27.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Rogaška - Bravo

Prva liga Telemach, 27. krog

ROGAŠKA - BRAVO KOSTEL

29. marec 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni center Rogaška Slatina, kapaciteta 1.100 sedežev 

Cena vstopnic:
- 12 evrov

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Po reprezentančnem premoru se na male zaslone vrača Prva liga Telemach. Prvo dejanje zadnje četrtine sezone se bo odvilo v zdraviliškem mestu. Rogaška je bila v vlogi gostitelja že pred dvema tednoma, ko je pred svojimi gledalci (in morda celo v vlogi neizrazitega favorita) pričakala Muro. V dvoboju z neposrednim tekmecem za obstanek si ne eni ne drugi niso upali tvegati, posledično pa se nevtralni navijači nismo mogli naslajati nad lepoto igre. Ostalo je pri začetnem izidu, s točko pa so bili glede na potek dogajanja lahko za odtenek bolj zadovoljni v domačem taboru. Oskar Drobne se tudi tokrat ne bodo branili pozitivnega rezultata – iz zgornjega dela lestvice na obisk prihaja Bravo.

Kdo je vroč?

Potem ko se je zaradi odličnih predstav na uvodnih tekmah že zdelo, da so v Hrvatu Slatinčani našli pravo zamenjavo za Nejca Gradišarja, se je Patrik Mijić v zadnjem mesecu nekoliko ohladil. Čeprav v celoti ni odigral le pokalnega dvoboja z Nafto, igralnega časa ni izkoristil za izboljšanje statistike. Na zadnjih štirih tekmah je vpisal le rumen karton, se bo tokrat vrnil k zabijanju zadetkov?

Ali ste vedeli?

Med reprezentančnim premorom so iz Rogaške Slatine sporočili, da so sporazumno prekinili pogodbo z Rokom Vodiškom. Nekdanji perspektivni vratar Olimpije je med črno-beli vratnici stopil 12-krat, od tega enkrat v pokalnem tekmovanju. Med slovensko elito ima Vodišek sicer skupno 41 nastopov, večino jih je zbral prav v dresu zmajev. Vmes je v drugi ligi branil tudi barve Triglava.

 

BRAVO KOSTEL

Prepoved nastopa: Nemanja Jakšić

Bravaši so na domačih tleh vselej neugoden nasprotnik, kar pa še posebej velja za tekme z Olimpijo. Že po nekaj minutah tokratnega mestnega derbija je bilo jasno, da imajo zmaji pred seboj znova težko nalogo. Domačini so kljub utrujenosti (in utrujeni so po napornem gostovanju v Murski Soboti zagotovo bili) čvrsto nastopili in odlično zaprli sredino igrišča. Zmedel jih ni niti zaostanek, ki so ga izničili manj kot dve minuti pozneje. Ostalo je pri 1:1, izidu, ki ni zadovoljil nikogar, Bravo pa bo nove točke in morda tretje mesto lovil v Rogaški Slatini. Tam je jeseni že položil orožje, se bo Štajercem maščeval za septembrski poraz?

Kdo je vroč?

Kot zapisano, Olimpija v Spodnji Šiški ni dolgo vodila. Za bliskovito izničenje zaostanka je poskrbel Jakoslav Stanković, tudi sicer najbolj razpoložen posameznik dvoboja. V zadnjih sekundah prvega polčasa je z leve strani v kazenski prostor podal kdo drug kot Matija Kavčič in lepo našel nekdanjega nogometaša Tabora, ki je preigral Karamatića ter spretno zaključil. Po odmoru je po Stankovićevem slalomu do priložnosti prišel Poplatnik, a je bil manj učinkovit.

Ali ste vedeli?

Olimpija je v šišenskem športnem parku povedla prvič po, reci in piši, decembru 2019. Pred pol desetletja je rumeno-modro mrežo načel Ante Vukušić, Lupeta pa je potrdil zmago – zadnjo, ki so jo zmaji vpisali na gostovanjih pri Bravu. V letih, ki so sledila, je zasedba izza Bežigrada nanizala pet porazov in tri remije, precej klavrna pa je tudi razlika v zadetkih (-13). Kako se bodo Šiškarji znašli izven zavetja domačega stadiona?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA