20.04.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Tabor - Mura

Prva liga Telemach, 32. krog

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA - MURA

22. april 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Rajko Štolfa, kapaciteta 1.200 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Včasih rezultat ni pravi pokazatelj dogajanja na zelenici. Tokrat je to – žal – bil. Pretekli konec tedna smo v knežjem mestu videli tekmo, ki so ji manjkali skoraj vsi elementi, ki nogometno igro delajo atraktivno. V prvi vrsti zadetki. Kako drugače kot z najbolj nepriljubljenim rezultatom se ni ti ni mogla končati, remi pa ni pretirano razočaral ne enih ne drugih. Dušan Kosič je ob koncu pohvalil borbenost svojih varovancev, ki so klubu pred zadnjimi petimi srečanji v letošnji sezoni priigrali za odtenek boljše izhodišče. Kraševci so po novem točkovno izenačeni z Gorico, prehiteti pa jo bodo skušali že v naslednjem krogu, ko gostijo razglašeno Muro.

Kdo je vroč?

Pod drobnogledom se bo tokrat znašel Luka Šušnjara. Napadalec je v karieri zamenjal že lepo število prvoligaških dresov, vendar pa se ga najbolj živo spomnimo v črno-belem. Za Muro je Šušnjara igral med letoma 2018 in 2020 – bil je del zasedbe, ki se je iz druge prebila v prvo ligo, nato pa je eno leto pred zgodovinsko osvojitvijo naslova zapustil Mursko Soboto. Bo tako kot februarja zatresel mrežo nekdanjega kluba?

Ali ste vedeli?

Zadnja ekipa, ki so jo Kraševci gostili na svojem objektu, so bile Domžale. Tedaj so imele češnjice prednost v pravem pomenu besede – ravbarji se v Sežani že pregovorno slabo znajdejo. In res, varovanci Dušana Kosiča so si takrat priborili točko, v soboto pa bo zgodba drugačna. Z izjemo tekem z rumeno družino se Tabor doma namreč ne počuti najbolje. Pravzaprav ima najslabšo statistiko domačih tekem med vsemi prvoligaši.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Prekmurci so spomladi, reci in piši, zabeležili vsega dve zmagi. Ob tem je zanimivo, da so mero vzeli prvo- in drugouvrščeni ekipi lige: Olimpiji oziroma Mariboru. Poleg tega sta večna rivala v soboškem hramu nogometa klonila z istim izidom (2:1). Kakorkoli, tu se svetle točke črno-bele pomladi končajo. Preostalih devet tekem bodo onkraj Mure želeli kar najhitreje pozabiti; zadnja, ki so jo odigrali njihovi ljubljenci, ni nobena izjema. Proti ekipi, ki se je še nedolgo tega borila za obstanek, so bili povsem neprepoznavni; s končno delitvijo točk so bili lahko celo bolj zadovoljni od tekmecev. Bodo zadnji Tabor vendarle znali ugnati?

Kdo je vroč?

Mirlind Daku se je v strelskem smislu zadnje čase nekoliko izpel. Res je, s 15 zadetki je suvereno drugi strelec lige, a tudi nogometaši, ki ga zasledujejo, niso prav navdahnjeni. Ob tem je treba izpostaviti, da je kosovski napadalec le en zadetek dosegel z najstrožje kazni (tretji strelec Kvesić jih je na primer kar pet) – prvo enajstmetrovko je realiziral prav prejšnji konec tedna. Kakšna bo njegova vloga tokrat?

Ali ste vedeli?

Na Dakujeve usluge pa Dejan Grabić po koncu sezone najverjetneje ne bo mogel več računati. Kosovec, ki se v Murski Soboti udejstvuje kot posojen nogometaš Osijeka, se bo moral vrniti na Hrvaško. Pogodba sicer vključuje možnost odkupa, a bo cena, ki jo bodo zahtevali Slavonci, bržkone precej zasoljena, za golgeterja pa se poleg Mure potegovali tudi drugi klubi. Kdo bo zapolnil njegove čevlje?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2023 | Prva liga Telemach
    Mura po razburljivi končnici slavila v Sežani
    Nogometaši Mure so v 32. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali CB24 Tabor Sežano z 2:1

DELI NA