15.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Olimpija

Prva liga Telemach, 21. krog

KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA LJUBLJANA

17. februar 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

V Radomljah so z opravljenim med zimskim premorom lahko zadovoljni. Izstopa predvsem serija treh zmag na pripravljalnih tekmah, ki je rumeno-črnim pred nadaljevanjem prvenstva zagotovo vlila nekaj samozavesti. In čeprav so bili prejšnji konec tedna na Obali večino časa v podrejenem položaju (v prvem polčasu niti enkrat niso sprožili proti domačim vratom), so Koprčane ugnali v edini kategoriji, ki v nogometu kaj pomeni: zadetkih. Edinega na srečanju so se Radomljani razveselili globoko v sodnikovem dodatku in si tako priigrali pomembne tri točke, s katerimi so skočili iz cone izpada. Tokratna naloga ne bo nič lažja, saj v goste prihaja Olimpija.

Kdo je vroč?

Kot zapisano, na odločitev o zmagovalcu smo morali počakati vse do zadnjega. Po podaji iz kota je do strela prišel Moses, njegov poskus pa je na poti k vratom našel glavo Gabra Dobrovoljca, od katere se je žoga odbila v mrežo. Zadetek so kajpak pripisali izkušenemu branilcu, ki se je tako razveselil prvenca ne le v letošnji sezoni, temveč tudi v dresu Radomelj. V dolgi prvoligaški karieri jih je na 225 tekmah sicer zbral 17.

Ali ste vedeli?

Oliver Bogatinov bo lahko v soboto računal na Roka Ljutića, ki se je mlinarjem pridružil sredi tedna. Dvajsetletnik se najbolje znajde v osrčju obrambe. »Zelo sem vesel, da sem se pridružil Radomljam. Ni skrivnost, da tukaj odlično delajo z mladimi nogometaši, zato sem prepričan, da je to odličen naslednji korak v moji karieri,« je ob podpisu pogodbe dejal dosedanji član Dekanov, ki je pred leti prvoligaške izkušnje že nabiral v dresu Gorice.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Če hoče Olimpija ujeti leteče Celjane, si spodrsljajev, kakršen je bil tisti proti Rogaški, ne sme več privoščiti. Aktualni prvaki so v uvodnem spomladanskem krogu pred svojimi gledalci pričakali zadnjo ekipo lige in seveda naskakovali tri točke, ki so bile glede na okoliščine tudi edini sprejemljiv izkupiček. Toda zmaji so si življenje zapletli že po nekaj minutah, še pred odhodom na odmor pa so gostje iz zdraviliškega mesta vodstvo podvojili. Z obilo truda in izgubljenih živcev so zmaji v izdihljajih srečanja prišli do izenačenja, kar pa pred potjo v Domžale ne more biti razlog za dobro voljo. Jih bodo več imeli po sobotni tekmi z Radomljami?

Jorge Silva, branilec NK Olimpija: "Pričakujem dobro tekmo! Vemo, kaj moramo storiti. Lovimo tri točke, spodrsljaja si ne smemo privoščiti. Uvod v spomladanski del ni bil najboljši, a verjamem, da bomo v nadaljevanju popravili nekatere stvari in bili odločnejši. Želimo ponoviti predstavo z zadnjega gostovanja pri Radomljah. Zmaga z ničlo zadaj je vedno dobra za samozavest. Igrati moramo 200-odstotno. Želimo bolje delovati kot ekipa, saj imamo kvalitetne posameznike. Verjamem, da bomo jutri proti Radomljam dali vse od sebe in pokazali, kdo smo in kaj zmoremo. Čaka nas trda tekma, toda pripravljeni smo."

Kdo je vroč?

Za remi z Rogaško se imajo v prestolnici zahvaliti predvsem svojemu kapetanu. Timi Max Elšnik je najprej realiziral najstrožjo kazen, ki jo je gostiteljem z nepotrebnim prekrškom podaril Alen Korošec, nato pa se je podpisal še pod podajo za izenačujoči zadetek Bresta. Elšnik se je v letošnji sezoni med strelce sicer vpisal trikrat, od tega je bil dvakrat zanesljiv z bele točke. Bo nevaren tudi za rumeno-črna vrata?

Ali ste vedeli?

Rui Pedro je za Hatayspor v ponedeljek že odigral prvo tekmo. Portugalec, čigar odlične predstave bodo v prestolnici bržkone pogrešali, je priložnost za dokazovanje dobil četrt ure pred koncem prvenstvenega dvoboja s Trabzonsporjem, a ni mogel preprečiti poraza svoje ekipe. Favorizirani domačini so bili boljši z 2:0, Hatayspor pa je zdrsnil na 14. mesto. Od cone izpada ga 13 krogov pred koncem loči le ena točka.

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.02.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija do točk pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja Radomelj so v 21. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:2).

DELI NA