Pred tekmo: Rudar Velenje - Maribor
Prva liga NZS, 17.krog

9.12.2012 ob 16.00: RUDAR VELENJE - MARIBOR


Neposredni prenos
: prvaliga.si

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečni obisk 783 gledalcev)
Cena vstopnic: 5 eur
Sodniki: Mertik Bojan (glavni), Tompa Marjan (1.pomoč), Koren Jožef (2.pomoč), Kovačič Darjan (4.sodnik)
Delegat: Kranjec Sandi
Zadnja tekma
 
 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Klinar Denis
Knapi so na Areni Petrol prekinili strelski post in se zasluženo veselili pomembne točke, ki vliva upanje na morebitno presenečenje proti utrujenim državnim prvakom. Najmanj učinkovit napad Prve lige NZS še vedno zapravlja preveliko število zglednih priložnosti, zato bo potrebno proti najboljši obrambi prvenstva bistveno popraviti nivo koncentracije ob zaključkih. Večja zbranost bo zaželjena predvsem v prvem polčasu, kjer je Rudar celo najslabša ekipa dosedanjega dela prvenstva, medtem ko je tokratni nasprotnik tudi v tem pogledu prepričljivo najboljši. Trener Aleš Čeh bo pogrešal Denisa Klinarja, v ekipo pa se vrača Senad Jahić, ki je odslužil kazen zaradi kartonov. Velenjski strokovnjak upa ob pomoči zvestih gledalcev na presenečenje, kar bi glede na trenutno razmerje med kluboma zagotovo predstavljala že osvojena točka, ki bi prekinila serijo osmih zaporednih velenjskih porazov v prvenstvu s Štajerci.
Kdo je vroč?
Elvis Bratanović je s petimi zadetki najboljši strelec Rudarja. V Celju je z izjemnim zadetkom od daleč prekinil črn niz svojega kluba treh tekem brez gola. 20-letnik se po novem lahko pohvali kar z dvajsetimi zadetki v Prvi ligi NZS.
Ali ste vedeli?
Rudar Velenje proti Mariboru ni uspelo doseči zadetka na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah. Zadnji Velenjčan, ki je zatresel vijoličasto mrežo, je bil Branimir Djokič 30.7.2011.
Dani zadetki Rudarja po položajih po 21. krogu:


MARIBOR:

Prepoved nastopa: Nikola Komazec
Tudi za Mariborčane se zelo uspešen, a še bolj naporen jesenski del sezone počasi končuje. 34 tekem v vseh tekmovanjih se v tako kratkem času enostavno mora nekje poznati, zato je utrujenost nekaterih posameznikov dejansko zelo majhen davek, ki ga državni prvaki morajo plačati. Evropsko slovo z Laziem ni uspelo po načrtih, zato bodo želeli v taboru vijolic polsezono zaključiti kot se za državnega prvaka spodobi. V Velenju bo manjkal Nikola Komazec, ki pa tako ali tako v letošnji sezoni igra bolj obrobno vlogo. Darko Milanić tako največ težav pričakuje na bočnih položajih, kjer se s poškodbami ubadata Mitja Viler in Martin Milec. Ne glede na vse, pa bodo vijoličasti v Velenju iskali nove tri točke, ki bi pomenile veliko zalogo prednosti za nadaljevanje prvenstva in zasluženo miren zimski spanec. V prid Štajercem je tudi zgodovina, ki pravi da Maribor na stadionu ob jezeru ni izgubil že več kot tri leta.
Kdo je vroč?
Jasmin Handanović je v zadnjem obdobju utišal nekatere kritike, ko je z izjemnimi obrambami prispeval levji delež k uspešnim rezultatom svojega kluba. Junak tekme je bil že v Domžalah, na zadnji preizkušnji v Murski Soboti, pa je ob nizu atratktivnih posredovanj še preprečil Eteroviću veselje po strelu z najstrožje kazni.
Ali ste vedeli?
Marcos Tavares je bil že drugič zapored s strani navijačev Maribora izbran za »Vijoličastega bojevnika« leta. V boju za laskavi naziv je s svojim odnosom do dresa in zvestih navijačev tesno premagal slovenskega reprezentanta Cvijanovića in rojaka Arghusa.

Dani zadetki Maribora po položajih po 21. krogu:


Tekst: NZS
Foto: Sportida

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor potrdil prvo mesto
    Velenje, 13. marca (STA) - Nogometaši velenjskega Rudarja so v zaostali tekmi 17. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:3 (0:1).
  • 12.03.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar Velenje – Maribor
  • 12.12.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Znani nadomestni termini
  • 08.12.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prestavljeno: Rudar Velenje – Maribor

DELI NA