Pred tekmo: Olimpija-Gorica
Prva liga, 21.krog

1.12.2012 ob 15.00: OLIMPIJA-GORICA


Stadion: ŠRC Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk 1155 gledalcev)
Cena vstopnic:
-5 eur
-otroci do 14.leta starosti in ženske imajo prost vstop
-s karto Olimpija-Domžale (severna tribuna) prost vstop
Sodniki: Huselja Emir (glavni), Vukan Robert (1.pomoč), Vozlič Vinko (2.pomoč), Pavlović Želimirko (4.sodnik)
Delegat: Močnik Vlado
Zadnja medsebojna tekma:  
 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Delamea Mlinar Antonio, Fink Matic, Nikezić Nikola
Nogometaši Olimpije so v Velenju porabili veliko moči, da so prišli do zelo pomebne zmage. Slednjo bo potrebno potrditi na domačem igrišču proti nepredvidljivim Goričanom, s katerimi so se enkrat letos že opekli. V ekipo se vračata Blaž Božič in Mitja Kovačević, ki bosta prišla še kako prav ob številnih odsotnostih. Prvi je odslužil kazen zaradi kartonov, drugi pa je uspešno saniral lažjo poškodbo. S slednjo se še vedno ukvarjata Djordje Ivelja in Dejan Djermanović, medtem ko imajo Mlinar Delamea, Fink in Nikezić prepoved nastopa. Ob nerešenem statusu Zajca in Jovića bo Olimpija zares izjemno zdesetkana. Največ težav Andreju Razdrhu povzroča izbira drugega centralnega branilca, medtem ko so skrbi v ofenzivnejših vrstah precej slajše. Forma Šporarja je namreč vredna vsega spoštovanja, saj v drugem najboljšem napadu prvenstva s pridom izkorišča kvalitetne žoge Nika Omladiča in Aneja Lovrečiča.
Kdo je vroč?
Andraž Šporar je v letošnji sezoni dosegel že sedem zadetkov, od tega kar pet na zadnjih šestih tekmah. Za primerjavo, od lanskoletnega drugoligaškega dosežka ga ločijo zgolj še trije goli.
Ali ste vedeli?
Olimpija je v tem tednu poskrbela za podaljšanje zvestobe s svojimi mladeniči. Prvo profesinalno pogodbo so tako sklenili Aleksander Topić, Nik Kapun, Kenan Bajrić in Tim Čeh, ki so Olimpiji obljubili zvestobo do 1.1.2018. S klubom pa je pogodbo podaljšal tudi Anže Zorc in sicer do 30.6.2017.

Dani zadetki Olimpije po položajih po 20. krogu:


 

GORICA:

Prepoved nastopa:/
Goričani so v prejšnjem krogu dosegli sila pomebno zmago proti neposrednemu konkurentu v spodnjem delu prvenstvene lestvice in popravili vtis po dveh katastrofalnih domačih porazih. Zato odhajajo v Ljubljano še toliko bolj sproščeni, saj se zavedajo, da proti kakovostnemu nasprotniku nimajo kaj izgubiti. Trener Miran Srebrnič bo tokrat lahko računal na vse nogometaše, s katerimi bo skušal pripraviti še eno presenečenje sredi največjega slovenskega stadiona. V pomoč mu bo vrnitev Dejan Žigona v strelsko formo, ki pa doslej še ni uspel zatresti mreže Olimpije. Trenutno najslabša obramba lige bo pod veliko preizkušnjo, saj jim nasproti stoji razigran ljubljanski napad, drugi najboljši v Prvi ligi NZS. Glede na pričakovano odprto igro ljubljanske Olimpije, se bo Gorici verjetno odpiralo tudi nekaj prostora za izvedbo hitrih protinapadov, ki bi znali biti tudi glavno orožje štirikratnega državnega prvaka.
Kdo je vroč?
Dejan Žigon je po desetih prvenstvenih krogih brez zadetka uspel končati svoj strelski post z dvema goloma proti Muri 05. V letošnji sezoni je tako dosegel že 9 prvoligaških zadetkov in kar 4 pokalne.
Ali ste vedeli?
Gorica je v primerjavi s prvo letošnjo tekmo proti Olimpiji ostala kar brez treh nogometašev v začetni postavi, od tega obeh stožiških strelcev. Arčon, Plut in Martinović so po novem na delu v tujini, na drugi strani pa so v vrstah Olimpije kar trije nekdanji Goričani (Zarifović, Vicente in Nikezić)

Dani zadetki Olimpije po položajih po 20. krogu:

Tekst: NZS
Foto: Sportida

SORODNE NOVICE

  • 01.12.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tudi Gorica še drugič neporažena iz Ljubljane

DELI NA