09.08.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Aluminij

Prva liga Telemach, 3. krog

KALCER RADOMLJE - ALUMINIJ

12. avgust 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Kadrovska podhranjenost radomeljskega prvoligaša je do izraza prišla tudi na Obali. Obrambni blok, ki ga je Oliver Bogatinov postavil pred rumeno-črna vrata, je zdržal le do prvega zadetka, nato pa so njegovi varovanci povsem razpadli. Koper je zasluženo prišel do zmage, ki bi lahko bila še višja, mlinarji pa po dveh krogih na dnu razpredelnice delajo družbo Rogaški in Muri, ki sta nižje zgolj zaradi razlike v zadetkih. Radomljani se nadejajo, da se bo njihova krivulja navzgor obrnila v soboto: na obisk namreč prihaja novinec med elito. Aluminij ima po dveh krogih sicer točko več, a je tekma s Kidričani bržkone najboljša priložnost za dvig samozavesti.

Kdo je vroč?

Najbolj pereče se zdi pomanjkanje napadalnih moči. Po odhodu Esterja Soklerja, ki je lansko pomlad odigral ključno vlogo v radomeljskem razcvetu in ki, mimogrede, v dresu Aberdeena že zabija, mlinarji pred nasprotnikovim golom nimajo pravih rešitev. Tudi v Kopru sta bila Krolo in Kukovec večidel odrezana od dogajanja, zato pa je na drugi strani igrišča s še eno solidno predstavo postregel mladi čuvaj mreže Luka Baš.

Ali ste vedeli?

Elvis Letaj, sicer ena od redkih radomeljskih okrepitev, je tako tekmo z Mariborom kot tudi s Koprom začel v udarni enajsterici, a v nobenem primeru ni dočakal zadnjega žvižga. Proti vijoličastim je iz taktičnih razlogov svoje mesto prepustil Markoviću, na Obali pa je Kosovec zelenico zapustil na nosilih, saj si je težje poškodoval levo koleno. Čaka ga operacija sprednjih križnih vezi, nato pa od 6 do 8 mesecev počitka.

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Verjetno bi bilo bolje, da bi se Aluminij Maribora lotil na podoben način, kot se je teden poprej Celja, a je Robert Pevnik v mestu ob Dravi ubral drugačen pristop. Njegovi varovanci so pred svoja vrata parkirali avtobus, ki je kakšno uro sicer dobro odbijal mariborske napade, nato pa je po dobri uri igre rdeče-bela obramba kapitulirala. Paradoksalno je bila ključna izključitev najmlajšega nogometaša domačinov, zaradi katere so se šumarji sprostili in za trenutek pozabili na vročega Jakupovića. Ta je postavil končni rezultat, Aluminij pa bo nove točke iskal v soboto zvečer, ko gostuje ob Kamniški Bistrici. Komu bo pripadel obračun spodnjega dela lestvice?

Rok Schaubach, branilec NK Aluminij: "Mislim, da smo še bolj motivirani, kot smo bili pretekli teden, vsi, celotna slačilnica komaj čaka sobotno tekmo in tisto prvo zmago v letošnji sezoni, ki si jo vsi tako želimo. Res je, da smo proti Celju in proti Mariboru odigrali dobri srečanji, vendar nas to ni zaslepilo. V Domžalah nas čaka težka tekma, so zelo čvrsti, moramo popraviti koncentracijo, le tako se lahko z zahtevnega gostovanja vrnemo s točkami."

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "Priprave potekajo povsem normalno, dobro se pripravljamo na tekmo, analiziramo nasprotnika. Vse bomo naredili, da se iz Domžal vrnemo s pozitivnim rezultatom. Zavedamo se, da so Radomlje neugoden nasprotnik, menim, da imamo mi kvaliteto, da dosežemo pozitiven rezultat. Če bomo mi na igrišču delali to, kar moramo, potem se ne bojim za naš pozitiven rezultat, verjamem v svojo ekipo."

Kdo je vroč?

Nekoliko nepričakovano je Robert Pevnik v udarno enajsterico za sosedski dvoboj z Mariborom uvrstil Bambo Sussa, ki se je zasedbi pridružil med zadnjimi. Dvajsetletnik, ki bo v šumi do konca letošnje sezone nastopal kot posojen nogometaš Pise, se pred nasprotnikovimi vrati ni znašel. V 65. minuti je mesto na zelenici prepustil Danielu Skibi, a Poljak ni bil nič bolj uspešen od Gambijca. Kdo bo odgovornost prevzel v petek?

Ali ste vedeli?

Nik Marinšek je v lanski sezoni z 21 zadetki pomembno prispeval k vrnitvi Aluminija med najboljše. Poleti je zavrnil ponudbe slovenskih klubov ter se podal na tuje, k našim severnim sosedom. Pridružil se je Riedu, zasedbi, ki je lani izpadla v drugo ligo, za zelene pa je 24-letnik že debitiral. Tekmo prvega kroga s Florisdorferjem je odigral v celoti, v 56. minuti pa je celo podal za končnih 1:1.

Tekst: VBi
?Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 12.08.2023 | Prva liga Telemach
    Slavje Aluminija pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 4. krogu Prve lige Telemach v Domžalah izgubili proti Aluminiju z 0:2 (0:2).

DELI NA