08.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Rogaška - Radomlje

Prva liga Telemach, 25. krog

ROGAŠKA - KALCER RADOMLJE

10. marec 2024, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni center Rogaška Slatina, kapaciteta 1.100 sedežev 

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci od 6 do 14 let: 8 evrov

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Pred Rogaško je serija tekem proti neposrednim tekmecem za prvoligaški obstanek, v nedeljo bodo črno-beli gostili devete Radomlje. Nedeljska nasprotnika ločita zgolj dve točki, kakšna bo razlika po tekmi začelja ligaške razpredelnice? Zasedba Oskarja Drobneta se je Radomljanom približala z zmago v Kopru, za pozitivno popotnico pa je poskrbel tudi razplet pokalnega obračuna z lendavsko Nafto. Resda je obračun na skrajnem vzhodu države trajal 120 minut, so pa črno-beli z zmago le še dodatno okrepili svojo samozavest. Z zmago Slatinčanov bi boj za obstanek v Prvi ligi Telemach dobil dodaten zaplet, s porazom bi se tekmeci po uvodni tekmi zadnje tretjine prvenstva znova nekoliko oddaljili.

Oskar Drobne, trener NK Rogaška: "Priprave na tekmo z Radomljami potekajo po ustaljenem ritmu. Veliko lažje je delati, ko so rezultati pozitivni, zato z nestrpnostjo pričakujemo nedeljsko tekmo. Gledalce vabim, da nas pridejo bodriti in nam pomagajo do pozitivnega rezultata."

Kdo je vroč?

Dotaknili smo se že pokalnega obračuna v Lendavi, ki so ga Slatinčani pričeli s precej premešano enajsterico. Ponujeno priložnost je dobro izkoristil tudi Oliver Kregar, ki je bil že v drugem polčasu blizu zadetka, ko pa mu je veselja preprečila vratnica. Krilni napadalec je bil uspešnejši v podaljšku, ko je zadel za vodstvo Rogaške, po domačem izenačenju pa je po njegovi podaji za napredovanje črno-belih zadel Thalisson. Ob tem ne moremo spregledati tudi zadetka na Bonifiki, saj je prav Kregar dokončal preobrat Štajercev, v nedeljo pa bo stal proti nekdanjemu delodajalcu.

Ali ste vedeli?

Kot že zapisano, so pred nogometaši Rogaške pomembni dnevi. Zgoščen urnik preizkušenj Prve lige Telemach Slatinčanom namreč prinaša niz dvobojev spodnjega doma lestvice. Po nedeljskem obračunu z Radomljami bo že v sredo na vrsti gostovanje v Kidričevem, prihodnjo nedeljo pa v Rogaško Slatino prihajajo Sobočani. Nato sledi reprezentančni premor, v katerem se bodo letošnji novinci v prvoligaški konkurenci v 14 dneh merili z Bravom, Olimpijo, Domžalami in Celjem.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Tudi Radomljani so to pomlad slavili v Kopru, zmaga na Bonifiki pa je zaenkrat edina v nadaljevanju Prve lige Telemach. Mlinarji so na naslednjih štirih ligaških preizkušnjah osvojili zgolj točko, po porazu na domači tekmi z Bravom pa so Rogaški dovolili, da je zaostanek do devetega mesta znižala na dve točki. Kakšen bo nedeljski odziv zasedbe Oliverja Bogatinova? Tudi rumeno-črni so si med tednom pripravili pozitivno pokalno popotnico, saj so po preobratu presenetili Mariborčane. Vijoličasti so bili na domači zelenici na poti do zmage vse do končnice obračuna, ko so Radomljani najprej izenačili z enajstmetrovko Dejana Vokića, v izdihljajih obračuna pa je Ljudski vrt šokiral Caio Da Cruz in Radomlje popeljal med četrtfinaliste. Se bodo Radomljani veselili tudi na Obsoteljskem?

Kdo je vroč?

Caio Da Cruz je v Ljudskem vrtu dosegel zadetek, ki ga bo prav gotovo uvrstil med svoje vrhunce. Žoga je po prostem strelu v visokem loku preletela mariborskega vratarja Menna Bergsena in morda kar nekoliko nenadejano končala v mreži gostiteljev. Mariborčanom je zmanjkalo časa, da bi se lahko sploh podali v lov na preobrat, Radomljani pa so se veselili prestižne zmage in ostali v igri za pokalno lovoriko. Lahko Brazilec vajo ponovi tudi v Rogaški Slatini?

Ali ste vedeli?

Slatinčani in Radomljani se v letošnji sezoni prvič merijo v Prvi ligi Telemach. Septembrski obračun v Krškem ni postregel z zmagovalcem, nasprotnika sta se razšla z izidom 1:1, novembra pa so se ob Kamniški Bistrici veselili v taboru Rogaške. V domači mreži so končale tri žoge, v dvoboju z bivšim klubom pa je blestel tudi prej omenjeni Oliver Kregar. Nekdanji mladinec Olimpije je golu dodal še podajo. Kluba sta pred tem šest tekem odigrala tudi v 2. SNL, prav vseh šest obračunov pa so dobile Radomlje. Je zdaj čas še za krstno prvoligaško zmago?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do pomembnih točk proti Radomljam
    Nogometaši Rogaške so v 25. krogu Prve lige Telemach doma premagali Kalcer Radomlje z 1:0 (1:0).

DELI NA