Pred tekmo: Triglav - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

TRIGLAV KRANJ - DOMŽALE

15. september 2019, ob 14.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev  (povprečni obisk: 600 gledalcev)

Cena vstopnic: 
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: /

Medtem ko v Celju po majavem začetku spremljamo neverjeten vzpon grofov, so prizori v gorenjski prestolnici popolnoma drugačni. Kranjčani so v sezono stopili odločno, zmagi proti Mariborčanom in Velenjčanom so varovancem Dejana Dončića napovedovale svetlo prihodnost. Žal pa so bile tri točke proti Rudarju tudi zadnje točke, ki so jih Triglavani osvojili v dosedanjem delu sezone. Gorenjci so po obračunu s knapi namreč nanizali kar pet porazov. Orlovsko kri so prelili Olimpija, Mura, Tabor, Celje in nazadnje še Bravo. Kranjčani v imajo v nedeljo novo priložnost, da popravijo slab vtis, ki so ga zadnjih nekaj tednov puščali na slovenskih zelenicah.

Dejan Dončić, trener Triglava: "Po zadnjih rezultatih nam je reprezentančni premor prišel zelo prav, ob tem se je iztekel tudi prestopni rok in lahko ugotovim, da smo v tem obdobju delali odlično. Realizirali smo vse, kar smo imeli v načrtu, priključili smo zadnje okrepitve, zadnje dni pred novo tekmo pa bomo popolnoma osredotočeni na pripravo na Domžale."

Kdo je vroč?

Orli so nazadnje zadeli pred mesecem dni, na pokalni tekmi z brežiškim drugoligašem. Kranjski topovi so nato utihnili, zares glasni pa so tako ali tako bili le na začetku sezone. Luka Majcen, David Tijanić, Victor Aliaga – to (in še kdo) so nogometaši, ki ostajajo veliki dolžniki. Kapetan in kranjski "golgeter" številka ena je nazadnje zabil 10. avgusta, na drugi strani je David Tijanić že neštetokrat dokazal, da smemo od njega pričakovati več, a mladi vezist že dlje časa ni opozoril nase.

Ali ste vedeli?

Med reprezentančnim premorom se je znova oglasilo vodstvo kranjskega kluba: "Največja težava je bila v prevelikem številu prejetih zadetkov in v pomanjkanju samozavesti v slačilnici. Reprezentančni premor je prišel ob idealnem času, odprlo se nam je 14 dni, da poiščemo izhod iz situacije, v kateri smo se znašli. Apeliram na javnost, naj ne odpisuje prehitro kluba in naših nogometašev, gre za odlično skupino, ki je že pokazala veliko, še več pa bo v nadaljevanju," je poudaril športni direktor Siniša Brkić.

 

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžale tudi po odigrani zaostali tekmi z Muro še čakajo na prvo zmago, a so se z osvojeno točko le uspele odlepiti od dna lestvice. V nedeljo potujejo na Gorenjsko, kjer jih čaka v tem trenutku verjetno najidealnejši nasprotnik. Kranjska kriza je, kljub temu da imajo orli v nasprotju z rumeno družino na rovašu kar dve zmagi, hujša od domžalske. Andrej Razdrh bo želel izkoristiti slabo serijo, v kateri se nahajajo Triglavani, in končno vpisati tiste tri točke, ki se za rumene zaenkrat zdijo kot zaklete. V primeru zmage bi se od domžalskih src odvalil ogromen kamen, kaj manj od polnega izkupička pa za rumene v nedeljo enostavno ne pride v poštev.

Janez Pišek, vezist Domžal: "V dvoboj moramo iti samozavestno, zavzeto in z željo po treh točkah. Vztrajati moramo s svojo igro in ob zadostni odločnosti tekmo posledično tudi dobiti. Srečanja si hitro sledijo, vendar ni lepšega kot igrati tekme vsake tri dni. Zavedamo se, da ne bo enostavno, vendar mi to odgovarja."

Kdo je vroč?

Z odhodom Adama Gnezde Čerina je domžalska zvezna vrsta izgubila eno svojih najmočnejših orožij. Odgovornost na sredini igrišča bosta tako prevzela Mattias Kait in Josip Ćorluka, precej pozornosti bo usmerjene v Janeza Piška, ki ima od prihoda v Domžale popolno minutažo. Za svoj novi klub še ni zabil Rauno Sappinen, Razdrh je Estonca na tekmi proti Muri pustil na klopi.

Ali ste vedeli?

Med reprezentančnim premorom je bilo na delu kar devet domžalskih nogometašev. Rauno Sappinen in Mattias Kait sta zaigrala za reprezentanco Estonije, ki se je pretekli konec tedna pomerila z belorusko in nizozemsko izbrano vrsto. Sven Karič, Matija Rom in Janez Pišek so dobili vpoklic v selekcijo U21, Jošt Urbančič, Žiga Repas, Benjamin Markuš in Tamar Svetlin pa so zastopali barve reprezentance do 19 let.

Tekst: VBi
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani do prve zmage
    Nogometaši Domžal so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali kranjski Triglav s 3:2 (1:1).

DELI NA