Pred tekmo: Triglav - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

TRIGLAV KRANJ - ALUMINIJ

26. september 2019, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev  (povprečni obisk: 640 gledalcev)

Cena vstopnic: 
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: /

Kranjčani ostajajo v nezavidljivem nizu slabih rezultatov, a na zadnjih obračunih delujejo precej bolje kot pred začetkom reprezentančnega premora. Pred dobrim tednom dni so obilo preglavic povzročili Domžalčanom, toda klonili v izdihljajih tekme, nato pa so jo v prejšnjem krogu skorajda zagodli še aktualnim prvakom iz Maribora. Spodbudno je predvsem dejstvo, da so Triglavani vsaj v prvem polčasu dvoboja z vijoličastimi prikazali zelo solidno obrambno predstavo, kar je za kranjsko zasedbo v tej (pa tudi v prejšnji) sezoni povsem netipično. Na koncu so kljub vsemu še enkrat več ostali praznih rok in še naprej zasedajo predzadnje mesto na prvenstveni razpredelnici, kar pa je pod črto tudi vse, kar bi Gorenjce v tem trenutku moralo zanimati.

Kdo je vroč?

V nedeljo je edini gol za svojo ekipo prispeval David Tijanić. V 54. minuti je okroglo usnje s sredine igrišča proti štajerskemu golu popeljal kapetan Luka Majcen in pred kazenskim prostorom dobro podal proti kranjski triinštiridesetici. Dvaindvajsetletni vezist je rutinirano zaključil v levi spodnji kot mariborskih vrat in se po več kot mesecu molka znova vpisal med strelce. Na drugi strani je ob številnih poskusih gostujoče ekipe nekajkrat suvereno posredoval vratar Čadež.

Ali ste vedeli?

Vodstvo krajskega kluba je po tekmi z Mariborom poseglo po trenerski rošadi. Slaba forma je bila usodna za Dejana Dončića, ki je na klopi Triglava sedel od začetka minule sezone. "V dani situaciji smo se vse vpletene strani strinjale, da je to korak, ki mora biti narejen. Dejanu se iz srca zahvaljujemo za vse, kar je storil v Triglavu in tega ni bilo malo. V Kranju je pustil močan pečat, odločno pomagal klubu na še višjo raven in izpolnil zastavljene cilje v minuli sezoni," je za spletno stran kluba povedal športni direktor Siniša Brkić.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Poraz proti Mariboru Kidričanom očitno ni prišel do živega. Sežanski Tabor so na dveh tekmah dvakrat premagali in svojo mrežo obakrat ohranili nedotaknjeno. Zdi se, da spet gledamo "stari" Aluminij, tak kakršen je bil, preden so ga vijoličasti vrgli s prestola nepremaganosti. Štajerci si ob nadaljevanju takšne igre v tej fazi tekmovanja že lahko obetajo Evropo, kljub temu pa ne smejo pozabiti, da je sezona še zelo dolga in da poleg njih na najvišja mesta cilja še marsikdo. Poleg Maribora in Olimpije želi lanski uspeh ponoviti Mura, od dna lestvice so se končno odlepile Domžale, na nekaj več pa letos upajo tudi Celjani. Če želi Aluminij še naprej krojiti vrh lestvice, morajo zmage na tekmah, kakršna jih čaka v četrtek, postati rutina.

Lucas Mario Horvat, vezist Aluminija: »Kljub napornemu ritmu v tem tednu smo osredotočeni samo na četrtkovo tekmo proti Triglavu. Vemo, da je v Kranju težko igrati, lestvica ne kaže realnega stanja o tekmecu, ki je precej boljši. Biti moramo povsem osredotočeni na našo igro, če se želimo iz Kranja vrniti z novimi točkami.«

Kdo je vroč?

Matic Vrbanec je tokratni nesporni igralec kroga. Rdeče-beli motor na sredini igrišča je v soboto poleg vsega ostalega tudi dvakrat premagal gostujočega vratarja. No, v oba gola je bila kidriška desetica vpletena bolj posredno kot neposredno, pa vseeno. Tako v 21. kot tudi v 88. minuti je do zadetka prišel ob precejšnji pomoči sežanskih branilcev, vmes se je po njegovi asistenci med strelce vpisal še Ante Živković.

Ali ste vedeli?

Rdeče-beli so v preteklih dneh konkurenco v napadu zaostrili s prihodom Leona Habiba Ernsta. V Moskvi rojeni Hrvat z nemškim potnim listom je svojo nogometno pot začel pri splitskem Hajduku, zaigral za mladinske selekcije Bayerna iz Münchna, nato pa se je devetnajstletnik vrnil na Hrvaško. Pred prihodom v Kidričevo je žogo brcal za mladinske selekcije zagrebškega Dinama.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav prekinil črni niz
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 1:0 (0:0).

DELI NA