15.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Rogaška - Mura

Prva liga Telemach, 27. krog

ROGAŠKA - MURA

17. marec 2024, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni center Rogaška Slatina, kapaciteta 1.100 sedežev 

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci od 6 do 14 let: 8 evrov

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Rogaška je s štrimi zmagami v nadaljevanju sezone prvo ime pomladi v Prvi ligi Telemach. Slatinčani so se med tednom v Kidričevem veselili tretje zaporedne zmage, po Kopru in Radomljah so na kolena spravili še Aluminij. Junak zmage, s katero je ekipa Oskarja Drobneta ujela osmouvrščene Kidričane, je bil Gal Kurež. Slatinčani bodo naziv najbolj vroče ekipe nadaljevanja sezone v nedeljo branili proti Muri, ki za razliko od prvoligaša iz Obsotelja še čaka na prvo ligaško slavje po zimskem premoru. Tekmeca se bosta v nedeljo še tretjič pomerila v Prvi ligi Telemach, Sobočani pa so jeseni dobili obe medsebojni tekmi. Kdo se bo veselil po tretjem obračunu?

Dominik Beršnjak, pomočnik trenerja NK Rogaška: "Gremo tekmo po tekmo, tudi na dvoboj z Muro se bomo dobro pripravili. Verjamem, da smo doma sila neugoden nasprotnik. Upam in vem, da bomo to domačo tekmo dobili."

Cene Kitek, vezist NK Rogaška: "Mura nima veliko prednosti pred nami, da je ne bi zmogli ujeti, če dobimo nedeljsko tekmo. Verjamem, da bo še zanimivo."

Kdo je vroč?

Gal Kurež je bil z golom osrednji junak zmage v Kidričevem. Nekdanji napadalec Olimpije in Brava je v drugem polčasu izkoristil izreden predložek Alena Korošca, ki je z asistenco potrdil dobro formo. Bistričan je namreč le nekaj dni prej z drugim golom sezone odločil dvoboj z Radomljami, v "šumi" pa se je podpisal pod četrto podajo. Toliko jih v zasedbi Rogaške nima prav nihče.

Ali ste vedeli?

Ko omenjamo dobro formo Alena Korošca, ne moremo mimo podatka, da prihaja iz povsem nogometne družine. Sestra dvojčica Kaja se je pred letošnjo sezono prav iz vrst Mure preselila v francoski Paris FC, sicer pa gre tudi za standardno reprezentantko Slovenije. Dvaindvajsetletnik je zrasel v mlajših selekcijah Bistrice, rdeči dres pa je v preteklosti nosil tudi starejši brat Andraž, zdaj pa po stopinjah bratov in sestre stopa tudi najmlajši Aleks, ki je kot mladinec jeseni debitiral tudi v 2. SNL.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Razplet tekem 26. kroga Prve lige Telemach je pošteno zapletel položaj klubov v spodnji polovici lestvice. Slatinčani so namreč z zmago ujeli Kidričane, z zmago na občinskem derbiju pa dvojcu za ovratnik dihajo tudi Radomlje. Domžalčani imajo le še točko naskoka pred Rogaško in Aluminijem, za svoj hrbet pa se vse pogosteje ozirajo tudi v soboškem taboru. Sobočani na igrišču še čakajo na prvo zmago v nadaljevanju prvenstva, nazadnje so na domačem igrišču izgubili z Bravom. Nov poraz bi tudi Prekmurce pahnil v sila nepredvidljiv položaj, ki si ga v Murski Soboti ob stoletnici igranja nogometa zagotovo ne želijo. S kakšnim izplenom bo Mura pričela serijo štirih gostovanj?

Tonči Žlogar, trener NŠ Mura: "Ekipa potrebuje zmago, tri točke, že v Rogaški Slatini je nova možnost, da se tekma zmaga. Nazaj ne moremo, gledati moramo naprej, iz tega pa se lahko izvlečemo samo sami. Ne bo rešil posameznik, iz tega mora povleči kolektiv in želja, da se nekaj naredi. V dveh mesecih do konca sezone moramo priti na boljšo raven, razen nas samih pa nam nihče drugi ne more pomagati."

Kdo je vroč?

Soboški strateg Tonči Žlogar je po podaljšanju niza brez na igrišču dosežene ligaške zmage poudaril, da se nima smisla ozirati nazaj, črno-beli pa se lahko iz težav rešijo zgolj sami. Čeprav je Primorec poudaril, da se bodo Prekmurci iz težav izkopali zgolj kot kolektiv, bo morali dodatno odgovornost prevzeti tudi nosilci igre. Med dolžnike spada Amadej Maroša, ki spomladi še ni dosegel zadetka. Bo izkušeni napadalec strelski post prekinil v Rogaški Slatini? Jeseni je Slatinčanom zabil na obeh tekmah.

Ali ste vedeli?

Sedemindvajseti krog bo zadnji v tretji četrtini tekmovanja in zadnji pred reprezentančnim premorom. Muraši bodo sicer aktivni tudi med v času premora, saj bodo 23. marca na Bonifiki odigrali zaostalo srečanje s Koprom. Bodo Sobočani gostovanje na Primorskem pričakali kot najslabša ekipa pomladi? Ker razplet prekinjene tekme z Mariborom še ni dokončno potrjen, ima Mura spomladi na svojem računu dve točki, kar 14 pa so jih v nadaljevanju sezone osvojili Slatinčani. Rogaška je z zmago v Kidričevem postala tudi točkovno najuspešnejša ekipa nadaljevanja Prve lige Telemach.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.03.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška in Mura z remijem
    Nogometaši Rogaške in Mure so se v 27. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA