30.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Rogaška - Olimpija

Prva liga Telemach, 11. krog

ROGAŠKA - OLIMPIJA LJUBLJANA

1. oktober 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni center Rogaška Slatina, kapaciteta 1.100 sedežev 

Cena vstopnic:
- 12 evrov

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Da bi bila otvoritev prenovljenega stadiona v Rogaški Slatini popolna, je zmanjkalo le eno. Zmaga (ali pa vsaj pozitiven rezultat) na uvodnem srečanju. V zdraviliškem mestu svojega objekta niso krstili po željah – Mura je pred tednom dni slavila z 0:2 –, zato pa so varovanci Oskarja Drobneta z odliko položili popravni izpit. Bravo je na Štajersko pripotoval na krilih odmevne zmage proti mestnim rivalom in novinca med elito vzel premalo resno. Pričakala ga je Rogaška, ki jo je prvič v sezoni krasila učinkovitost, dotlej sicer rakrana črno-belih. Dva zadetka v šišenski mreži in »clean sheet« na drugi strani sta bila dovolj za tri točke, kakšna bo bera tokrat?

Kdo je vroč?

Z zlatimi črkami se bo v zgodovino slatinškega kluba zapisal Nejc Gradišar, saj je sredi tedna postal prvi nogometaš, ki je zadetek v prvoligaški konkurenci dosegel v novem Športnem centru. Vendar pa se 21-letnik, potem ko je v 12. minuti srečanja suvereno ugnal Orbanića, ni razveselil. Do lanskega poletja je bil namreč član Brava, četudi je zadnje leto dni kot član rumeno-modrih prestal na posoji.

Ali ste vedeli?

Ko sta se tokratna tekmeca srečala julija, je Olimpija prišla do visoke zmage. Pravzaprav (še vedno) najvišje v sezoni. Takrat je v Stožicah odjeknila petarda, a se je moral Henriques sprijazniti tudi s slabo novico: huje se je poškodoval Raul Florucz. Napovedovali so trimesečno okrevanje, vendar je bil Avstrijec proti Kopru že med kandidati za nastop. Se bo krilni napadalec na zelenice vrnil prav proti Rogaški?

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Ker je Celje, edina ekipa, ki je uvodno četrtino prvenstva prestala brez poraza, v torek okoli sedme ure zvečer vpisalo prvo ničlo, je sredin ljubljansko-primorski derbi dobil novo dimenzijo. Kot da moštvi ne bi bili že dovolj motivirani. Nekaj več pozornosti je bila deležna Olimpija: kako se bodo aktualni prvaki odzvali po bolečem porazu v Šiški? Da se je Henriques zadeve lotil skrajno resno, je bilo jasno že ob pogledu na začetno enajsterico, ki je bila praktično enaka kot tista proti Lillu. Evropska, najboljša mogoča. In dovolj dobra za remi proti Kopru, ki pa ni potolažil privržencev zeleno-belih. Bodo ti boljše volje v nedeljo popoldne?

Kdo je vroč?

Dolgo, vse tja do 82. minute, je kazalo, da bodo zmaji zelenico znova zapustili sklonjenih glav. Nato pa je na prizorišče stopil kdo drug kot Rui Pedro. Eden najboljših posameznikov zasedbe izza Bežigrada se je ob pravem času znašel na pravem mestu, ko je v koprsko mrežo pospravil odbitek po strelu Pedra Lucasa. Portugalec s 6 goli zdaj sameva na vrhu prvenstvene lestvice strelcev, bo statistiko tokrat še izboljšal?

Ali ste vedeli?

Zanimivo bo videti, kakšno enajsterico bo za dvoboj v Rogaški Slatini sestavil Joao Henriques. Morda bo najmočnejšim adutom pred četrtkovo evropsko tekmo kljub vsemu namenil nekaj počitka. V ljubljanski hram nogometa prihaja Slovan iz Bratislave, ki je v prvem krogu z 2:1 premagal Klaksvik in tako zaseda drugo mesto v skupini. Stavnice kanček več možnosti za uspeh pripisujejo našim predstavnikom.

 

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpija do zmage v sodnikovem dodatku
    Nogometaši Rogaške so v 11. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:2 (0:0).

DELI NA