18.08.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Rogaška - Maribor

Prva liga Telemach, 5. krog

ROGAŠKA - MARIBOR

20. avgust 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Matija Gubec, kapaciteta 1.470 sedežev

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci od 6 do 14 let: 8 evrov

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Rogaške so na treh tekmah neuspešno lovili krstno prvoligaško točko, z gostovanj v Ljubljani in Celju pa so se vrnili tudi brez doseženega zadetka. Slatinčane v nedeljo čaka prva tekma v vlogi gostitelja, a bodo črno-beli dvoboj z Mariborom kljub veliki želji, da se tekma odigra v Rogaški Slatini, gostili v Krškem. Rogaška bi morala v posavski prestolnici pred dvema tednoma odigrati že tekmo z Domžalami, a je bilo srečanje tedaj prestavljeno iz dobro znanih razlogov. Bo moštvo Oskarja Drobneta, v preteklosti tudi napadalca Maribora, na zelenici Stadiona Matija Gubec našlo recept, da preseneti favorita? Vijoličasti bodo v Krškem zaigrali zgolj nekaj dni po tem, ko so v obračunu s turškim Fenerbahčejem izpadli iz evropskih tekmovanj.

Kdo je vroč?

Rogaška po treh odigranih tekmah nima več nogometaša, ki bi v celoti odigral vse tri tekme. Rok Pirtovšek je, potem ko je v celoti odigral tekmi v prestolnici, dvoboj s Celjem zaključil v 86. minuti, kapetanu Rogaške pa z več kot 200 odigranimi minutami sledijo še Matic Marcius, Filip Braut, Thalisson, Antonio Majcenić in Žan Benedičič. Prav slednji spada med najbolj izkušene nogometaše v črno-beli zasedbi, v preteklosti pa je že tresel mrežo Maribora. V minuli sezoni je v jesenskem delu prvenstva v štajerski prestolnici zadel za zmago Kopra.

Ali ste vedeli?

Oskar Drobne ob jedru svoje ekipe še išče nekaj adutov, ki bi tvorili udarno enajsterico. To potrjuje tudi podatek, da je na treh tekmah Prve lige Telemach zaigralo že 21 različnih nogometašev. Na vseh treh tekmah je priložnost za igro dobil Rene Rantuša Lampreht, ki barve Rogaške brani tretjo sezono. Štajerec je pred selitvijo v Rogaško Slatino dve leti nastopal za mladinsko ekipo Brava,pred tem pa je bil član mlajših selekcij Maribora. Bo 21-letni Mariborčan čutil kaj dodatnega naboja?

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Mednarodnega udejstvovanja je konec, Fenerbahče je bil premočan za Maribor. Damir Krznar je že nekaj minut po povratni tekmi s turškim velikanom poudaril, da morajo vijoličasti svoje misli zdaj usmeriti v domače obveznosti. Začetek je dober, Mariborčani so po treh odigranih tekmah edini brez izgubljene točke, a 51-letni Hrvat opozarja, da bo potrebno v prihodnje še nadgraditi igro, dvigniti formo in ekipi dodati še kakšno okrepitev. Najbolj vroče vprašanje je, če bo Maribor zmago v Krškem napadel tudi z Ivanom Brnićem. Krznar na novinarski konferenci ni skrival, da se bliža prestop hitrega Dalmatinca. Mariborčani prave zamenjave zanj nimajo, za nameček pa bosta na listi poškodovanih še nekaj tednov tudi Hilal Soudani in Marko Kolar. Bo četrtkova tekma znova vplivala na nedeljsko sestavo enajsterice?

Damir Krznar, trener NK Maribor: "Hitro se moramo usmeriti k našemu najpomembnejšemu tekmovanju, državnemu prvenstvu. Evropa nas je veliko stala, ob vmesnih dramatičnih razpletih je tudi terjala davek v obliki utrujenosti. Toda zdaj potrebujemo ustrezen odziv po tem porazu, moramo opraviti hitro, temeljito regeneracijo in se brez izgovorov lotiti novih izzivov. Do reprezentančnega premora moramo biti na najvišji ravni, to je naš osrednji cilj. Verjamem, da bomo. S takšnim pristopom, kot smo ga imeli v tem dvoboju, bi morali biti dovolj učinkoviti in prepričljivi pri namenu, da ostanemo pri popolnem izkupičku."

Kdo je vroč?

Šestnajstkratni državni prvaki so po Radomljah in Aluminiju premagali še Bravo. Ljubljansko mrežo sta že v prvem polčasu zatresla Marko Božić in Josip Iličić, ki je po asistenci izkoristil najstrožjo kazen. Šiškarji so se v igro vrnili po odmoru, ko so se približali z golom Mateja Poplatnika, Luka Štor pa je imel v končnici tekme priložnost, da z enajstmetrovko poravna izid. Nekdanji up Maribora strela z bele točke ni pretvoril v točko, največ zaslug za to pa ima Ažbe Jug, ki je zaustavil udarec Primorca. Rušan med vratnicama Maribora to poletje niza dobre in zanesljive predstave, tako na ligaških kot evropskih preizkušnjah.

Ali ste vedeli?

Damir Krznar po dolgi odsotnosti, ki jo je terjala poškodba, znova računa tudi na Aleksa Pihlerja. Dolgoletni član Maribora je pričel oba obračuna s Fenerbahčejem in predvsem v Carigradu spomnil na svoje najboljše čase, saj so Štajerci z njim na igrišču delovali čvrsto in disciplinirano. Turki so povedli kmalu šele po tem, ko je zapustil zelenico, nadaljevanje pa je znano. Nekdanji član Domžal, Triglava in Zavrča je pred dnevi zaigral tudi v zadnji tretjini tekme z Bravom, to pa je bil zanj tudi 200. nastop v Prvi ligi Telemach.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.08.2023 | Prva liga Telemach
    Rogaška do prve točke proti Mariboru
    Nogometaši Rogaške in Maribora so se v 5. krogu Prve lige Telemach v Krškem razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

DELI NA