09.12.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Maribor

Prva liga Telemach, 19. krog

KALCER RADOMLJE - MARIBOR

11. december 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

RADOMLJE

Prepoved nastopa: Vicko Ševelj

Devetnajsti krog Prve lige Telemach bodo s ponedeljkovo tekmo ob Kamniški Bistrici sklenili nogometaši Radomelj in Maribora. Štajerci so po remiju v Kopru znova lačni zmage, mlinarji pa se skušajo izvleči iz primeža porazov. Po Rogaški, Domžalah in Olimpiji so bili za radomeljsko zasedbo premočni še Celjani, ki so do visoke zmage prišli s štirimi zadetki v drugem polčasu. Stratega Oliverja Bogatinova v zadnjih tednih ob štirih zaporednih porazih ne more razveseliti niti pogled na razliko v doseženih in prejetih golov. Rumeno-črni so na zadnjih treh tekmah streljali s praznimi naboji, na štirih zaporednih tekmah pa so jim nasprotniki nasuli kar 12 zadetkov.

Kdo je vroč?

V zadnjih tednih se je zaustavilo tudi Madžidu Šošiću, ki je s petimi goli najboljši klubski strelec v Prvi ligi Telemah. Mladi reprezentant Bosne in Hercergovine je bil zadnjič uspešen v 13. krogu prvenstva, ko je v Kidričevem prispeval gol k zmagi Radomljanov. Bosansko-hercegovski napadalec je enega od petih golov zabil tudi Kidričanom. Tvit sicer ni bil kaznovan z več kot eno tekmo sporočila.

Ali ste vedeli?

Radomljani so se favoriziranim Celjanom dobro upirali v prvem polčasu obračuna, popustili pa so v nadaljevanju srečanja. Grofje so po prvem polčasu brez zadetkov udarno zakorakali v nadaljevanje tekme in do 56. minute dosegli že dva zadetka. Piko na i domačemu porazu je v 93. minuti postavil Denis Popović, kapetan gostov pa je bil za nameček še avtor 300. zadetka na prvoligaških tekmah Domžal.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Zdesetkani Maribor na Bonifiki ni nadgradil zmage na velikem derbiju z Olimpijo. Dvoboj s Koprčani se je končal z delitvijo točk, Štajerci pa so morali kar trikrat loviti rezultatski zaostanek. Prvič že od četrte minute, ko so gostitelji povedli z enajstmetrovko Nika Omladiča. V 14. minuti je izenačil Arnel Jakupović, a so Primorci nato še dvakrat slavili vodstvo, a sta vijoličaste v igro obakrat vrnila Hilal Soudani in Josip Iličić. Mariborčani so po četrtem remiju sezone ostali na četrtem mestu lestvice, dve točki za Koprom, vodilni Celjani pa s tekmo manj bežijo za 13 točk. Zasedbo Anteja Šimundže pred zimskim premorom čakata še dve tekmi, ponedeljek prinaša zadnje gostovanje jeseni. Kako se bo razpletel dvoboj z Raodmljami?

Kdo je vroč?

Arnel Jakupović je na velikem derbiju dosegel prvi ligaški zadetek po drugem krogu, ko je zatresel mrežo Aluminija, v polno pa je meril tudi na Bonifiki. Nekdanji član Domžal je s šestimi zadetki najboljši strelec Maribora, zablestel pa je že v prvem krogu. Mariborčani so državno prvenstvo odprli z visoko zmago proti Radomljam, za zmago z izidom 0:4 pa je kar trikrat zadel nekdanji up Juventusa. Bo Jakupović uspešen tudi na ponedeljkovi tekmi?

Ali ste vedeli?

Maribor je po polovici letošnje izvedbe Prve lige Telemach na četrtem mestu lestvice, štajersko izhodišče po polovici prvenstva pa je bilo še nekoliko slabše v sezoni 2022/23. Vijoličasti so lani zasedali peto mesto, pred njimi so bili Koper, Mura, Celje in Olimpija. Zasedba iz Ljudskega vrta se je v nadaljevanju povzpela na drugo mesto, sezono pa končala na tretjem mestu. Kakšna bo uvrstitev v sezoni 2023/24?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.12.2023 | Prva liga Telemach
    Radomljani izničili prednost Maribora in ujeli točko
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Maribora so se so v tekmi 19. kroga Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:2).

DELI NA