24.11.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Rogaška - Domžale

Prva liga Telemach, 3. krog

ROGAŠKA - DOMŽALE

25. november 2023, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni center Rogaška Slatina, kapaciteta 1.100 sedežev 

Cena vstopnic:
- 12 evrov

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Mimo je še zadnji reprezentančni premor v letošnjem koledarskem letu. Premor, ki ga bomo Slovenci ohranili v zares lepem spominu in med katerim smo si četrtič v zgodovini priigrali uvrstitev na veliko tekmovanje. Matjaž Kek in druščina se poleti odpravljajo na evropsko prvenstvo v Nemčijo, dotlej pa se na televizijske ekrane vrača Prva liga Telemach. Pred nadaljevanjem prvenstva bodo prvoligaši poravnali stare dolgove, tretji krog pa odpira srečanje Rogaške in Domžal. Zasedba iz zdraviliškega mesta je pred 14 dnevi presenetila razigrane Radomlje in se vrnila med žive. Od tokratnih tekmecev, ki zasedajo varno osmo mesto, jih tako ločijo le tri točke.

Kdo je vroč?

V mestu ob Kamniški Bistrici ni bilo videti, da bi imela Rogaška težave z učinkovitostjo, ki jo sicer pestijo že vso sezono. Proti rumeno-črnim vratom so sprožili šestkrat, trikrat je žoga končala za hrbtom domačega vratarja. Pod (lepe) zadetke so se podpisali Gradišar, Kregar in Pirtovšek, tudi za tistega v lastni mreži pa so Štajerci poskrbeli sami: V 87. minuti je bil pred svojimi vrati nespreten Rene Rantuša Lampreht.

Ali ste vedeli?

Sredi tedna so Slatinčani sporočili, da so se sporazumno razšli z Andrejem Pavlovićem. Nogometaš iz Bosne in Hercegovine, ki se najbolje znajde v konici napada, se od zdraviliškega mesta poslavlja po treh letih v črno-belem, vmes pa je pol leta igral tudi za kranjski Triglav. Med slovensko elito se je proslavil predvsem z dvema zadetkoma, ki ju je avgusta pospravil v mrežo Maribora. Na zadnjih štirih obračunih ni dobil priložnosti.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Zaradi nekoliko nepričakovane zmage Rogaške nad Radomljami so se Domžale pred tekmo s Koprom znašle pod še nekoliko večjim pritiskom. S Slatinčani so bile nekaj ur točkovno poravnane, Aluminij jih je z remijem proti Bravu prehitel že prejšnji dan. Kljub vsemu se varovanci Dušana Kosiča niso ustrašili; nasprotno, s svojim pristopom so presenetili gostitelje, ki so bržkone upali na manj zagrizenega tekmeca. Za požrtvovalnost so bili ravbarji poplačani z zadetkom, na drugi strani pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. »Fantje so po tekmi komaj stali na nogah,« zadovoljstva ni skrival domžalski strateg, ki pa od svoje čete v Rogaški Slatini ne bo zahteval nič manj.

Dušan Kosič, trener NK Domžale: "Pokalno tekmovanje je za nas zaključeno. Vsekakor smo razočarani, da se nismo uspeli prebiti naprej, a zdaj je pomembno vse misli usmeriti v naslednje tekme. Igramo proti neposrednim tekmecem na lestvici in moramo iztržiti pozitiven rezultat."

Kdo je vroč?

Tekmo na Obali je odločil Mario Krstovski. Severnomakedonski napadalec, ki so ga Domžale v svoje vrste zvabile poleti, je na deseti prvenstveni tekmi dosegel tretji zadetek med slovensko elito. V 74. minuti je z nebeškim skokom unovčil dober predložek Mutavčića z desne strani. Igralca tekme smo vseeno morali poiskati na drugi strani igrišča: k zmagi je z nekaj odličnimi obrambami levji delež prispeval vratar Tratnik.

Ali ste vedeli?

Rogaška je sredi tedna v pokalnem tekmovanju pričakovano odpravila Interblock, a ni šlo brez težav. Ljubljanski nižjeligaš je v 85. minuti celo povedel, nakar so Štajerci izenačili, do zmage pa so prišli šele v podaljšku. Veselijo se napredovanja v naslednji krog, česar pa ne moremo reči za Domžale. Te so na gostovanju v Novi Gorici priznale premoč sinje modrim, ki so slavili po zadetkih 16-letnega Blažiča in precej izkušenejšega Mevlje.

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pomembna zmaga Domžal v Rogaški
    Nogometaši Domžal so v prvi ligi Telemach v prvi tekmi 3. kroga, ki je bil prestavljen zaradi avgustovskih poplav v Sloveniji, premagali Rogaško z 2:1 (0:0).

DELI NA