev.

Zoran Zeljković, trener NK Olimpija: "Vsi skupaj komaj čakamo jutrišnjo tekmo, a osredotočili se bomo na igrišče. Na novi zelenici sicer nismo trenirali. Igrišče je zaradi dežja pokrito, zato upam, da bo jutri pripravljeno na tekmo. Pričakujem trd dvoboj, nasprotnika, ki bo dobro organiziran in maksimalno motiviran. To bo potrebno spoštovati. Ne bo lahko, vendar verjamem, da smo favoriti, štejejo pa le tri točke."

Kdo je vroč?

Zmaji so priprave na nadaljevanje sezone odprli z visoko zmago proti zagrebškemu Jarunu, na turških tleh pa so odigrali štiri preizkušnje. Med drugim so se srečali z Ludogorcem, ki so ga poleti izločili v kvalifikacijah UEFA Ligi prvakov, in izgubili s 3:0, bolje pa jim je šlo v dvoboju z madžarskim Debrecenom. Ljubljančani so dosegli štiri zadetke, pod zadnjega se je podpisal Nemanja Motika, ki je dobro formo kazal že v končnici jesenskega dela sezone. Bo nekdanji up Bayerna dokončno eksplodiral v nadaljevanju prvenstva?

Ali ste vedeli?

Zoran Zeljković bo lahko v nadaljevanju sezone računal tudi na bratsko navezo. Že omenjenemu Nemanji Motiki se je v slačilnici zmajev pridružil še mlajši brat Nikola, ki se najbolje znajde v zadnji vrsti. Ljubljančani so ob tem podaljšali sodelovanje z Justasom Lasickasom, bočni branilec pa v nogometno pomlad vstopa z laskavim priznanjem. Šestindvajsetletnik je prvič v karieri prejel nagrado za najboljšega igralca leta Litve.

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Tudi Rogaška se v nadaljevanje Prve lige Telemach podaja brez najboljšega strelca ekipe. Ljubljančani bodo spomladi pogrešali Ruija Pedra, Slatinčani pa se bodo morali znajti brez Nejca Gradišarja. Mladi napadalec, ki je pred dnevi v Teksasu odločil reprezentančni obračun z ZDA, se je v zameno za rekordno odškodnino v zgodovini kluba iz zdraviliškega mesta preselil k madžarskemu Fehervarju. Pri črno-belih so se že pred časom pripravili na življenje brez Gradišarja, ki ga bo skušal zamenjati hrvaški napadalec Patrik Mijić. Konkurenco v napadu je zaostril tudi Gal Kurež, iz Kopra sta se v Rogaško Slatino preselila Luka Kambič in Toura Diaby, pri sarajevskem Željezničarju pa so potrdili, da so Slatinčanom do konca sezone posodili izkušenega vratarja Ajdina Mulalić.

Oskar Drobne, trener NK Rogaška: "S pripravami smo imeli srečo in ujeli dobro vreme, tako doma kot tudi na morju. Skozi celotne priprave smo naredili kar nekaj sprememb v igralskem kadru, priprave pa smo oddelali dobro in pozitivno zremo v nadaljevanje prvenstva."

Kdo je vroč?

Če se po jutru dan pozna, so Slatinčani z izbiro novega napadalca zadeli v polno. Zimski prišlek Patrik Mijić je blestel na pripravljalnih tekmah, saj je kot za stavo tresel mreže nasprotnikov. Petindvajsetletnik, ki je nazadnje igral za slovaške Zlate Moravce, je kar štirikrat zatresel mrežo Tekstilca iz Odžacev, dvakrat je bil uspešen ob zmagi proti Radničkemu iz Novega Beograda. Po izkoriščeni enajstmetrovki ob remiju z Javorjem je z golom odprl še festival zadetkov na generalki s Kolubaro, ki so jo črno-beli ugnali s 5:1.

Ali ste vedeli?

Od Rogaške Slatine se je pozimi poslovil tudi Žan Benedičič, Slatinčani pa se bodo morali na uvodni spomladanski preizkušnji znajti tudi brez Oskarja Drobneta ob stranski črti. Zadnjeuvrščeni klub Prve lige Telemach ima pred zadnjimi 17 preizkušnjami na svojem računu 11 točk, šest manj od devetih Radomelj, za točko več pa črno-belim bežijo Kidričani. Lani je za deveto mesto, ki pelje v dodatne kvalifikacije, zadostovalo 27 točk, osmi Bravo je sezono končal s 36 točkami. Leto poprej je deveti Tabor nabral 30, osmo Celje pa kar 42 točk. V sezoni 2020/21 Kopru tudi 42 točk ni zadostovalo, da bi se izognil devetemu mestu. Koliko točk bo za obstanek zadostovalo letos?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.02.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija stežka do točke proti Rogaški
    Nogometaši ljubljanske Olimpije in Rogaške so se v 20. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:2).

DELI NA