05.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Koper

Prva liga Telemach, 29. krog

KALCER RADOMLJE - KOPER

6. april 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Oliver Bogatinov je še pred dobrim tednom sedel na klopi Radomelj, zdaj pa bo kot trener Kopra nasprotnik svoje nekdanje ekipe. Kdo bo na prvi ligaški tekmi po trenerski rošadi prišel do novih točk? Radomljani so se z zdaj že bivšim strategom razšli po tesnem porazu v Ljudskem vrtu, med tednom pa so že zaigrali pod taktirko Luke Žinka in Dragana Čadikovskega. Začetek pokalnega obračuna v Novi Gorici je bil obetaven, saj so mlinarji povedli z golom Nina Kukovca, a nato dopustili, da so gostitelji prišli do preobrata. Za hrbtom Emila Velića so končale štiri žoge, evropskih sanj pa je tako konec. Mlinarji se lahko zdaj v popolnosti osredotočijo na boj za obstanek v Prvi ligi Telemach. Osem krogov pred koncem prvenstva za osmim mestom zaostajajo pet točk, deveti Kidričani bežijo za dve.

Kdo je vroč?

Radomljani in Koprčani so v letošnji sezoni odigrali tri medsebojne tekme, videli pa smo že vse tri možne razplete. Zadnji medsebojni obračun je na Bonifiki pripadel mlinarjem, ki so do zmage prišli v 92. minuti, ko strel Barnabasa Moses v gol preusmeril Gaber Dobrovoljc. Osrednji branilec spada med najbolj izkušene nogometaše v radomeljskem prvoligašu, prav izkušnje pa bodo v končnici letošnjega prvenstva izredno pomembne.

Ali ste vedeli?

Luka Žinko in Dragan Čadikovski, ki bosta do nadaljnjega vodila treninge Radomljanov, sta kot nogometaša v Prvi ligi Telemach odigrala skoraj 500 tekem. Žinko spada med tista imena, ki so v elitnem razredu slovenskega nogometa zbrala več kot 300 nastopov. Žinko je v Prvi ligi Telemach nastopal za Šmartno, Belo krajino, Domžale, velenjski Rudar, Olimpijo, Krško, Celje in Bravo, Čadikovski, ki je globok pečat pustil v Celju, pa je del karieri preživel tudi na Bonifiki.

 

KOPER

Prepoved nastopa: Ahmed Ankrah

V Kopru so se za trenersko menjavo - že tretjo v letošnji sezoni - odločili po pokalnem porazu. Mura je do napredovanja med pokalne polfinaliste prišla po strelih z bele točke, v domačem taboru pa so lahko objokovali nekaj neizkoriščenih priložnosti. V soboških vratih je namreč blestel Klemen Mihelak, kanarčki pa so bili v zaključkih premalo natančni, da bi ga premagali več kot enkrat. Gol za vodstvo, ki ga je dosegel Nik Omladič, ni bil dovolj za pokalno zmago, poraz po enajstmetrovkah pa je bil usoden za Aleksandra Radosavljevića. Ob njem je Koper zapustil tudi pomočnik Dejan Nišandžić, položaj pa bo skušal rešiti Oliver Bogatinov. Lahko povratnik na Bonifiko moštvo na zadnjih devetih tekmah uspe popeljati do mest, ki peljejo v Evropo? Tretji Maribor ima ob tekmi več devet točk naskoka.

Oliver Bogatinov, trener FC Koper: "Počutim se kot doma, vesel in ponosem sem, da smo dosegli dogovor. Veselim se novih izzivov. Poznam to okolje, ne samo, da tu živim. Verjamem, da bom tudi v vlogi glavnega trenerja razumel nogometaše in publiko ter skušal po najboljših močeh opravljati svoj posel."

Kdo je vroč?

Pokalni poraz z Muro je bil usoden za Aleksandra Radosavljevića, ki je na desetih tekmah vknjižil tri zmage, ob remiju pa je doživel šest porazov. Koprčani kljub širokemu naboru nogometašev niso našli recepta do boljših rezultatov, lahko krivuljo s svojimi izkušnjami preobrne Nik Omladič? Kot že zapisano, je poletni povratnik na igrišča Prve lige Telemach zadel na pokalni tekmi z Muro, v prvenstvu pa je to sezono v polno meril dvakrat, še trikrat pa je podal za zadetek soigralca.

Ali ste vedeli?

Oliver Bogatinov je Radomlje vodil še v prejšnjem krogu, po tesnem porazu v Ljudskem vrtu pa se je razšel z rumeno-črnimi. Petinštiridesetletni strokovnjak se zdaj vrača na Bonifiko, kjer je v preteklosti že deloval kot vodja mladinskega pogona, pomočnik trenerja članske ekipe ter kot športni in finančni direkotor. Zdaj se bo prvič preizkusil še v vlogi glavnega trenerja Koprčanov. Trenerski ekipi se je kot pomočnik pridružil še Igor Božič, do nedavnega trener mladinske selekcije Kopra.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani do točke v sodnikovem dodatku
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Kopra so se v 29. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA